Eyvind Hellstrøm:

Utsatte kongens brev i 13 år

Eyvind Hellstrøm skulle sendt av gårde et brev til kongen i 2008.

POPULÆR DUO: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm har blitt en populær duo etter programmet «Truls à la Hellstrøm». Foto: Tore Skaar / Se og Hør
POPULÆR DUO: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm har blitt en populær duo etter programmet «Truls à la Hellstrøm». Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eyvind Hellstrøm (72) har lenge vært Norges mest profilerte gourmetkokk, og han har blitt et kjent fjes for de aller fleste gjennom programmer som «Hellstrøm rydder opp» og «Truls à la Hellstrøm».

Sistnevnte program fikk i 2019 Gullruten for Beste underholdning.

Sammen med sin gode venn, komiker Truls Svendsen (49), har han startet opp podkasten «Truls & Hellstrøm - Tar munnen full», og det er i en nylig episode at 72-åringen kommer med den overraskende avsløringen.

17. MAI: Dronning Sonja hadde et spesifikt krav til kjendisdatteren som var kokkelærling på Kongsgaarden. Vis mer

I 2007 ble Hellstrøm slått til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin utbredelse av norsk kokkekunst. I podkasten forteller han at han i den anledning fikk tildelt 15 minutter audiens med kong Harald (84).

La frem sin idé

- Jeg ringte til Slottet ett år senere, fordi jeg hadde så mye å gjøre, forteller kokken og legger til at han ble geleidet inn i Slottet av fem lakeier som førte han til kongens arbeidsværelse.

Etter litt småsnakk frem og tilbake, la Hellstrøm frem en idé overfor kongen:

I STORSLAG: Kong Harald var i storslag og fikk frem folks latter under en gallamiddag. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Jeg foreslo at Norges beste kokker og Norges beste produsenter av råvarer skulle samles på slottet og lage middag for kongen og dronningen, og at vi også gjerne ville sitte til bords.

72-åringen forteller videre at kong Harald bare ble sittende og se på ham, mens han forklarte at han ønsket å vise frem det beste av Norge kulinarisk sett.

Til det skal kongen ha blitt litt betenkt, og svart at dette måtte han tenke på - men at han gjerne kunne sende ham et brev.

ISOLERT: Dronning Sonja fortalte under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det var trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Vis mer

- Og det brevet har jeg enda ikke sendt! For da får jeg avslag - garantert, avslutter en skråsikker Hellstrøm.

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, som opplyser om at de ikke har noen kommentar til saken. Se og Hør har ikke lyktes å komme i kontakt med Eyvind Hellstrøm.

LES OGSÅ: Se hvem Märtha lånte kjole hos

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer