Utsetter «Robinson»- innspilling

Coronaviruset preger innspillingen av det kommende realityprogrammet.

RAMMES: Innspillingen av realityprogrammet «Robinson» er satt på vent grunnet coronaviruset. Her er tidligere programleder Christer Falck avbildet med deltakerene fra sesong to. Foto: NTB Scanpix
RAMMES: Innspillingen av realityprogrammet «Robinson» er satt på vent grunnet coronaviruset. Her er tidligere programleder Christer Falck avbildet med deltakerene fra sesong to. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I midten av februar kom nyheten om at realityprogrammet «Robinson» skal gjøre comeback neste år- åtte år etter at programmet sist ble vist på tv-kanalen. Nå melder imidlertid TV 2 at spredningen av coronaviruset har satt kjepper i hjulene for innspillingen.

- Situasjonen vi er i nå tvinger selskaper i hele verden til å sette ting på vent, og det gjelder også NENT Group og innspillingen av Robinson, forteller Fredrik Olimb, pressesjef i Viaplay, til «God kveld Norge».

Innspillingen av realityprogrammet skulle etter planen foregår i sommer, hendholdsvis i juni og juli. Dette er nå utsatt.

Til «God kveld Norge» forteller Olimb at de håper å kunne gjennomføre innspillingen senere i år, og at de vil komme med info så fort de vet noe mer.

Etter at Folkehelseinstituttet kom med anbefalingen om at arrangementer med mer enn 500 deltakere avlyses eller utsettes, har flere av mediehusene i Norge tatt grep.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Avlyste en rekke premierefester

Overfor Se og Hør meldte blant andre Discovery Norge at en rekke premierefester skulle avlyses, i tråd med rådene fra helsemyndighetene for å ikke bidra til økt smittespredning.

Blant dem var premierefesten for «Ex on the Beach», Dplay-serien «Sigurd fåkke pult» og «Rednecks i syden».

Det er imidlertid ikke bare premierefester som har blitt avlyst. Når det gjelder innspilling av produksjoner de neste månedene, fortalte Hanne McBride, kommuikasjonsdirektør i Discovery Norge at også de vil være rammet av coronaviruset.

- Vi følger helsemyndighetenes anbefalinger og har derfor avlyst eller nedskalert alle våre arrangementer i nærmeste fremtid. Når det gjelder innspilling av produksjoner i månedene fremover, gjør vi løpende vurderinger. Alle produksjoner som vanligvis foregår med publikum i salen, gjøres nå uten publikum.

Dermed kan det se ut til at det fremdeles er uvvist hva som vil skje med blant annet innspillingen av høstens sesong av «Ex on the Beach», som i utgangspunktet har planlagt å sende to sesonger i året.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Utsatt

Den årlige Gullruten-utdelingen har også blitt utsatt grunnet coronaviruset. Det bekreftet Gullrutens styreleder, Åse Kringstad til Se og Hør i midten av mars.

Lørdag 9. mai skulle Grieghallen i Bergen etter planen fylles av kjendiser, bransjefolk og presse, men dette blir altså ikke tilfellet.

- Vi er selvfølgelig lei oss for at vi ikke kan arrangere som vanlig den datoen vi har planlagt for. Det er lagt ned mye arbeid fra styret, produsent og TV 2 for å ha denne store feiringen av bransjen i mai, sa Kringstad til Se og Hør.

- Sånn sett med tungt hjerte at vi avlyser, men vi kommer til å gjennomføre juryeringen uansett. På et senere tidspunkt vil vi annonsere vinnerne, men når og hvordan skal vi komme tilbake til, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Slik håndterer de corona-situasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer