UTSEENDE VIKTIGST?: Ifølge kjønnsforsker Marianne Inez Lien er pene kropper, definerte muskler og utseende det viktigste i "Paradise Hotel".  Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
UTSEENDE VIKTIGST?: Ifølge kjønnsforsker Marianne Inez Lien er pene kropper, definerte muskler og utseende det viktigste i "Paradise Hotel". Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

- Utseende er det viktigste

Kjønnsforsker mener unge gutter påvirkes av "Paradise Hotel".

SEHER.NO: I over to uker har mange TV3-seere sittet klistret til tv-skjermen fra mandag til torsdag for å følge med på kanalens mye omdiskuterte realityprogram "Paradise Hotel".

Realityserien, som er filmet i Mexico, involverer mye naken hud, og nå mener kjønnsforsker og sosiolog Marianne Inez Lien at denne typen tv-programmer har en stor innvirkning på unge tv-seere, og da særlig gutter, skriver VG.

Hun mener fokuset på det ytre har økt voldsomt blant gutter de siste årene, mye på grunn av programmer som "Paradise Hotel".

- Deltagerne i "Paradise Hotel" er mye mer opptatt av kropp og trening enn sine foreldre. Pene kropper, definerte muskler og utseende er også det viktigste i programmet, og unge gutter blir så klart påvirket av dette, sier Lien til avisen.
25 år gamle Rune Gammelsæther, som er en av deltagerne i serien, har tidligere innrømmet at hans kroppsfokus til tider har gått for langt, og at han for noen år siden tok anabole steroider for å få større muskler.

Likevel synes ikke 25-åringen at han og de andre "Paradise"-deltagerne er usunne idealer.

- Jeg har bestandig trent for å se bra ut, og for å holde meg i form. Men jeg tror nok også at fokuset på kropp og utseendet er blitt større blant unge gutter de siste tre årene. Det er jo blitt litt sånn konkurranse som de har i dyreverdenen, sier han til VG.

"Paradise Hotel" sendes på TV3 mandag til fredag kl. 21.30!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Årets første "Paradise"-sex