Atle Antonsen:

Uttaler seg: - Endte i katastrofe

Atle Antonsen ber om unnskyldning.

UTTALER SEG: Atle Antonsen uttaler seg etter at det tirsdag ble kjent at han er anmeldt for grov rasisme. Foto: Terje Bendiksby / NTB
UTTALER SEG: Atle Antonsen uttaler seg etter at det tirsdag ble kjent at han er anmeldt for grov rasisme. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo.

I en uttalelse på sin Facebook-profil tirsdag kveld skriver Antonsen følgende:

- Unnskyld. Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv. Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum, innleder Antonsen innlegget.

KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å ha vært med på en «tomahawk chop» under en baseball-kamp i Atlanta. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Jeg har alltid respektert Sumaya. Hun er et forbilde og en sterk og viktig stemme. Det var mitt utgangspunkt da jeg gikk bort for å snakke med henne. Det gikk som alle forstår skikkelig galt. Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller.

Antonsen skriver videre at han nå vil revurdere sitt forhold til alkohol, og hvordan han kommuniserer med andre under alkoholpåvirkning.

- Det er åpenbart at dette står i kontrast til hvordan jeg opplever meg selv. Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv, avslutter han.

LES OGSÅ: Atle Antonsen ber om fritak

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer