Eric Clapton:

- Utstøtt av familie og venner

Stjernegitaristen stiller seg kritisk til coronavaksiner og lockdown. Det har ikke falt i god jord hos nære og kjære.

UTSTØTT: Musiker Eric Clapton hevder han har blitt utstøtt etter at han tydelig kritiserte håndteringen av pandemien. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB
UTSTØTT: Musiker Eric Clapton hevder han har blitt utstøtt etter at han tydelig kritiserte håndteringen av pandemien. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Eric Clapton (76) er å regne som en av tidenes aller beste og mest innflytelsesrike gitarister. Han satset på en solokarriere allerede fra 70-tallet, og gjorde stor suksess de kommende tiårene.

En augustdag i 1986 kom sønnen Conor til verden, til stor glede for den nybakte faren. Etter å ha slitt i flere år med alkohol- og rusproblemer, bestemte gitaristen seg for å bli edru i 1987. Han ville nemlig være den beste faren han kunne for sønnen sin.

Det han imidlertid ikke visste var at bare tre år seinere, i 1991, gikk det fryktelig galt. Da opplevde han nemlig alle foreldres mareritt, da sønnen Conor falt ut av vinduet fra 53. etasje, og døde.

STORT SAVN: I 1991 falt fire år gamle Conor ut av et vindu, og døde. Det resulterte blant annet i låta «Tears in Heaven». Her er far og sønn sammen i 1990. Foto: Richard Young / REX / NTB
STORT SAVN: I 1991 falt fire år gamle Conor ut av et vindu, og døde. Det resulterte blant annet i låta «Tears in Heaven». Her er far og sønn sammen i 1990. Foto: Richard Young / REX / NTB Vis mer

Det resluterte blant annet i låten «Tears in Heaven», som har blitt en av hans aller største hits. Siden den gang har gitaristens hovedfokus vært på musikk.

Det var imidlertid helt til den verdensomspennende pandemien var et faktum.

- Jeg ble utstøtt

I november i fjor samarbeidet han med Van Morrison om protestlåten «Stand and Deliver», som gikk hardt ut mot krav om munnbind og nedstengning av samfunnet.

Siden den gang har han offentlig kritisert håndteringen av pandemien, og satt spørsmålstegn ved blant annet vaksineringen, som han hevder ga ham «katastrofale» bivirkninger.

GÅR HARDT UT: I en video på Instagram gikk hardangerværing Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Nå skal hans tydelige standpunkt fått flere i hans nære omgangskrets til å snu ham ryggen. Det forteller han i et intervju med Oracle Films.

76-åringen føler seg nemlig utstøtt av både familie, venner og kolleger.

- Telefonen min ringer ikke like ofte. Jeg får ikke så mange beskjeder og mailer lenger. Det er bemerkelsesverdig, sier han, og fortsetter:

- Jeg ble utstøtt. Jeg kunne merke det overalt. Jeg ble fremmedgjort, fordi jeg hadde et annerledes synspunkt.

Han legger også til at han har vurdert å ta med seg den nærmeste familien og begynne på nytt et annet sted enn i England.

Eric Clapton har barna Ella May, Sophie Belle og Julie Rose sammen med kona Melia McEnery. Fra et tidligere forhold har han datteren Ruth Kelly.

CORONA-SKEPSIS: Leif Einar Lothe mente han og Svein Østvik ikke hadde noe å gjøre i «Debatten», og overlege Elisabeth Toverud Landaas hadde dette å si til «Charter-Svein». Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NRK. Vis mer

Bivirkninger etter vaksinen

17. mai i år brettet Clapton opp skjorteermet og lot seg vaksinere. Dét til tross for at han er redd for nåler, men han ønsket å vaksinere seg for barnas skyld.

Det var Rolling Stone som omtalte nyheten.

Den gang forklarte han at coronavaksinen AstraZeneca ga ham «katastrofale» bivirkninger. Det skrev han i et brev til den italienske arkitekten og aktivisten Robin Monotti Graziadei, som delte brevet videre etter avtale med gitaristen.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

«Jeg tok første stikk med AZ, og fikk med det samme reaksjoner som varte i ti dager. Da fikk jeg også vite at det ville gå tolv uker før jeg skulle få neste sprøyte».

«Omtrent seks uker senere ble jeg tilbudt den andre dosen med AstraZeneca, med litt mer informasjon om farene. Reaksjonene var katastrofale. Hendene og føttene mine frøs, var følelsesløse eller brant og var praktisk talt ubrukelige i to uker. Jeg fryktet at jeg aldri kunne spille igjen».

Han påpekte samtidig at han lider av nervesykdommen polynevropati. Det er en sykdom som gjør at nervene i kroppen ikke fungerer som de skal. Han innrømmet derfor at han aldri burde tatt vaksinen, men at han trodde på «propagandaen om at vaksina var sikker for alle».

LES OGSÅ: - Endelig har jeg fått corona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer