Ed Westwick:

Utsetter serieinnspillingene etter voldtektsanklager

BBC vil ikke sende serien som Ed Westwick er med, i før sakene er løst.

SATT PÅ VENT: BBC bekrefter at de utsetter to tv-serier som Ed Westwick medvirker i. Dette etter grove anklagelser mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix
SATT PÅ VENT: BBC bekrefter at de utsetter to tv-serier som Ed Westwick medvirker i. Dette etter grove anklagelser mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den siste uken har det stormet rundt den kjente «Gossip Girl»-stjernen Ed Westwick (30), etter at en kvinne anklaget skuespilleren for en angivelig voldtekt.

Få dager er gått siden en annen kvinne også sto frem og anklaget skuespillerstjernen for seksuell trakassering.

30-åringen har imidlertid avkreftet begge tilfellene, hvor han blant annet hevder å ikke kjenne noen av kvinnene.

Ifølge BBC har det ene tilfellet blitt anmeldt til politiet. Nå stopper BBC innspillingen av både serien «White Gold», hvor han spiller rollen som Vincent Swan.

I tillegg nekter BBC å sende Agatha Christie's «Ordeal by Innocence», som i utgangspunktet skal sendes på kanalen.

Det skriver kanalen selv.

- Dette er alvorlige påstander som Ed Westwick har nektet for. BBC tar ingen side i saken, men inntil disse sakene er løst, vil vi ikke sende «Ordeal by Innocence», uttaler en talsperson fra BBC.

I tillegg skal også den uavhengige produksjonen som lager serien «White Gold» ha informert BBC om at Ed har tatt en pause fra produksjonen. De opplyser at han fremover ønsker å håndtere de grove anklagelsene.

Måtte holde tyst

Det var på mandag at den amerikanske skuespillerinnen Kristina Cohen (27) delte et lengre innlegg på Facebook, hvor hun hevdet at «Gossip Girl»-stjernen skal ha voldtatt henne.

Flere utenlandske medier, deriblant Huffington Post, The Sun, Rolling Stone og People omtalte saken, og Ed var raskt ute med avkrefte påstandene via sin egen «Twitter»-profil.

«Jeg kjenner ikke denne kvinnen. Jeg har aldri tvunget meg selv på noen, på noen måte. Jeg har heller aldri voldtatt noen», sto det skrevet i bildet Ed delte tirsdag.

Ifølge Kristina fant hendelsen sted for tre år siden hjemme hos Ed. Sammen med sin daværende kjæreste var duoen på middagsbesøk hos Ed da «Gossip Girl-stjernen» skal ha invitert paret til å ha sex med ham.

- Jeg sa jeg var trøtt og ville dra for å komme meg ut av situasjonen jeg allerede var ukomfortabel med. Ed foreslo at jeg kunne ta meg en lur på gjesterommet, og kjæresten min sa at vi bare skulle bli i 20 minutter til, hevdet hun i innlegget på Facebook.

Dermed skal Kristina ha lagt seg på soverommet, hvor hun angivelig skal ha sovnet. Da hun våknet, skal Ed ha ligget oppå henne. Hun skal dermed ha forsøkt å dytte ham vekk, uten nytte.

Da Kristina omsider fortalte sin kjæreste på den tiden om hendelsen, skal hun ikke ha blitt trodd.

- Han fortalte meg at jeg ikke kunne fortelle om dette til noen. Da ville Ed sende folk etter meg som kunne ødelegge meg, og ødelegge skuespillerkarrieren min, påsto hun i innlegget.

Lignende historie

Kun dager etter at Kristina delte historien sin, tok også den tidligere skuespilleren Aurelie Wynn bladet fra munnen. I et lengre Facebook-innlegg hevdet hun at hun hadde opplevd en lignende hendelse med «Gossip Girl»-stjernen.

I likhet med Kristina, hevder Aurelia at hun ble seksuelt misbrukt av Ed hjemme hos «Gossip Girl»-stjernen i 2014.

Ifølge Aurelie skal hun ha fortalt sin tidligere kjæreste, «Glee»-stjernen Mark Salling, som for kort tid siden sa seg skyldig i grov barneovergrepssak, om hendelsen. Han skal angivelig ha lagt skylden på henne.

I det lengre innlegget til Aurelie takker hun Kristina for at hun åpnet seg opp om hendelsen - hvis ikke hadde ikke Aurelie turt.

- Vennene mine og andre folk rundt meg sa det var best å ikke si noe for ikke å bli «den jenta». De fortalte meg at ingen ville tro meg, og at det bare ville fremstå som at jeg var ute etter å bli kjent, skriver hun.

Ed benektet imidlertid også den nye anklagelsen, og skrev på Twitter at han ikke har gjort dette. Skuespilleren samarbeider nå med med myndighetene for å få renvasket navnet sitt.

LES OGSÅ: Innrømmer anklager om seksuell trakassering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer