Matthew McConaughey:

- Utsatt for overgrep

I sin nye bok «Greenlights» hevder Hollywood-skuespilleren at han ble utsatt for overgrep i tenårene.

ÅPNER OPP I BIOGRAFI: Matthew McConaughey deler intime detaljer om livet i sine memoarer. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
ÅPNER OPP I BIOGRAFI: Matthew McConaughey deler intime detaljer om livet i sine memoarer. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Matthew McConaughey (50) har levd et begivenhetsrikt liv. Et liv han tilsynelatende ønsker at verden skal få vite mer om.

Fra å i flere år spille i en nærmest endeløs rekke romantiske komedier, skjedde helomvendingen, som blant annet belønnet ham med en Oscar-statuett for beste mannlige hovedrolle i storfilmen «Dallas Byers Club».

Nå åpner han opp om livet i biografien «Greenlights», som nådde amerikanske bokhyller tirsdag denne uka.

Planen var aldri å skrive en biografi, forteller McConaughey til USA Today. Det skulle egentlig bli en kort bok med visdomsord fra en mann som har levd, men endte opp som noe ganske annet.

- Jeg husker at jeg skrev ned dette: «Ordene på denne sida må være gode nok til at de kunne vært skrevet av en anonym skribent, men også ord som bare jeg kunne ha skrevet.» Det var på en måte min ledestjerne, sier han.

- Utsatt for overgrep

Flere internasjonale medier har gjengitt utdrag fra et kapittel der skuespilleren skriver om sin egen seksualitet. Der skriver han blant annet at han skal ha blitt presset til å ha sex for første gang i en alder av 15 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer