«The Bachelor»:

Uttaler seg etter sjokk-intervjuet

Den tidligere ungkarskvinnen Rachel Lindsay snakker ut om Chris Harrison-kontroversen.

TREKKER SEG: Programleder Chris Harrison trekker seg tilbake på ubestemt tid, etter et omstridt intervju med den tidligere ungkarskvinnen Rachel Lindsay. Foto: Skjermbilde / Instagram
TREKKER SEG: Programleder Chris Harrison trekker seg tilbake på ubestemt tid, etter et omstridt intervju med den tidligere ungkarskvinnen Rachel Lindsay. Foto: Skjermbilde / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helgen satte trolig flere kaffen i halsen, da Chris Harrison (49) fortalte på Instagram at han trekker seg som programleder for det populære programmet «The Bachelor» på ubestemt tid.

Det skjer som følge av at en rekke rasismeanklager har blitt kastet i hans retning, etter et intervju han nylig gjorde med den tidligere ungkarskvinnen Rachel Lindsay (35).

Underveis i samtalen forsvarte han nemlig en deltaker i programmets kommende sesong - som hadde deltatt på en kontroversiell sørstatsfest med førkrigs-tema.

Slike fester assosieres ofte med støtte til slaveriet - som ble fullstendig avskaffet etter borgerkrigen i USA.

Harrisons støtte har i ettertid vekket sterke reaksjoner blant «The Bachelor»-fansen, men heller ikke Rachel Lindsay var fornøyd med programlederens uttalelser.

I et nytt intervju med Hollywood Life snakker hun nå ut om Harrisons avgjørelse.

ALDRI SKJEDD FØR: NB! Spoiler dersom du ser programmet på norsk TV! I programmet «Ungkarskvinnen» pleier det å gå en hel sesong før hovedpersonen velger seg en frier. Tidenes eldste «Ungkarskvinne», Clare Crawley, trengte bare to uker. Men er de fortsatt sammen? Video: ABC Vis mer

Ble sjokkert

Som mange andre ble Lindsay sjokkert da hun så at Chris Harrison har valgt å tre tilbake på ubestemt tid. Til nettstedet uttrykker hun takknemlighet over unnskyldningene han har delt på Instagram, og støtter avgjørelsen om å tre tilbake fra skjermen.

- Jeg blir glad av å se at han lærer og går dypere inn i sitt nivå av forståelse når det gjelder dette problemet. Jeg er glad for å høre det, sier Lindsay til nettstedet.

FANT KJÆRLIGHETEN: Rachel Lindsay fant kjærligheten med Bryan Abasolo i sin sesong av «The Bachelorette» i 2017. Foto: Mediapunch/ REX/ NTB
FANT KJÆRLIGHETEN: Rachel Lindsay fant kjærligheten med Bryan Abasolo i sin sesong av «The Bachelorette» i 2017. Foto: Mediapunch/ REX/ NTB Vis mer

Selv om hun setter pris på de mange unnskyldningene Harrison har kommet med, mener hun fremdeles han har en lang vei å gå.

- Fortsett å beklage. Jeg har sagt det før - det er det minste man kan gjøre, og det er vår jobb å holde folk ansvarlig for ting de sier. Hvis jeg forstår unnskyldningen hans korrekt kommer han nå til å holde seg selv ansvarlig. Det er bra, sier hun.

35-åringen påpeker også at det er viktig å få forståelse for rasisme gjennom dem som selv har opplevd det, og at det ikke hjelper å bare lese om det eller se dokumentarer.

- Det handler om å virkelig snakke med folk som har opplevd slikt personlig, som kan forklare ting for deg. Man må komme seg ut av sin egen omgangskrets og virkelig se hva som skjer, se hva rasisme faktisk har gjort mot samfunnet. Jeg er spent på å se fortsettelsen, og er glad han tar grep for å utvikle seg, utdyper Lindsay - som også forteller at hun fikk en personlig beklagelse fra Harrison før han beklaget offentlig.

La seg flat

Chris Harrison er ansikt utad for både «The Bachelor» og «The Bachelorette». Programmene har til sammen mange millioner seere verden over, og det innebærer uten tvil et stort ansvar å være programleder for noe som er så populært.

Dette er imidlertid ikke første gang Harrison har mottatt kritikk og rasismeanklager. Det tok nemlig hele 15 år før en mørkhudet person frontet programmet, noe som naturligvis skapte reaksjoner i lang tid. Nevnte Rachel Lindsay ble historisk da hun i 2017 ble den første svarte ungkarskvinnen.

Ikke før i den kommende sesongen får man for første gang se en svart mann, 29-årige Matt James, søke kjærligheten i «The Bachelor».

At den kommende sesongen er historisk, er også en av grunnene til at Harrison nå mener det er rett å trekke seg tilbake. I en uttalelse på Instagram forklarte 49-åringen at han angrer på sine uttalelser, samtidig som han unnskylder sin uvitenhet.

«Jeg har brukt de siste dagene på å lytte til smerten mine ord har forårsaket, og jeg angrer dypt. Min uvitenhet gjorde skade på mine venner, kolleger og fremmede. Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv for hva jeg sa, og måten jeg sa det på. Jeg setter en standard for meg selv, og har ikke nådd den», skrev han innledningsvis.

I samme innlegg rettet han også fokuset mot den kommende, historiske sesongen:

«Denne historiske sesongen av «The Bachelor» skal ikke bli skjemmet eller overskygget av mine feil, ei redusert av mine handlinger.»

LES OGSÅ: - Nesten ugjenkjennelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer