- Uttalelsene hans er ikke smarte

Hilde Gjermundshaug Pedersen mener Petter Northug trenger bedre hjelp.

KRISK: - Det må han tåle. Han slenger selv mye med leppa. Da må han tåle mye tilbake, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen om kritikken som den siste tiden har kommet mot den norske langrennsstjernen Petter Northug jr. Foto: Anders Myhren/Seher.no
KRISK: - Det må han tåle. Han slenger selv mye med leppa. Da må han tåle mye tilbake, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen om kritikken som den siste tiden har kommet mot den norske langrennsstjernen Petter Northug jr. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Se videointervjuet med Hilde Gjermundshaug Pedersen nederst i saken!

ÅRE (SEHER.NO): Den norske skistjernen Petter Northug har den siste tiden måttet tåle hard kritikk. Til Seher.no uttalte tidenes mest meritterte norske langrennsutøver, Bjørn Dæhlie (43), tirsdag seg for første gang om saken.

Nå gjør en annen tidligere langrennsjente, Hilde Gjermundshaug Pedersen (46), det samme.

- Petter Northug er ingen A4-person. Og jeg tror heller ikke at noen kan styre ham til å bli det, for da blir ikke Petter interessant lenger. Men han har sine egenskaper - han går fort på ski - det er hans styrke. Jeg er ikke enig i alle uttalelsene han kommer med hele tiden, de er ikke smarte, det synes jeg ikke, sier hun til Seher.no.
 
Hilde Gjermundshaug Pedersen er, i likhet med blant annet Dæhlie, Hans Petter Buraas, Ole Christian Furuseth, Finn Christian Jagge, Per Elofsson, Magdalena Forsberg, Peter Forsberg og Pernilla Wiberg deltager i TV3-programmet «Landskampen», som sendes på TV fra 27. januar.

Da Seher.no møter henne i forbindelse med innspillingen, som fåregår i svenske Åre, er Pedersen ikke nådig i sin kritikk mot spesielt Northugs støtteapparat.
 
- Jeg håper han har - eller får - de beste rådgiverne rundt seg, som kan gi ham noen gode råd. Jeg synes ikke han har de beste rådgiverne rundt seg så langt.
 
46-åringen er ikke spesielt lysten på å konkretisere uttalelsen nærmere.

- Nei, jeg har ikke lyst til å gå inn på det, men han er en ung gutt og har ikke mye erfaring rundt det å uttale seg. Det går bra når han går fort på ski, men når motstanden kommer, blir ikke alle kommentarer like gode.

- Så du synes kritikken mot ham er fortjent?

- Ja, det må han tåle. Han slenger selv mye med leppa. Da må han tåle mye tilbake. Men mange de negative sakene mot skiforbundet kunne vært unngått ved at ledere la seg helt flate. De har derimot valgt en annen strategi, mener hun.

Ifølge Hilde Gjermundshaug Pedersen har hun selv uttalt dumme ting i media. Men med Northug, har det meste gått ut av proposjoner, mener Pedersen.

- Jeg har selv sagt dumme ting som jeg har angret på, men man må bare legge seg flat og bli ferdig med det. Man må ikke stenge seg inne i forholdet til media, men bare tørre å ta den støyten. Men jeg håper de har lært av disse fadesene, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen til Seher.no.
 
Til Seher.no uttalte Bjørn Dæhlie blant annet at han mente at Northug ennå ikke var helt «tørr bak øra».

- Petter er et friskt pust i norsk langrenn, og er rett og slett et supertalent. Jeg har fulgt ham siden han ble senior og må si at han er en imponerende gutt. Faren min sa vel noe sånt som at «du må bli tørr bak øra». Sånn er det vel litt med Petter og. Han er en ung gutt, man lærer litt av sine feil, og så får man også akseptere at man er litt forskjellige, sa han til Seher.no tirsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
e gang
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Håper han ikke vokser av seg alt

Se videointervjuet med Hilde Gjermundshaug Pedersen her:[obj:media:9283]