Atle Antonsen:

Uttaler seg: - Endte i katastrofe

Atle Antonsen ber om unnskyldning.

UTTALER SEG: Atle Antonsen uttaler seg etter at det tirsdag ble kjent at han er anmeldt for grov rasisme. Foto: Terje Bendiksby / NTB
UTTALER SEG: Atle Antonsen uttaler seg etter at det tirsdag ble kjent at han er anmeldt for grov rasisme. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo.

I en uttalelse på sin Facebook-profil tirsdag kveld skriver Antonsen følgende:

- Unnskyld. Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv. Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum, innleder Antonsen innlegget.

- Jeg har alltid respektert Sumaya. Hun er et forbilde og en sterk og viktig stemme. Det var mitt utgangspunkt da jeg gikk bort for å snakke med henne. Det gikk som alle forstår skikkelig galt. Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer