Tinashe Williamson:

Utsatt for rasisme: - Lei meg og redd

I dag har mennesker verden rundt stått samlet mot rasisme. Til tross for dette mottok Tinashe Williamson en rasistisk melding på Instagram.

FIKK RASISTISK MELDING: På en dag hvor nærmest hele verden står samlet mot rasisme, opplever Tinashe Williamson å få tilsendt en rasistisk melding. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FIKK RASISTISK MELDING: På en dag hvor nærmest hele verden står samlet mot rasisme, opplever Tinashe Williamson å få tilsendt en rasistisk melding. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drapet på 46 år gamle George Floyd har rystet flere millioner mennesker og skapt et stort engasjement verden over. 46-åringen ble offer for nok en politiskandale i USA, og en video av hendelsen som viste en politimann plassere kneet over nakken til Floyd, florerte i sosiale medier.

Floyd fikk ikke puste og mistet til slutt bevisstheten. 46-åringen døde senere som følge av hendelsen. Det brutale dødsfallet har sendt sjokkbølger gjennom hele USA, og fått en hel verden til å engasjere seg.

I dag er det nok flere som har lagt merke til de svarte bildene som har florert på blant annet Instagram med emneknaggene «Black Lives Matter» og «Blackout Tuesday». Emneknaggene markerer avsky mot rasisme og har spredd seg som ild i tørt gress.

Mottok ubehagelig melding

Det skal imidlertid nevnes at ikke alle ønsker å delta, noe Tinashe Williamson (35), i dag har fått kjenne på. Hun fikk nemlig tilsendt en melding med rasistisk innhold på Instagram.

Det var VG som først omtalte saken.

Den rasistiske meldingen delte hun selv på Instagrams historiefunksjon med følgerne sine. Også ektemannen Odd-Magnus Williamson (39) valgte å videreformidle meldingen til sine følgere ved å dele en skjermdump av meldingen på Instagram.

Til innlegget skrev 39-åringen følgende:

«Og slik startet dagen for kjæresten min. Støtt opp, vis solidaritet», sammen med emneknaggen «Blackout Tuesday».

KRITIKK: Den norske komikeren Espen Eckbo er kanskje best kjent for sine mange rollefigurer og karakterer. Spesielt én karakter fikk Instagram-brukere til å se rødt. Vis mer

Ikke første gang

Til Dagbladet forteller Willamson at hun ønsket å dele meldingen hun mottok for å vise hvor ille og eksplisitt rasisme faktisk er i 2020. Hun ønsket også å vise at vi alle uansett hudfarge og bakgrunn må stå sammen for å bekjempe rasisme.

På spørsmål fra avisen om hun tidligere har mottatt slike meldinger, svarer hun bekreftende.

- Jeg har fått meldinger på Instagram der det står N-ordet, og at jeg skal pelle meg tilbake dit jeg kommer fra. At det er en skam at jeg har barn av foreldre med ulik hudfarge, forteller hun til Dagbladet, og legger til at hun vanligvis blokkerer disse brukerne, men at det akkurat nå føltes viktig å dele slik at folk får se at rasisme fortsatt er et problem.

Williamson forteller også at hun har opplevd mobbing på barneskolen på grunn av hudfargen sin samt å bli trakassert på byen.

Overfor Dagbladet forteller Williamson at hun skulle ønske at hun kunne heve seg over det, men at hun tross alt bare er et menneske.

- Jeg blir både lei meg, redd og sint. Spesielt etter at jeg ble mor. Jeg ønsker så inderlig å leve i en verden der de slipper å oppleve rasisme slik jeg har gjort og dessverre fortsatt gjør i dag, fortsetter hun til avisen.

Williamson legger ikke skjul på at hun synes det er trist at vi fortsatt må demonstrere og kjempe kampen mot rasisme den dag i dag. Hun mener det er viktig å lære barna sine rett og galt, og at man først og fremst må slå ned på hverdagsrasismen.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

- Det har aldri vært greit

Som nevnt har George Floyds dødsfall ført til et sterkt raseri hos mange, også blant kjendisene. Politimannen Derek Chauvin har fått sparken og er nå siktet for drap etter at Floyd døde. Tre andre politimenn som også var til stede under pågripelsen, har også blitt sagt opp.

Blant dem som reagerte på Floyds dødsfall, var skuespiller Jennifer Aniston (50).

«Denne uken har vært hjerteskjærende av så mange grunner. Vi må erkjenne at rasismen og brutaliteten i dette landet har pågått i svært lang tid - og det har ALDRI vært greit», skrev «Friends»-stjernen i et innlegg på Instagram, og fortsatte:

«Det er vårt ansvar å lage støy, å kreve rettferdighet, å lære oss noe om disse spørsmålene, og mer enn alt: å spre kjærlighet. Hvor lang tid er vi villig til å la gå uten forandring? HVOR LANG TID?»

LES OGSÅ: Hevder hun ble skutt av politiet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer