Mariah Carey:

- Utroskapen fikk meg ut av ekteskapet

Superstjernen Mariah Carey er brutalt ærlig om affæren hun hadde til Derek Jeter, da hun var gift med Tommy Mottola.

BRUTALT ÆRLIG: I superstjernen Mariah Careys nye memoar letter hun på sløret om ekteskapet med Tommy Mottola og affæren til Derek Jeter. Her er hun og Mottola avbildet i 1997. Foto: Erik Pendzich/REX/NTB
BRUTALT ÆRLIG: I superstjernen Mariah Careys nye memoar letter hun på sløret om ekteskapet med Tommy Mottola og affæren til Derek Jeter. Her er hun og Mottola avbildet i 1997. Foto: Erik Pendzich/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det har vært 50 innholdsrike år for superstjernen Mariah Carey, og i det nye memoaret, «The Meaning of Mariah Carey», letter hun på sløret om livet og karrieren opp gjennom årene.

I memoaret kommer hun blant annet inn på ekteskapet til plateprodusenten Tommy Mottola (71), som oppdaget Carey i 1988. Duoen giftet seg i 1993, men ekteskapet skulle vise seg å ikke vare, og i 1998 skilte de seg.

Kort tid etter at duoen ga hverandre sitt ja avslører Carey i memoaret at det ikke tok lang tid før hun følte at Mottola var «ubehagelig overveldende», ifølge US Weekly.

HEVDER HUN BLE KONTROLLERT: Mariah Carey påstår at eksmannen Tommy Mottola overvåket henne. Her er de to avbildet i 1996. Foto: Rex/Shutterstock/NTB
HEVDER HUN BLE KONTROLLERT: Mariah Carey påstår at eksmannen Tommy Mottola overvåket henne. Her er de to avbildet i 1996. Foto: Rex/Shutterstock/NTB Vis mer

- Kunne ikke bevege meg fritt

Carey forklarer blant annet at det føltes som at Mottola prøvde å holde henne unna venner og familie.

- Jeg kunne ikke snakke med noen som ikke var under Tommys kontroll. Jeg kunne ikke gå ut eller gjøre noe med noen. Jeg kunne ikke bevege meg fritt i mitt eget hus, minnes hun i boken.

Ifølge Carey gikk det så langt at hun hadde en pose fylt med ting hun trengte i tilfelle hun noen gang måtte flykte fra ektemannen - som hun hevder overvåket henne minutt for minutt, hver eneste dag.

HARDT UT: Popstjerna Mariah Carey husker godt da hun var på besøk hos Ellen DeGeneres i 2008. Hun ser ikke tilbake på besøket med glede, og går nå hardt ut mot talkshowverten. Bilder fra TV3. Vis mer

Pattola har hittil ikke besvart ekskonas påstander, men tidligere denne uken uttalte han til Page Six at han ønsker Carey og familien hennes det aller beste.

Det skal imidlertid nevnes at i Mottolas egen bok fra 2013, «Hitmaker», tok han opp ekskonas påstander om at han var kontrollerende.

- Var jeg besatt? Ja. Men det var også en del av årsaken til suksessen hennes. Problemet var at jeg var president for Sony Music og mannen hennes på samme tidspunkt, var blant det han skrev den gang, ifølge Vulture.

Fikk henne ut av ekteskapet

Videre i boken skriver Carey at hun ønsket å være som den fiktive figuren Peter Pan, slik at hun bare kunne fly bort fra Mottola.

Det var imidlertid først da hun møtte den tidligere idrettsutøveren Derek Jeter (46), ute på en middag på 90-tallet, at hun fant en utvei.

De utvekslet telefonnumrene sine, og Carey falt hodestups for Jeter. De to begynte etter hvert å tilbringe tid sammen i skjul i New York, og i boken avslører Carey at Jeter var den andre personen hun hadde ligget med.

GODT GIFT: Her er Derek Jeter avbildet med kona Hannah Jeter i 2016. Foto: Billy Farrell/Shutterstock/NTB
GODT GIFT: Her er Derek Jeter avbildet med kona Hannah Jeter i 2016. Foto: Billy Farrell/Shutterstock/NTB Vis mer

Carey trodde Jeter var hennes sjelevenn på den tiden fordi han var et bevis på at hun kunne ha noe vakkert på den andre siden av «helvete», som var ekteskapet hennes. Carey omtaler Jeter som den personen som til slutt fikk henne til å ende ekteskapet med Mottola.

Affæren ble kort, men popstjernen benytter likevel anledningen til å takke atleten for at han var nettopp det hun trengte på den tiden.

DYRT: I år er det 10 år siden en av de mest kjente utroskapsskandalene fant sted. Nemlig da Tiger Woods og hans svenske kone Elin Nordegren gikk fra hverandre. Video: Rød Løper Vis mer

Det er ikke ukjent at Carey har hatt sine opp- og nedturer når det kommer til kjærlighetslivet. Etter ekteskapet med Mottola, giftet hun seg med skuespiller Nick Cannon (39), som hun også har tvillingene Moroccan og Monroe (9) med. De giftet seg bare åtte uker etter at de møtte hverandre for første gang, men forholdet tok slutt i 2014.

Noen år senere forlovet Carey seg med milliardæren James Packer (53), men det endte med at drømmebryllupet ble avlyst i 2016.

GIFTET SEG ETTER ÅTTE UKER: Mariah Carey og skuespiller Nick Cannon giftet seg bare åtte uker etter at de møtte hverandre for første gang. I 2014 gikk de hver til sitt. Her er de avbildet i 2013 Foto: Dave Alloca/Starpix/Rex/NTB
GIFTET SEG ETTER ÅTTE UKER: Mariah Carey og skuespiller Nick Cannon giftet seg bare åtte uker etter at de møtte hverandre for første gang. I 2014 gikk de hver til sitt. Her er de avbildet i 2013 Foto: Dave Alloca/Starpix/Rex/NTB Vis mer

Avslørte antall sexpartnere

Samme år ble hun for første gang koblet til sin nåværende kjæreste, danseren Bryan Tanaka (37). Selv om det kan virke som at «All I Want for Christmas Is You»-sangeren har hatt mange menn gjennom årenes løp, har hun tidligere avslørt et overraskende antall sexpartnere.

I et intervju med Cosmopolitan i fjor fortalte sangeren nemlig at hun foretrekker kvalitet over kvantitet - og at hun har ligget med få menn gjennom sitt 50 år lange liv.

KJÆRESTER: I dag er Mariah Carey kjæreste med danseren Bryan Tanaka. Foto: ENT/Splash News/NTB
KJÆRESTER: I dag er Mariah Carey kjæreste med danseren Bryan Tanaka. Foto: ENT/Splash News/NTB Vis mer

- Jeg har ikke vært med så mange, men det har vært en varierende pakke, sa Carey, og fortsatte:

- Jeg har bare vært med fem mennesker i løpet av livet, så jeg er litt prippen for å være ærlig, i hvert fall sammenlignet med andre.

LES OGSÅ: På ferie med 13 år yngre kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer