Per Sandberg og Bahareh Letnes:

Utsatt for innbrudd: - Utrolig ubehagelig

Per Sandberg og Bahareh Letnes fikk seg en overraskelse da de kom på jobb på «Grand Bar» i Halden.

INNBRUDD I BAREN: Bahareh Letnes og Per Sandbergs bar ble utsatt for innbrudd natt til onsdag. Foto: Morten Eik / Se og Hør
INNBRUDD I BAREN: Bahareh Letnes og Per Sandbergs bar ble utsatt for innbrudd natt til onsdag. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag ble det gjort innbrudd i Per Sandberg (60) og Bahareh Letnes' (30) bar med navn «Grand Bar» i Halden.

Det melder Halden Arbeiderblad.

Dermed fikk paret seg en overraskelse da de kom på jobb onsdag ettermiddag. Overfor avisen forklarer Sandberg at lokalet var rotete, og at alt fra mat og vin til høyttalere og kulepenner var borte. Han påpeker imidlertid at ingenting av stor verdi hadde blitt stjålet fra baren.

- Vi er mest glad for at ingenting er blitt ødelagt. Men vi synes det er utrolig ubehagelig at noen har holdt på her i natt, uttalte Sandberg til avisen onsdag kveld.

BAR: Per Sandberg og Bahareh Letnes har åpnet bar i Halden, og vi var med på åpningen. Vis mer

To personer pågrepet

Ifølge Sandberg ser det ut til at tyvene ikke fikk med seg alt da det sto igjen esker og poser på gulvet i baren. De klarte imidlertid å røske med seg en blåbærpai fra fryseren.

To personer er nå pågrepet etter innbruddet, og ifølge avisen fikk politiet melding om innbruddet halv tre onsdag ettermiddag. De var på plass i baren en halvtime senere for å foreta en åstedsundersøkelse.

Operasjonsleder Lisbeth Mjøsund forklarer til Halden Arbeiderblad at to personer senere ble funnet med gjenstander som kunne knyttes til åstedet.

ALKOKUTT: Per Sandberg fikk råd om å kutte alkoholen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Baren det er snakk om åpnet Letnes og Sandberg i midten av mai. Baråpningen hadde da blitt utsatt hele tre ganger grunnet coronaviruset.

Se og Hør var til stede under det store øyeblikket, og samboerparet, som er bosatt i Halden, var tydelig stolte idet de første kronene rullet inn på kassa.

ÅPNINGSKLEMMEN: Paret kunne slippe jubelen løs da den første ølen var tappet og de første kronene hadde kommet inn. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÅPNINGSKLEMMEN: Paret kunne slippe jubelen løs da den første ølen var tappet og de første kronene hadde kommet inn. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Det blir litt annerledes enn vi trodde, med lav profil. Personlig er jeg litt glad for corona, så vi kan starte rolig, innrømmet Sandberg overfor Se og Hør, og fortsatte:

- Nei, jeg må ærlig innrømme at jeg er litt stressa og nervøs i dag.

STEVNEMØTE: Vi fikk være flue på veggen da Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes hadde en innholdsrik førjulsdate, der paret grillet hverandre i private spørsmål. Reporter: Miriam Bakkejord Video: Helén Skogstad Vis mer

Utvidet driften

Letnes på sin side var hakket roligere enn samboeren, og trodde åpninga skulle gå bra for seg.

- Hvis vi gjør feil så tror jeg folk forstår det. Dette er første gang vi skal drive bar, og vi kan ikke alt hundre prosent. Men vi lærer av våre feil, sa hun den gang.

Noen måneder senere ble det kjent at paret hadde planer om å utvide driften. På Sandbergs offisielle Facebook-profil avslørte han at Letnes også skulle åpne en restaurant med tilknytning til «Grand Bar» og Grand Hotell.

I Facebook-innlegget kom det frem at restauranten skulle åpne 12. juni.

REDNINGEN: Det er ett øyeblikk som ble redningen for Bahareh Letnes etter et tungt 2018. Video: TV3/Rød Løper Vis mer

«Hotellet åpner også for sommerdrift den 12. juni. Hva med en Grand Weekend på Grand Hotell og bar? Ta med hele familien, vi har 32 rom», fortsatte Sandberg.

Overfor Se og Hør fortalte Sandberg at de har en kontrakt på tre år, hvor deres første trinn var å åpne baren, men at de også har en leie på restaurant og kjøkken, som skulle åpne 12. juni.

Begge drømmene oppfylt

- Hva slags type restaurant blir det?

- Det blir en asiatisk restaurant med både persisk, thai og kinesisk mat. Det er det asiatiske kjøkkenet som bruker mest krydder, urter og forskjellig type kjøtt. Asiatisk kjøkken er min favoritt. Det er spennende og veldig godt, fortalte Letnes til Se og Hør.

Videre fortalte Sandberg at de hadde planlagt restaurantåpningen over lengre tid, og at de hadde timet åpningen med da Grand Hotell åpnet for sommeren.

HØYLYTT: Per Sandberg ble satt ut av snorkingen til «Farmen»-kameraten Mímir Kristjánsson. Video TV 2 Sumo Vis mer

Letnes forklarte at det stort sett var hun som hadde stått for planleggingen av restauranten.

- Jeg har jo selv jobbet i restaurantbransjen før, og kan litt mer om mat. Jeg kan mye om asiatiske retter, og det har jo alltid vært en stor drøm for meg å drive restaurant og bar, og nå fikk jeg begge drømmene mine oppfylt. Jeg gleder meg veldig, sa hun.

LES OGSÅ: Innbrudd hos dronning Margrethe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer