Samuel Massie:

Utsetter turen som følge av akutt sykdom

- Innimellom må man tenke maraton og ikke spurt.

SYKDOM: Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden må utsette reisen inntil videre som følge av at Massie sliter med sykdom. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SYKDOM: Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden må utsette reisen inntil videre som følge av at Massie sliter med sykdom. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag kunne eventyrer og TV-profil Samuel Massie (26) avsløre at han ble innlagt på sykehus etter å ha gjennomført et foredrag i Ålesund. Årsaken var at han hadde begynt å kaste opp blod.

- For tre dager siden begynte jeg å spy blod. Jeg har vært litt pjusk i det siste, og tok vurderingen om å holde ut, så lenge jeg hadde en bøtte ved siden av scenen - i tilfelle det skulle gå galt, sa Massie til Se og Hør.

Likevel var han håpefull med å kunne fortsette både foredrag og reisen sammen med bestefaren Arne Ulvolden (83) som planlagt.

Nå viser det seg at turen må utsettes på ubestemt tid som følge av Massies helsesituasjon.

Rift i magesekken

Det er i et innlegg på Instagram at 26-åringen avslører at de nå må utsette reiseplanene.

«Innimellom må man tenke maraton og ikke spurt. Tur med bestefar utsatt inntil videre», skriver han i innlegget.

Til Se og Hør kan Massie fortelle at de medisinske undersøkelsene så langt tyder på at han har pådratt seg rifter i både magesekken og tarmen, og at det er dette som har forårsaket blødningene. Nå skal han gjennom videre utredning og behandling, og er derfor nødt til å holde seg hjemme inntil videre.

- Jeg har vært pjusk i noen dager, og etter sterke anbefalinger fra legene har vi valgt å utsette reisen noe, sier Massie.

- Jeg er så vant med å vente på at helsen til bestefar skal bedre seg, men det er godt at han også får kjenne litt på venting andre veien, sier han spøkefullt.

- Vanskelig

I forkant av sykehusinnleggelsen hadde Massie hatt lavt blodtrykk over flere dager før han altså begynte å kaste opp blod. Etter å ha endt på akutten ved Ålesund sjukehus forlot han sykehuset etter én natts opphold, og rakk dermed også fram til sitt neste foredrag som fant sted i Oppegård kommune onsdag kveld.

View this post on Instagram

"Skrevet ut!" Etter å ha spydd blod i noen dager sammen med "pjusk" form ble jeg innlagt på akutten på Ålesund sykehus igår kveld. Med fantastisk legehjelp fra både her og Sandnes igår og forrigårs er vi blitt enige om at foredraget til meg og bestefar i Kolbotn Kulturhus ikveld kan gjennomføres, og jeg føler meg herved i toppform! Det er alltid en vanskelig balansegang med alt man ønsker å få gjort her i livet, samtidig som man må ha med seg helsen og kroppen underveis. Det er fort gjort å tenke kortsiktig og hva ønsker jeg å få til i akkurat dette øyeblikket, mens er man smart så er langsiktig tenkning, både i arbeid, helse og relasjoner det jeg tror man kan høste best av. Den balansegangen mellom å hvile idag for å komme sterkere tilbake imorgen er noe jeg skal fortsette å se på med undring, men jeg kan hverfall konkludere med at jeg har fått hvilt idag og kommer sterkt tilbake ikveld! :D Som dere ser på bildet har jeg begynt "utskriviningen" allerede men om alt går bra så skrives jeg forhåpentligvis ut om noen timer her i vakre Sunnmøre. Nok en takk til norsk helsevesen som virkelig har tatt meg godt imot slik at nye planer for fremtiden kan legges! #Ålesund #sykehus #akutten #blodtrykl som en gamling #turne med #samuelogbestefar #kolbotnkulturhus #parkenKulturhus #sandnesKulturhus Alfie for ung til å stryke med, aldri for gammel for å leve :D #foredrag #kunstenåleve

A post shared by Samuel Massie (@samuelmassie) on

Nå kan Massie fortelle at han jobber hardt med å senke tempoet inntil videre, men at det ikke føles lett.

- Det er en vanskelig når man har lyst til å gjøre så mye.

På spørsmål fra Se og Hør om dette kanskje er et tegn på at han har presset kroppen for hardt, hadde han følgende svar tidligere denne uka:

- Å presse seg for langt, er idiotisk. Jeg innser at det er viktig å ta helsen seriøst. Samtidig føler jeg meg bra nå. Vi vil veldig gjerne slippe å avlyse eller å utsette reiseplanene, men det er en vurdering vi tar fortløpende og seinest innen fredag eller lørdag.

Nå har 26-åringen altså besluttet å følge legenes råd.

- Jeg er en type som gjerne velger å ta mye risiko, men det er jo alltid noe jeg vurderer nøye. Denne gangen har jeg valgt å følge legenes anbefalinger.

Samuel Massie intervjues på "Skal vi danse"-innspilling om hvordan det er å bli kjent igjen på gaten. Konen hans Elsa Maria Massie intervjues også om mannens danseinnsats. Vis mer

LES OGSÅ: Triana tvunget til å trekke seg etter ulykke

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer