Martine Lunde:

Utsatt for netthets: «Håper du dør»

Influenseren åpner seg om hatkommentarene hun har mottatt den siste tiden.

GROVE KOMMENTARER: Influenser Martine Lunde har de siste ukene mottatt mye netthets i sosiale medier.  Foto: TV 2
GROVE KOMMENTARER: Influenser Martine Lunde har de siste ukene mottatt mye netthets i sosiale medier. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Influenser Martine Lunde (24) ble et kjent ansikt etter deltakelsen i «Paradise Hotel». Der fant hun også kjærligheten med realityprofil Aleksander Sæterstøl (25).

Siden den gang har Lunde jobbet med sosiale medier, og har opparbeidet seg en følgerskare på over 260 000. Hun har også fått bryne seg på programlederrollen for den konkurransedrevne realityserien «Glow Up» og vært en av profilene i «Bloggerne».

Nå kommer det derimot frem at det å være et kjent ansikt ikke bare har sine fordeler. Overfor «God kveld Norge» åpner Lunde seg om all netthetsen hun har opplevd den siste tiden.

- Det er alt fra «er ikke hun litt for høy og kraftig til å være så fin?» til «de leppene, er de ekte? Hvis ikke synes jeg hun burde ha ekte lepper, de store der var ikke mye lekkert», forteller Lunde.

Den groveste kommentaren Lunde har mottatt er imidlertid: «Jeg håper du dør, ditt avskum».

HETS: Martine Lunde har sendt noen av kommentarene til Se og Hør. Foto: Privat
HETS: Martine Lunde har sendt noen av kommentarene til Se og Hør. Foto: Privat Vis mer

Blir satt ut

24-åringen forstår ikke hvorfor folk skriver slike ting til henne, og undrer over hva hun kan ha gjort dem.

Lunde har tidligere fortalt at hun sjeldent mottar noen form for kritikk eller netthets, men nå har dette altså endret seg.

Overfor Se og Hør forteller Lunde at det er først de siste ukene at det har rent inn med stygge kommentarer.

- Jeg vet at flere i bransjen har følt på det samme, og at det har kommet inn ekstra mye netthets den siste tiden. Jeg har fått det både i innboksen på Instagram, i kommentarfeltet på bildene mine og på TikTok , utdyper hun.

Videre forklarer influenseren at de fleste kommentarene går på utseendet hennes.

PANDEMI: Året ble snudd på hodet for mange av oss da corona inntraff i mars - deriblant Martine Lunde. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

- Hvordan føler du deg når du mottar slike kommentarer?

- Jeg blir litt satt ut, i hvert fall når noen ønsker at du skal dø. Men samtidig går det ikke veldig inn på meg. Det jeg tenker mest på er at foreldre burde passe litt mer på barna sine. Det er barn disse kommentarene kommer fra, svarer hun, og legger til:

- Hadde foreldrene sett disse kommentarene hadde de ikke vært så stolte tror jeg.

Lunde prøver å la vær å svare når hun mottar netthets, men innrømmer at det hender hun tar seg tid til å gjøre det også.

- Jeg har tenkt på om jeg burde anmelde, men siden det er barn så er det ikke så mye å gjøre med det. Men blir det verre er jeg nødt til å gjøre noe, avslutter hun.

FRIERI: Det var flere som sperret opp øynene da de så Aleksander Sæterstøls video på Instagram, sammen med kjæresten Martine Lunde. Video: Rød Løper Vis mer

Bruddrykter

Det er imidlertid ikke bare netthets Lunde har opplevd, hun har også måtte tåle ryktespredning. Spesielt knyttet til forholdet med Aleksander Sæterstøl. Duoen, som har et avstandsforhold, har flere ganger blitt utsatt for bruddrykter.

Spesielt på nettsamfunnet Jodel har det tidligere dukket opp påstander om at det er slutt mellom dem. I et intervju med Se og Hør har Lunde tidligere avslørt at bruddryktene som regel oppstår med en gang hun og Sæterstøl har tilbrakt litt tid fra hverandre.

24-åringen fortalte også at hun iherdig prøver å forklare følgerne sine at de fortsatt er sammen, men mener at hun ofte ikke blir trodd.

FRUSTERENDE: Martine Lunde har tidligere fortalt til Se og Hør at hun flere ganger har forklart følgerne sine at hun og Aleksander Sæterstøl fortsatt er sammen, men at hun ofte ikke blir trodd. Foto: Tor Lindseth
FRUSTERENDE: Martine Lunde har tidligere fortalt til Se og Hør at hun flere ganger har forklart følgerne sine at hun og Aleksander Sæterstøl fortsatt er sammen, men at hun ofte ikke blir trodd. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Nå har vi holdt på med det her i tre år, og folk stiller fortsatt spørsmål når vi har vært ei uke fra hverandre. Da vi var to måneder fra hverandre tenkte jeg: «herregud, hvordan skal jeg forklare det her?». Fordi folk trodde ikke på meg. Det virket som at jeg prøvde å lyve ved å late som at vi fortsatt var kjærester, fortalte hun, og la til:

- Men, hadde det vært slutt så hadde jeg jo fortalt det. Jeg deler jo mye av livet mitt og da skjønner jeg ikke hvorfor jeg skulle ha holdt det hemmelig. Det er en så stor del av livet mitt. Folk hadde merket det på meg om det hadde vært slutt.

UKONTROLLERT: Martine Lunde får seg en real test på kjøkkenet. Video: Rød Løper Vis mer

Også Sæterstøl innrømmet at han hadde fått med seg ryktene.

- Jeg er ikke så mye på sosiale medier for tiden, så jeg får ikke med meg alt, men jeg hører at det dukker opp litt rykter, fortalte han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Lei av «dickpics»: - Ekle personer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer