Johanna Grønneberg Mesa:

- Utrolig rart å skulle bli mor igjen

Johanna Grønneberg Mesa avslører at mye har gått i glemmeboka siden sist.

BLIR TOBARNSMOR: Johanna Grønneberg gleder seg til å bli mamma igjen. Foto: Alex Iversen / TV 2
BLIR TOBARNSMOR: Johanna Grønneberg gleder seg til å bli mamma igjen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

I oktober 2012 ble Johanna Grønneberg Mesa (41) mamma for første gang da datteren Savannah (9) så dagens lys.

Sist måned, ganske nøyaktig ni år etter fødselen, kom den hyggelige nyheten om at tv-profilen og ektemannen, musikkprodusent Vincent Pryme, nå venter sitt andre barn.

For to uker siden røpet også den vordende moren kjønnet på babyen i en søt post sammen med familien på Instagram.

Tippet feil kjønn

I videoen kommer det frem at det skjuler seg en liten gutt i magen.

Nå avslører Grønneberg Mesa at hun ble tatt på sengen da hun oppdaget at hun venter en sønn denne gangen. Selv hadde hun nemlig på følelsen at det var en jente.

- Jeg ble overrasket da vi fant ut at det var en gutt, for jeg hadde så på følelsen at det var en jente. Så ble veldig overrasket, men veldig glad. Det blir gøy med en av hver, deler hun.

Videre forteller 41-åringen om tankene rundt det å bli mamma igjen ni år etter at datteren kom til verden.

- Det er utrolig rart å skulle bli mor igjen såpass lenge etter. Det føles nesten som det er helt nytt. Jeg lurer selv på om jeg kommer til å gjøre noe annerledes denne gangen, men tror egentlig ikke det.

Grønneberg Mesa, kjent fra blant annet «Farmen kjendis» og «Camp Kulinaris», innrømmer også at hun ikke er så flink til å gi seg selv råd. Hun har glemt mye av hvordan tingene var, men vil minne seg selv på at «det blir bra».

FØDTE PÅ TV: Johanna Grønneberg Mesa gikk på orgasmefødselskurs i håp om å få orgasme da hun fødte. Vis mer

- Jeg brukte så mye tid på å tenke på om jeg kom til å få til dette. Om jeg ble en sånn mor som jeg selv trodde og ville. Jeg brukte mye tid på å finne oppskriften og trodde jeg måtte følge strømmen selv om jeg ikke likte det, sier hun til Se og Hør.

Merkelige «cravings»

I dag vet hun at slik trenger det absolutt ikke å være.

- Rutiner er dine rutiner, amming er for noen og andre ikke, man kan bo der man vil, ta mammaperm hvis man vil, bli med i barselgruppe eller ikke. Barn kan begynne i barnehage når de er ett år, senere eller droppe det. Man kan rett og slett gjøre det som passer deg og dine best, og det er det deilig å føle seg trygg på, forklarer hun til Se og Hør.

Grønneberg Mesa, som er bosatt i California, har termin til våren. Sist måned innrømmet hun at hun endelig er over den verste kvalmen og trøttheten. Men hun kan nå avsløre at hun har mange rare «cravings» om dagen.

- Jeg har lyst på alt! Bare noe nevnes så vil jeg ha det. Det trenger ikke en gang å nevnes i sammenheng med mat, ler hun, og forklarer at da ei venninne nylig nevnte ordet «couch potato», som betyr sofagris på norsk, så måtte hun dra å kjøpe seg poteter.

OVERRASKER: I denne ukens episode av «Kongen befaler» er det en av deltakerne som har tatt oppgaven skikkelig på alvor, og overrasker alle med babynyhet. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Og da noen mødre på fotballaget snakket om hva de skulle lage til middag, så endte tv-profilen selv opp med syv forskjellige middager.

- Jeg måtte ha alt de pratet om.

Utelukker ikke mer tv

Da Grønneberg Mesa gikk gravid med datteren var hun å se i tv-programmet «Johanna: Prosjekt baby». Den gang tok hun blant annet med seg kameraene inn på fødestua.

Hun utelukker ikke at også denne graviditeten kan havne på tv-skjermen.

- Hm, ny sesong på samme måte blir det nok ikke. Om vi ender opp med en annen vri er vi fortsatt i tankene på. Det er ikke alle i min familie som er like glade i å putte fjeset sitt på skjermen som jeg er og det må jeg respektere, fortalte hun til TV 2 i oktober.

Grønneberg Mesa har også tidligere vært åpen om å miste et barn.

- Jeg var veldig usikker på om dette var noe jeg ville snakke om, men det var akkurat det jeg hadde kjent på selv, at det virket som ingen snakket om det. Hvorfor det? Alle leger og de rundt deg sier jo at det er viktig at man ikke kjenner noe skyldfølelse rundt det som har skjedd, men hvorfor vil vi ikke snakke om det? Kanskje fordi det gjør så vondt. Men det blir litt lettere når man vet at dette har skjedd med flere av oss, fortalte hun Se og Hør i 2019.

LES OGSÅ: Ulrikke Brandstorp røper gladnyhet: - Endelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer