«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Utrolig vondt!

Søndag ble fem deltakere til fire før semifinalen på Svalbard.

RØK UT: En av disse deltakerne måtte reise hjem. Foto: Matti Bernitz / Discovery
RØK UT: En av disse deltakerne måtte reise hjem. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer
Publisert

Over flere uker har seerne kunnet følge et knippe kjendiser i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» gjennom lange og tøffe etapper. De har fått bryne seg på både utfordrende terreng og spektakulær norsk natur.

I søndagens episode var det duket for utslagskonkurranse i forkant av semifinalen. Den konkurransen skulle avgjøre hvilke to av Kaveh Rashidi (33), Jørgen Evensen (31) og Ida Njåtun (31) som skulle bli med Fritz Aanes (44) og Vegard Ylvisåker (43) til Svalbard.

Under torsdagens episode ble det tydelig at Rashidi slet med enorme smerter i foten. Det førte til at han måtte trekke seg fra etappen og automatisk ble merket.

SYND: Etter smerter i kroppen, er en deltaker nødt til å trekke seg fra «71 grader nord kjendis». Videor: Discovery+ Vis mer

Ga fra seg plassen

Rett før konkurransen mellom Rashidi, Evensen og Njåtun meddelte førstnevnte at han ville trekke seg. Han sa at det ikke var riktig at han med såpass store smerter skulle to plassen til to som var friske.

Det ble en tårevåt seanse, og Njåtun ble tydelig rørt av Rashidis offer.

- Jeg ble veldig emosjonell, sa hun selv i episoden da kjendislegen valgte å trekke seg.

Overfor Se og Hør er Rashidi ærlig om at det var trist å ta det valget.

- Hvordan føltes det å gi fra seg billetten til Svalbard?

- Utrolig vondt! Jeg hadde jo kvalifisert meg til finalen og gledet meg til det. Å måtte kaste inn håndkleet på grunn av en skade var ille, men man er ganske fortapt uten en fot å gå på, sier han.

TÅRER: De er over halvveis i «71 grader nord», og det blir tårevått når en ny deltaker må forlate gjengen. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

- En fantastisk opplevelse

Til tross for at Rashidi er lei seg for at han ikke fikk vært med til Svalbard er han glad for at han var med på programmet.

- Det var en helt fantastisk opplevelse, fra ende til annen. For en litt stille fyr som meg er det jo litt uvant å være omringet av så mange energiske personligheter, men mer enn det som kommer frem på TV så hadde vi det jo utrolig fint sammen alle som var på tur!

Han forteller også at han holder en knapp ved sine tidligere lagkamerater og håper en av de går seirende ut av konkurransen. På spørsmål om hvem han håper vinner svarer han:

- Lindesnes, så klart! Jørgen og Ida var utrolig fine folk på turen, klart de jeg kom nærmest.

- Kan du oppsummere 71-eventyret med tre ord?

- Altoppslukende, lærerikt, inspirerende.

«71 GRADER NORD»: Cristian Brennhovd og Vegard Ylvisåker går bak ryggen på lag Nordkapp. Video: Discovery + Vis mer

Dramatisk start

De resterende fire deltakerne fikk reise til Svalbard og tilbrakte første natten der som bjørnevakter. En etter en holdt de utkikk for å passe på at isbjørner ikke kom for nært.

Kort tid etter at de ankom Svalbard gikk det imidlertid galt for en av deltakerne, som måtte reise til sykehuset før semifinalen i det hele tatt hadde startet.

Vegard Ylvisåker fikk brått smerter i magen, og forsto ganske fort hva som foregikk.

- Jeg kjente at det hogg til nedi nyreseksjonen, sa han og fortsatte:

- Jeg har hatt nyrestein et par ganger og bare kjente at det var akkurat samme greiene.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd er uenig med de andre deltakerne da de skal handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

Ylvisåker ble fraktet til sykehuset i Longyearbyen og semifinalen ble satt på vent frem til komikeren ble friskmeldt.

Heldigvis var det ikke noe alvorlig, og semifinalen kom omsider i gang.

LES OGSÅ: Svarer på «anklagene»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer