KLAR TALE: Kronprinsesse Mette-Marit mener det er viktig at alle barn blir vaksinert. Både prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra er vaksinerte. Foto: All Over Press
KLAR TALE: Kronprinsesse Mette-Marit mener det er viktig at alle barn blir vaksinert. Både prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra er vaksinerte. Foto: All Over PressVis mer

- Utrolig viktig at barn vaksineres

Kronprinsessen er soleklar i sin mening om vaksinering av barn.

SEOGHØR.NO: Debatten rundt vaksinering av barn har den siste tiden gått sin gang i media, etter at mange barn i USA er blitt alvorlig syke som følge av meslinger.

Nå har kronprinsesse Mette-Marit (41) kommet med sitt syn på saken. Og hun er klar i sin mening.

– Vaksinasjoner er et av de viktigste virkemidlene vi har overfor barnedødelighet verden om. Så det er klart det er utrolig viktig at barn blir vaksinert, og at foreldre velger, ikke bare i sitt eget perspektiv, men også i et solidaritetsperspektiv, å vaksinere barna sine, sier kronprinsessen til NRK.

Hun forteller at både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har fått vaksine.

– Vi har vaksinert alle våre barn med den største selvfølgelighet, sier hun.

Sier nei til vaksinering av barn

Det norske skuespillerparet Sølje Bergman (40) og Stig Henrik Hoff (50) har imidlertid en annen mening når det kommer til temaet. De vil ikke vaksinere sine barn.

- Mange foreldre har hverken tid eller råd til å ha syke barn. De putter Paracet i munnen deres og sender dem på skolen eller i barnehagen. Jeg mener at det er viktig å la barn få være syke, sier Sølje Bergman i nyeste nummer av Se og Hør.

Det har fått mange av Se og Hør sine lesere til å reagere.

Se og Hør sin Facebook-side raser debatten om vaksinering. Et stort antall personer har kommentert saken, og de aller fleste lar seg provosere av Bergmans uttalelser.

Ord som «er det mulig?» og «ta ansvar» blir nevnt.

Medisinsk advarsel

Norske helsemyndigheter deler syn med kronprinsessen. En undersøkelse VG Helg har foretatt viser at hele 16 prosent av norske foreldre ikke vet om de ønsker å vaksinere barna sine.

- Dette kan være svært alvorlig. Med en vaksinasjonsdekning på under 85 prosent vil flokkbeskyttelsen mot alle barnesykdommene vi vaksineres mot forsvinne.

DELER SYN: Norske helsemyndigheter deler syn med kronprinsessen når det kommer til vaksinering av barn: Alle barn burde få vaksine. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
DELER SYN: Norske helsemyndigheter deler syn med kronprinsessen når det kommer til vaksinering av barn: Alle barn burde få vaksine. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Resultatet vil være at de svakeste står ubeskyttet tilbake, har Svein Rune Andersen i Legemiddelverket sagt til avisen.


LES OGSÅ: Vil ikke vaksinere barna sine