Lisa Tønne:

Utskrevet fra sykehuset

- Jeg skrives ut i dag med 14 dagers åpen retur, forteller komikeren til Se og Hør.

UTSKREVET: Lisa Tønne ble forrige uke lagt inn på sykehus. Nå er hun utskrevet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
UTSKREVET: Lisa Tønne ble forrige uke lagt inn på sykehus. Nå er hun utskrevet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kom beskjeden om at komiker Lisa Tønne (42) var innlagt på Ullevål sykehus. Det avslørte 42-åringen selv i en episode av podkasten «Tusvik & Tønne», som hun har med kollega Sigrid Bonde Tusvik (40).

I podkasten fortalte Tønne at hun hadde blitt ringt opp av Ullevål sykehus flere ganger. Tidligere samme uke hadde hun nemlig tatt flere undersøkelser på sykehuset.

Da hun ble oppringt av Ullevål fikk hun beskjed om å komme inn etter funn av en ukjent bakterie i blodbanen hennes - en streptokokkbakterie som hun hevder er svært sjelden.

- De har lett og googlet og lest seg opp. Mikrobiologen som leter i mikroskopet hadde vært i fyr og flamme og sagt: «få tak i dette kvinnemennesket, hun må inn», fortalte Tønne til kollega Sigrid Bonde Tusvik i podkasten.

Tønne forklarte i podkasten at forløpet til bakterien ikke er kjent, men at dette er en bakterie som tidligere har blitt påvist hos hester.

Videre forklarte Tønne at hun hadde blitt satt på en høydose penicillin hver fjerde time intravenøst, og at hun skulle gjennom flere undersøkelser på sykehuset.

Deler gladnyhet

42-åringen forklarte også at hun måtte bli på sykehuset frem til legen kunne forsikre seg om at bakterien er borte.

Nå kan imidlertid Tønne dele den gledelige nyheten overfor Se og Hør at hun er utskrevet fra Ullevål sykehus.

- Jeg skrives ut i dag med 14 dagers åpen retur, hvis formen skulle endre seg eller feberen kommer tilbake, skriver hun i en SMS.

Jan Thomas er gjest på "Tusvik & Tønne - show" med Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. De snakker om botox og ansiktsbehandling. Vis mer

Videre forklarer Tønne at de ansatte på sykehuset har snudd hver stein så langt, og at de føler det er forsvarlig å ta henne av penicillin -behandlingen som hun har fått intravenøst fire ganger i døgnet, i åtte dager.

- For en gjeng her oppe, de er helt rå! Så får kroppen bare bruke den tida den trenger til å komme seg tilbake til 100 pærraprosent, etter tre uker med feber, infeksjon i blodbanen og hest under huden, fortsetter Tønne, og legger til:

- Glade knegg fra infeksjonsavdelingen.

På Instagram har Tønne holdt følgerne sine oppdatert på hvordan det står til på sykehuset, og også der delte hun gladnyheten om at hun er utskrevet:

ÅPEN RETUR: Lisa Tønne takker både leger og sykepleiere ved Ullevål sykehus. Foto: Skjermdump fra Instagram
ÅPEN RETUR: Lisa Tønne takker både leger og sykepleiere ved Ullevål sykehus. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Som nevnt var det i forrige uke at komikeren ble innlagt på Ullevål sykehus. Komikeren fortalte i podkasten forrige uke at hun følte seg piggere, men at legene var redde for at «svineriet» skulle sette seg på blant annet hjerteklaffen.

- Hjertelegen var mer direkte, og sa at hvis betennelsen setter seg på hjerteklaffen så fortærer den hjerteklaffen, og da må det hjerteopereres, forklarte Tønne i podkasten.

Tusvik innrømmet på sin side at hun hadde grått to ganger etter beskjeden om Tønnes sykdom, men duoen klarte likevel å holde humøret oppe i podkast-episoden.

Overfor KK fortalte komikeren i forrige uke at formen var bedre etter å ha vært dausjuk i tre uker.

- Så nå føler jeg meg jo helt topp i forhold på grunn av penicillinen, fortalte hun, og la til at legene minnet henne om at kroppen måtte få nok hvile, ettersom den jobbet knallhardt med å bekjempe bakterien.

- Nå må jeg bruke de hestekreftene jeg har får å bli frisk, fortsatte Tønne til KK.

LES OGSÅ: Innlagt med hjernedrypp: - Husker ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer