Marianne Behn:

Uttaler seg om sorgen etter sønnen

- Det var ikke mørket som tok deg. Det var lyset som kom deg i møte.

MOR OG SØNN: Ari Behns mor Marianne Behn deler fredag formiddag et innlegg om sønnens bortgang. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
MOR OG SØNN: Ari Behns mor Marianne Behn deler fredag formiddag et innlegg om sønnens bortgang. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første juledag kom nyheten om at kunstner og forfatter Ari Behn er gått bort, 47 år gammel. Det meldte familien selv.

Siden dødsfallet ble kjent har kongehusene både i inn- og utland gitt sine kondolanser til Behns nærmeste familie og pårørende, og flere kjente personligheter har uttrykt sin sorg over Behns bortgang i sosiale medier.

Fredag formiddag deler også Ari Behns, mor, Marianne Behn (66), et innlegg på Facebook i anledning sønnens dødsfall.

- Kjære elskede Mikis min. Det var ikke mørket som tok deg.. Det var lyset som kom deg i møte. Dear beloved Mikis. The darkness never took you..IT was the bright shining LIGHT merging with you, skriver mamma Behn i innlegget.

Se og Hør har vært i kontakt med Ari Behns manager og familiens talsmann, Geir Håkonsund, som opplyser at familien ikke har noe mer å tilføye utover Facebook-innlegget.

Takket for støtten

Facebook-innlegget kommer under et døgn etter at familien i en uttalelse til Dagbladet ba om å videreformidle sin takknemlighet etter den overveldende støtten og alle kondolanser de har mottatt det siste døgnet.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

- Det varmer å se at Ari har betydd så mye for så mange, sa de gjennom Behns manager Geir Håkonsund.

Det er ingen tvil om at nyheten om dødsfallet til Ari Behn har rystet samtlige av Norges befolkning. Flere har strømmet til på Slottsplassen i Oslo for å tenne levende lys til minne om Behn. I går åpnet også Lommedalen kirke i Bærum dørene sine for dem som ønsket å ha et sted å gå til.

Etter at Behns familie gjennom Håkonsund, gikk ut med at Behn hadde tatt sitt eget liv har det blitt rettet stor oppmerksomhet mot mental helse.

- Ta vare på hverandre

To av dem som har uttrykt sin sorg i sosiale medier over dødsfallet til Ari Behn, er komiker Else Kåss Furuseth (39) og statsminister Erna Solberg (58).

«Ufattelig trist å høre om Aris selvmord. Som han selv hadde turt å omtale alle andre: Han var nettopp enestående fordi han var seg selv fullt ut, selv om han ikke alltid syntes det selv. Mine tanker går i dag først og fremst til Märtha Louise og døtrene hans. Og hele flokken av alle oss andre som elsker han. Ta vare på hverandre», skrev Furuseth på Instagram.

Else Kåss Furuseth har selv mistet mor og bror til selvmord. Hun har håndtert sorgen gjennom åpenhet på scenen og tv, og ble i 2018 tildelt åpenhetsprisen for sitt engasjement for alle de pårørende etter selvmord.

Solberg på sin side delte torsdag kveld et innlegg på Facebook hvor hun påpekte viktigheten av å ta vare på hverandre.

- Tre barn har mistet sin pappa. Mange har mistet en venn. Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham, skrev Solberg og la ved Mental Helses hjelpetelefon.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope Vis mer

Roser familien

Flere medier har omtalt at Behn tok sitt eget liv. Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening mener det er en riktig avgjørelse.

- Det er et tydelig uttrykk for at vi har fått større åpenhet, både i samfunnet generelt og i mediene, sa hun til Dagbladet.

Hun roste også Behns etterlatte for åpenheten deres.

- At de er så åpne fra første stund er prisverdig, fortsatte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer