Mena Suvari:

Utsatt for overgrep: - En del av meg døde

Deler sjokkerende detaljer i ny bok.

SEKSUELLE OVERGREP: Skuespiller Mena Suvari forteller i en ny selvbiografi om gjentatte overgrep i oppveksten. Foto: Splash News / NTB
SEKSUELLE OVERGREP: Skuespiller Mena Suvari forteller i en ny selvbiografi om gjentatte overgrep i oppveksten. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

I oktober i fjor kunne skuespiller Mena Suvari (42), kjent fra filmer som «American Beauty» og «American Pie» avsløre at hun og ektemannen Michael Hope ventet sitt første barn sammen.

I april var endelig ventetiden over for paret. Det bekreftet en talsperson for skuespilleren, som fortalte til People at både mor og barn hadde det bra.

Suvari har vært en anerkjent skuespiller helt siden karrierestarten i 1999. Hun har dermed fått oppleve mye gjennom årene som skuespiller.

Nå, i forbindelse med at hun slipper en ny selvbiografi, kommer det imidlertid frem at hun har opplevd mye vondt i tiden før skuespillerkarrieren skjøt fart.

Blant annet forteller hun om gjentatte overgrep.

UBEHAGELIG: Allerede i første episode av den nye TV 2-serien «Etter Lørdag» får seerne se et overgrep utspille seg. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

- Offer for seksuelle overgrep

I selvbiografien, som er gjengitt av People, skriver 42-åringen at hun allerede som 12-åring ble utsatt for en voldtekt. Deretter skal hun ha vært offer for overgrep helt frem til hun ble 20 år gammel.

«Mellom alderen tolv og 20 var jeg offer for gjentatte seksuelle overgrep», skriver hun i boken, ifølge People.

Den første voldtekten skal ha skjedd da hun gikk i sjetteklasse på barneskolen.

«En del av meg døde den dagen. Han brukte meg, hadde det gøy med meg og så kastet han meg bort. Han kalte meg hore. Jeg fikk aldri ha et sunt forhold til sex. Det valget fikk jeg ikke. Og det, i tillegg til å allerede føle at jeg ikke ble sett og hørt, skapte det bildet jeg har av meg selv. At det var så lite jeg var verdt».

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

«Prøvde bare å overleve»

I de påfølgende årene skal hun ha blitt utsatt for flere overgrep, fra ulike menn. Som 15-åring flyttet hun til Los Angeles for å satse på en karriere som skuespiller. Der møtte hun en som etter hvert forsøkte å gjøre relasjonen seksuell, skriver hun.

I boken beskriver 42-åringen hvordan hun følte at hun måtte oppfylle hans ønske. Det fikk alvorlig konsekvenser for skuespilleren, som da begynte å misbruke dop for å lindre smertene.

«Jeg henvendte meg til enhver form for selvmedisinering jeg kunne finne, bare for å klare meg. Jeg prøvde bare å overleve», skriver hun.

Som 17-åring gikk hun inn i et treårig forhold. Heller ikke her slapp hun unna overgrepene. Han skal også ha tvunget henne til å bli med på en trekant med en annen kvinne.

En dag bestemte hun seg imidlertid for at nok var nok, og hun dumpet kjæresten og sluttet med dop.

Det er ikke kjent om personene hun refererer til har fått noen rettslige konsekvenser. Personene er anonymisert i boken.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

- Vi er lykkelige

I dag er skuespilleren som nevnt mamma, og i et godt og stabilt forhold. Skuespilleren og ektemannen Michael giftet seg i all hemmelighet i 2018, etter to år som kjærester.

- Det er fantastisk. Vi er lykkelige. Alle gode ting er tre, jublet hun etter bryllupet.

Suvari har vært gift to ganger tidligere. Fra 2000 til 2005 var hun gift med Robert Brinkmann, og fra 2010 til 2012 med musikkprodusenten Simone Sestito.

I april kunne hun og hennes nåværende ektemann som sagt ønske sitt første barn velkommen. Da fikk de en liten sønn, som de valgte å kalle Christopher Alexander Hope.

LES OGSÅ: - Har akseptert at jeg ikke kan glemme overgrepene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer