Bernie Sanders:

Uttaler seg endelig om viralbildet

Senatoren bryter stillheten om all oppmerksomheten han har fått etter innsettelsen av Joe Biden.

GIKK VIRALT: Dette bildet av Bernie Sanders vant internett etter innsettelsen av Joe Biden. Foto: Brendan Smialowski/AFP/NTB
GIKK VIRALT: Dette bildet av Bernie Sanders vant internett etter innsettelsen av Joe Biden. Foto: Brendan Smialowski/AFP/NTB Vis mer
Publisert

2020 var et tungt år, etterfulgt av en tung start på 2021. Coronapandemien herjer fortsatt i alle verdens hjørner, og særlig USA preges av politisk splittelse.

Presidentvalget har som kjent ført til angrepet på Kongressen, samtidig som trusler om mer vold og opprør har ligget latent over Washington D.C jo nærmere Joe Biden (78) har kommet residens i Det hvite hus.

Med andre ord har det for de fleste vært et stort behov for noe å glede seg over. Og den gleden kom innpakket i parkas, munnbind og hjemmestrikkede votter. «Til folket, fra Bernie Sanders» sto det på den imaginære pakkelappen.

Ble internettstjerne

Den 79 år game Vermont-senatoren tapte kampen mot å bli demokratenes presidentkandidat. Under innsettelsen vant han nok mange hjerter.

For bildet av politikeren, sittende på en klappstol med armer og bein låst til hverandre, gjorde ham ganske så menneskelig og relaterbar for folk flest.

Og så startet memesene.

Bernie Sanders ble nemlig redigert inn i alt fra historiske bilder, til kjente tv-serie-sett og i folks private bilder.

Også vottene har fått mye oppmerksomhet, og førskolelæreren Jen Ellis har blitt rent ned av henvendelser etter at det kom frem at hun var designeren bak.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Prøvde bare å holde varmen

Nå bryter endelig Sanders selv stillheten etter at han vant internett. Det gjør han i et intervju med talkshowverten Seth Meyers. Og den nyvunne stjernestatusen tar han tilsynelatende helt med ro.

- Jeg var på innsettelsen i går, og det var med tårer i øynene jeg så den nye presidenten ble tatt i ed, og den gamle presidenten forlot Washington, sier han.

Meyers svarer da at han var klar over at han var til stede, og påpeker at Sanders ble en av de store stjernene fra begivenheten.

- Ja, jeg hørte om det, sier 78-åringen lattermildt.

Talkshowvertens oppfølgingsspørsmål går ut på om Sanders skjønte at bildet av ham ville få oppmerksomhet, i gjerningsøyeblikket.

- Ikke i det hele tatt, jeg satt bare der og forsøkte å holdt meg varm, forsøkte å følge med på det som skjedde, humrer han.

Han bekrefter imidlertid at han har fått med seg memesene, men retter straks oppmerksomheten mot kvinnen som har laget vottene, og han skryter av at hun er en veldig snill person.

Også fotografen bak blinkskuddet, Brendan Smialowski, har uttalt seg. Han er imidlertid ikke veldig fornøyd med bildet, og mener komposisjonen er dårlig.

FØRSTE KVINNELIGE VISEPRESIDENT: USAs neste visepresident, Kamala Harris, gikk på talerstolen etter at seieren til demokratene var et faktum 7. november. Vis mer

- Jeg syntes det var et fint øyeblikk og tok bildet. Det var en fin bit av livet, sier han til Rolling Stone.

Han sier at han skulle ønske bildet ikke ble en meme, men innrømmer at han synes noen av dem er morsomme.

LES OGSÅ: Slik tar Melania farvel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer