«Camp 71»:

Utsatt: - Alvorlig tillitsbrudd

«Camp 71» skulle egentlig ha premiere i fjor høst. Så ble tv-kanalen kjent med domshistorikken til deltakeren Isabelle Eriksen (23).

KRAFTIG FORSINKET: Tv-konseptet «Camp 71», der et knippe influensere og Youtube-stjerner får bryne seg på «71 grader nord»-universet, skulle i utgangspunktet ha blitt vist på tv for et halvt år siden. Her med deltakerne Rikke Isaksen (23), Jarl Andersen (21), Amalie Olsen (19), Isabelle Eriksen (23), Magnus Nordlund (18) og Sander «Randulle» Austad Dale (20). Foto: Discovery
KRAFTIG FORSINKET: Tv-konseptet «Camp 71», der et knippe influensere og Youtube-stjerner får bryne seg på «71 grader nord»-universet, skulle i utgangspunktet ha blitt vist på tv for et halvt år siden. Her med deltakerne Rikke Isaksen (23), Jarl Andersen (21), Amalie Olsen (19), Isabelle Eriksen (23), Magnus Nordlund (18) og Sander «Randulle» Austad Dale (20). Foto: Discovery Vis mer
Publisert

Allerede i juni i fjor lanserte Discovery tv-konseptet «Camp 71», en nyutvidelse av publikumsfavoritten «71 grader nord», der casten er begrenset til influensere og Youtube-stjerner.

Programmet ble lagt fram i Discoverys høstprogram, og skulle sendes parallelt med den ordinære versjonen av «71 grader nord», som et tilleggsprodukt på strømmetjenesten Dplay.

Programmet glimret riktignok med sitt fravær, og først forrige uke ble «Camp 71» gjort tilgjengelig for Discoverys strømmepublikum.

Det er ikke tilfeldig.

AVSLØRER: Amelie Olsen og Sander Dale (Randulle) deltar denne våren på «Camp 71». Tidligere har det vært mye rykter om de har hatt en romanse eller ikke, og nå svarer de. Vis mer

Kjepper i hjulene

Se og Hør har vært kjent med at utsettelsen er tilknyttet deltakeren Isabelle Eriksen (23). Eriksen, opprinnelig kjent fra «Paradise Hotel», måtte møte i Oslo tingrett ved to anledninger i fjor sommer og høst, der hun senere ble dømt for å ha kastet en gjenstand i ansiktet på en mann - samt vold mot en taxisjåfør. I ettertid har hun sonet en fengselsstraff.

23-åringen, som etter «Paradise»-deltakelsen har seilt opp en som populær blogger og Youtube-profil, sto fram i Se og Hør tidligere denne måneden, der hun beklaget sine handlinger.

En drøy uke etterpå er altså «Camp 71» på lufta. Nå tar Discovery bladet fra munnen, og forteller hva som egentlig har skjedd på kammerset.

- På det tidspunktet «Camp 71» var tenkt programsatt, var informasjonen rundt Isabelle Eriksens situasjon helt ny for oss, og situasjonen var uavklart. Vi besluttet da å utsette visning av programmet, slik at vi kunne gjøre en vurdering, skriver Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge, i en e-post til Se og Hør.

RØK UT: Det ble tårevått da Henriette Otervik valgte å sende hjem nykommeren Isabelle Eriksen. Video: TV 3 Vis mer

- Alvorlig hendelse

McBride skriver videre at de, dersom de hadde vært kjent med Eriksens historikk, ikke hadde tatt 23-åringen med i programmet. Innspillingen foregikk i begynnelsen av juni i fjor, noen uker før realityprofilen mottok sin første voldsdom.

- Det er en alvorlig hendelse, og vi anser det også som et alvorlig tillitsbrudd fra managementet, og deltakeren selv, at vi som kanal ikke ble gjort oppmerksom på denne saken i forbindelse med produksjonen av programmet.

Tv-kanaler og produksjonsselskap har ikke anledning til å innhente vandelsattest, eller politiattest, fra mennesker som blir castet til tv-programmer. Dette skyldes rett og slett at de ikke oppfyller politiets vilkår.

Dermed er de avhengig av tillit fra deltakere, noe som åpenbart ikke alltid er like lett. Både i programmer som «Paradise Hotel» og «Farmen» har produksjonene sett seg nødt til å hive ut deltakere som ikke hadde så rent mel i posen som de ga uttrykk for.

KLEINT: Isabelle Eriksen blir satt ut når hun trekker Mads Hansen i Snap-rulett. Vis mer

Hevder kontakten var god

- Vi er derfor prisgitt at potensielle deltakere og et profesjonelt management opplyser om forhold som kan få konsekvenser for deltakelsen, skriver Hanne McBride videre.

STORE KONSEKVENSER: Isabelle Eriksen, her avbildet i forbindelse med «Paradise Hotel»-deltakelsen i 2017. Foto: TV3
STORE KONSEKVENSER: Isabelle Eriksen, her avbildet i forbindelse med «Paradise Hotel»-deltakelsen i 2017. Foto: TV3 Vis mer

Selv forteller Eriksen til Se og Hør at hun ikke hadde direkte kontakt med Discovery gjennom castingprosessen. 23-åringen hadde på dette tidspunktet en annonsesalg-avtale med Youtube-nettverket Splay One, som også tok seg av hennes henvendelser.

- På dette tidspunktet regnet jeg med at de (Splay One) hadde kontroll, og jeg synes det er kjipt at kanalen ikke visste. Jeg visste ikke at jeg personlig måtte ta kontakt med kanalen - i så fall hadde jeg gjort nettopp det. Nå i ettertid har jeg veldig god dialog med Discovery, forteller hun.

Daglig leder i Splay One, Maren Aas Nakken, mener de hadde en åpen dialog med produksjonen gjennom hele prosessen. Overfor Se og Hør understreker hun at de ikke har forsøkt å skjule noe.

- Vi har vært transparente og brakt all tilgjengelig informasjon til rette vedkommende i produksjonsselskapet. Dette var en sak som utviklet seg, hvor ny informasjon og ankedom kom etter produksjon av serien, påpeker hun.

GRÅTER: Jon Almaas har vært ganske så følelsesløs gjennom hele sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Nå derimot, bryter han sammen. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

- Helhetsvurdering

Hanne McBride har ingen kommentar til Aas Nakkens uttalelser. At Discovery nå velger å sende «Camp 71», tross Eriksens situasjon, har ikke vært en enkel avgjørelse, skriver hun.

- Vi har vektlagt at Isabelle har stått fram, og at hun angrer. Hun har sonet sin straff. Vi har gjort en helhetsvurdering, og vår vurdering er at programmet kan sendes. Vi har veid for og imot, og det er spesielt hensynet til de øvrige deltakerne, og det at serien allerede er innspilt, som har veid tungt, medgir kommunikasjonsdirektøren, og legger til:

TUNGEKYSS: I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får Jon Almaas et litt annerledes møte med ulv. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

- Vi synes på generelt grunnlag at offer for voldshandlinger skal slippe å bli eksponert for voldsutøveren i beste sendetid, og vi beklager dersom programmet vårt påfører ytterligere belastning.

Foruten Isabelle Eriksen er også Youtube-profilene Amalie Olsen (19), Jarl Andersen (21), Sander «Randulle» Austad Dale (20), Magnus Nordlund (18) og tidligere «Ex on the beach»-deltaker Rikke Isaksen (23) blant deltakerne i «Camp 71».

LES OGSÅ: Avslører endelig sannheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer