Matthew McConaughey:

- Utsatt for overgrep

I sin nye bok «Greenlights» hevder Hollywood-skuespilleren at han ble utsatt for overgrep i tenårene.

ÅPNER OPP I BIOGRAFI: Matthew McConaughey deler intime detaljer om livet i sine memoarer. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
ÅPNER OPP I BIOGRAFI: Matthew McConaughey deler intime detaljer om livet i sine memoarer. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Matthew McConaughey (50) har levd et begivenhetsrikt liv. Et liv han tilsynelatende ønsker at verden skal få vite mer om.

Fra å i flere år spille i en nærmest endeløs rekke romantiske komedier, skjedde helomvendingen, som blant annet belønnet ham med en Oscar-statuett for beste mannlige hovedrolle i storfilmen «Dallas Byers Club».

Nå åpner han opp om livet i biografien «Greenlights», som nådde amerikanske bokhyller tirsdag denne uka.

Planen var aldri å skrive en biografi, forteller McConaughey til USA Today. Det skulle egentlig bli en kort bok med visdomsord fra en mann som har levd, men endte opp som noe ganske annet.

- Jeg husker at jeg skrev ned dette: «Ordene på denne sida må være gode nok til at de kunne vært skrevet av en anonym skribent, men også ord som bare jeg kunne ha skrevet.» Det var på en måte min ledestjerne, sier han.

SMIL: Flere Hollywood-kjendiser har vært nødt til å smile pent til kameraet på politistasjonen etter diverse ulovlige handlinger opp gjennom årene. Vi ser på våre favoritter. Vis mer

- Utsatt for overgrep

Flere internasjonale medier har gjengitt utdrag fra et kapittel der skuespilleren skriver om sin egen seksualitet. Der skriver han blant annet at han skal ha blitt presset til å ha sex for første gang i en alder av 15 år.

- Jeg var sikker på at jeg kom til å havne i helvete for å ha sex før ekteskapet. I dag er jeg ganske sikker på, og håper, at det ikke skjer, skriver han, ifølge Us Magazine.

I samme kapittel hevder han at han har blitt utsatt for overgrep. Han skal ha vært 18 år, og bevisstløs da hendelsen skjedde bak i en varebil. Han konkluderer imidlertid med følgende:

- Jeg følte meg aldri som et offer. Jeg har flere bevis på at verden jobber for at jeg skal være lykkelig.

McConaughey har foreløpig ikke uttalt seg andre steder om hendelsen.

- Har vært befriende

Ifølge kjendisnettstedet E! åpner McConaughey også opp om sin ukonvensjonelle barndom og familien, historier tilknyttet hans mest ikoniske filmroller, og forholdet til kona Camila Alves (37).

Paret møttes i 2006, giftet seg seks år senere, og har tre barn sammen.

Overfor USA Today forklarer skuespilleren at tittelen på boka skal representere et grønt trafikklys i livet. Den skal fortelle oss «gå, utvikle deg, kom deg videre». Trafikklysmetaforen har vært et verktøy for McConaughey, der gult og rødt lys har representert et behov for å lære, vokse, eller endre seg.

Skriveprosessen har, naturlig nok, tvunget ham til å reflektere over alt han har lært og opplevd. Å dele de mest intime detaljene, skal ikke ha vært en vanskelig beslutning.

- Det har vært ganske befriende. Jeg har ikke vært en A-student i livet, og det er jeg glad for. Jeg har fått noen C-er, og det er nok dem jeg har lært mest av, sier han.

LES OGSÅ: - En forferdelig ydmykelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer