- Utrolig nok er jeg ikke redd

Endelig har den norske skistjernen kommet over frykten etter den stygge ulykken...

- Jeg har vært uheldig, men samtidig så heldig at jeg ikke engang skjønner det selv. Det er vanskelig å skjønne hvor heldig man egentlig har vært, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen (nummer to fra høyre) til Seher.no. Foto: Scanpix
- Jeg har vært uheldig, men samtidig så heldig at jeg ikke engang skjønner det selv. Det er vanskelig å skjønne hvor heldig man egentlig har vært, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen (nummer to fra høyre) til Seher.no. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BEITOSTØLEN (SEHER.NO): I 2009 opplevde den norske skistjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (23) marerittet, da hun under en treningstur på sykkel stupte over styret og ble hardt skadet. Kort tid etterpå lå hun på Ullevål universitetssykehus med brudd i ryggen, albuen og kjeven.

Tapre Astrid kom seg på bena igjen. Men tidligere i år var uhellet ute igjen, da hun under en treningstur - denne gang på rulleski - snublet i en trikkeskinne. Dette endte med en skulder ute av ledd.

Seher.no møter den blide skijenta på torsdagens pressetreff for skiåpningen på Beitostølen. Og selv om hun helst ønsker å legge skademarerittene bak seg, letter hun litt på sløret.

- Nå håper jeg at jeg slipper disse uhellene. Jeg må prøve å holde fokus, og er egentlig ikke så gira på å snakke om det nå, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som likevel avslører at hun ikke lenger er spesielt redd for at hun skal bli utsatt for nye, stygge uhell.

- Nei, jeg er ikke veldig redd for det. Utrolig nok. Jeg er ikke så redd for å falle på sykkel heller faktisk. Men i fjor på samme tid, da vi også var her på Beitostølen, var jeg redd for å skli og falle på det glatte underlaget. Men slik er det ikke nå. Jeg har jobbet meg godt gjennom de negative følelsene, forteller hun.

Jacobsen slo igjennom med et brak da hun ble verdensmester på sprinten under ski-VM i Sapporo i 2007. Den gang var hun fortsatt junior. Året etter ble Oslo-jenta nummer to i verdenscupen sammenlagt. Nå gleder hun seg bare til å gå skirenn igjen.
 
- Jeg har trent godt og har gjort som planlagt. Forventningene er høyere i år enn de var i fjor, for å si det sånn...

Ifølge 23-åringen har hun lært ekstremt mye gjennom den tunge tiden.

- Jeg har vært uheldig, men samtidig så heldig at jeg ikke engang skjønner det selv. Det er vanskelig å skjønne hvor heldig man egentlig har vært. Jeg kom godt ut av det. Man setter mer pris på de små tingene i livet, mener den norske skistjernen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer