Per Sandberg og Bahareh Letnes:

Utvider driften: - Gleder meg veldig

Eks-politikeren avslører at samboeren skal åpne restaurant i tilnytning til Grand Bar og Grand Hotell om under to uker.

UTVIDER: Per Sandberg og Bahareh Letnes skal åpne restaurant om under to uker. Her avbildet under baråpningen 15.mai Foto: Morten Eik / Se og Hør
UTVIDER: Per Sandberg og Bahareh Letnes skal åpne restaurant om under to uker. Her avbildet under baråpningen 15.mai Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av mai åpnet eks-politiker Per Sandberg (60) og kjæresten Bahareh Letnes (30) omsider dørene til baren sin med navn Grand Bar. Parets bar er en del av Grand Hotell og befinner seg sentralt i Halden. Åpningen kom etter at duoen hadde utsatt baråpningen hele tre ganger grunnet coronapandemien.

Se og Hør var til stede under åpningen fredag 15. mai, og samboerparet var tydelig stolte idet de første kronene rullet inn i kassa.

BAR: Per Sandberg og Bahareh Letnes har åpnet bar i Halden, og vi var med på åpningen. Vis mer

Sandberg kunne fortelle overfor Se og Hør at hans arbeidsoppgaver skulle bestå av å tappe øl, prate med gjester, servere og fortelle vitser, mens Letnes hadde hovedansvaret for drinker, være såkalt barkeeper og ansvarlig for det økonomiske.

Åpner om under to uker

Under én måned etter at Grand Bar åpnet ønsker samboerparet seg flere baller i luften. På Sandbergs offisielle Facebook-profil avslører han nemlig at Letnes også skal åpne en restaurant med tilknytning til Grand Bar og Grand Hotell.

I Facebook-innlegget kommer det fram at restauranten skal åpne allerede 12. juni.

«Hotellet åpner også for sommerdrift den 12. juni. Hva med en Grand Weekend på Grand Hotell og Bar? Ta med hele familien, vi har 32 rom», fortsetter Sandberg.

Overfor Se og Hør forteller Sandberg at de har en kontrakt på tre år, hvor deres første trinn var å åpne baren, men at de også har en leie på restaurant og kjøkken, som de nå skal åpne 12. juni.

- Hva slags type restaurant blir det?

- Det blir en asiatisk restaurant med både persisk, thai og kinesisk mat. Det er det asiatiske kjøkkenet som bruker mest krydder, urter og forskjellig type kjøtt. Asiatisk kjøkken er min favoritt. Det er spennende og veldig godt, forteller Letnes til Se og Hør.

Videre forteller Sandberg at de har planlagt restaurantåpningen over lengre tid, og at de har timet åpningen med når Grand Hotell åpner for sommeren.

«CHARTERFEBER»: Mange gleder seg til å se Per Sandberg og Bahareh Letnes i fjorårets sesong av «Charterfeber» - og noe av det første det mye omtalte paret gjør, er å dra på vannscootertur. Video: Viafree Vis mer

Skal sette sammen menyen selv

Letnes forklarer at det stort sett er hun som har stått for planleggingen av restauranten.

- Jeg har jo selv jobbet i restaurantbransjen før, og kan litt mer om mat. Jeg kan mye om asiatiske retter, og det har jo alltid vært en stor drøm for meg å drive restaurant og bar, og nå fikk jeg begge drømmene mine oppfylt. Jeg gleder meg veldig, fortsetter hun.

Videre forteller Letnes at de har mange ansatte som skal bistå som servitører, og at de har skaffet seg en egen kokk og vaskehjelp.

SPENNENDE TID I MØTE: Per Sandberg og Bahareh Letnes gleder seg stort til restaurantåpningen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SPENNENDE TID I MØTE: Per Sandberg og Bahareh Letnes gleder seg stort til restaurantåpningen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Det er Bahareh som blir daglig leder, mens jeg skal stå og skjenke øl, prøve å lage drinker, rydde og snakke med folk. Men man skal ikke se bort ifra at jeg må servere litt, legger Sandberg til.

Letnes avslører at det er hun selv som skal sette sammen menyen til restauranten.

- Jeg har valgt de beste rettene fra det persiske kjøkken. Jeg mener selv at det persiske kjøkkenet er et av de dyreste kjøkkenene i Asia på grunn av at de anvender de dyreste krydderne som for eksempel safran, forteller Letnes, og legger til at det er vanskelig å skaffe disse krydderne i corona-tider.

ALKOKUTT: Per Sandberg fikk råd om å kutte alkoholen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Steinhardt arbeid

Nå har det som nevnt gått over to uker siden baråpningen, og på spørsmål om hvordan det har gått hittil, svarer Sandberg at det har gått over all forventning.

- Vi har jobbet 24/7 i to uker. Vi har møtt masse hyggelig folk, og vi fikk nylig godkjent uteservering av Halden kommune. Kommunen har vært fantastiske og veldig serviceinnstilte, forteller Sandberg.

Han legger imidlertid ikke skjul på at det har vært noen netter med svært lite søvn.

- Det har vært steinhardt arbeid, men sånn må det være når man tar på seg slike oppgaver. Da går det ikke an å sove lenge, da må man opp tidlig og legge seg sent. Sånn er det i startfasen for alle gründere. Når rutinene er på plass, og de ansatte kjenner systemet godt, kan vi kanskje tillate oss å sove litt lengre på søndagene, sier han.

Letnes legger til at heldigvis er både baren og restauranten i samme lokalet, og at hun og Sandberg derfor bare kan gå frem og tilbake.

HØYLYTT: Per Sandberg settes ut av snorkingen til «Farmen»-kameraten Mímir Kristjánsson. Video TV 2 Sumo Vis mer

Drømmer om å ta over hotellet

Duoen har tidligere ikke lagt skjul på at de ønsker å åpne en restaurant. Overfor TV 2 innrømmet Letnes og Sandberg at de hadde store planer om å tå over både den tilhørende restauranten, og til slutt selve hotellet.

- Baren er vi stort sett ferdig med, trinn to blir da å få i gang vinstue og restaurant. Så er hotellet tredjetrinnet, fortalte Sandberg til nyhetskanalen i begynnelsen av mai.

Det var i november i fjor at det ble kjent at de to turtelduene hadde kjøpt seg hus sammen i Halden. Det avslørte Letnes i en episode av «Dansebobla», hvor man fikk følge «Skal vi danse»-deltakerne utenom sendingene.

Letnes fortalte den gang i episoden at de hadde vært på en rekke visninger, før de til slutt fant drømmehuset.

LES OGSÅ: - Redd for at imaget mitt skal rives ned

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer