«Pilotfrue» og keisersnitt:

- Utrolig godt å bli hørt

Gravide Julianne Nygård fryktet hun ikke skulle bli hørt. Nå har hun fått innvilget keisersnitt.

SNART TOBARNSMOR: Julianne Nygård venter sitt andre barn med ektemannen Ulrik Nygård. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
SNART TOBARNSMOR: Julianne Nygård venter sitt andre barn med ektemannen Ulrik Nygård. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fødselen var helt forferdelig. Det gjorde faktisk jævlig vondt, for å si det rett ut, fortalte Julianne «Pilotfrue» Nygård til Se og Hør da hun hadde blitt mamma for første gang i 2018.

Hun forklarte at smerten var én ting ettersom kvinner er laget for å tåle såpass, men at det at det tok så innmari lang tid var problematisk.

- Alt var heldigvis verdt det, men veldig mange sier at man glemmer smertene når det er over. Det er ikke sant, for en klisjé, fortsatte hun.

I september i år kunne influenseren, som venter sitt andre barn med ektemannen Ulrik Nygård, fortelle til Se og Hør at hun ønsker seg planlagt keisersnitt på grunn av fødselsangst hun fikk etter å ha blitt mor for første gang.

- Det var helt forferdelig og endte i hastekeisersnitt etter nesten 30 timer med grusomme smerter. Jeg har aldri hatt angst for noe som helst før, og jeg vet egentlig ikke hva angst er. Men jeg velger likevel å beskrive dette som en fødselsangst, fordi det ikke er noe som skremmer meg mer enn fødsel akkurat nå, forklarte hun.

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Ingen snarvei

Onsdag skriver «Pilotfrue» på Instagram at hun har fått innvilget ønsket om planlagt keisersnitt.

«Nå kan jeg senke skuldrene, bruke de siste kreftene på mye viktigere ting enn å grue meg og endelig begynne å glede meg til alt som venter», skriver hun, og fortsetter:

«Etter en forferdelig fødsel klart i minnet er det utrolig godt å bli hørt. Legene kalte mitt forrige keisersnitt for halvakutt da det ikke var planlagt, men et valg de tok da de mente at det ikke var forsvarlig for meg å fortsette».

Julianne skriver videre at denne gangen tok hun selv styringen og ba om en plan på forhånd. En plan for et planlagt keisersnitt, som hun sier hun overhodet ikke skammer seg over, og at det er et valg hun mener bør møtes med respekt.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer

«Dessverre er det mye fordommer der ute, noe jeg allerede har fått kjenne på gjennom min åpenhet om dette ønsket, og nettopp derfor vil jeg fortsette å være åpen om valget jeg har tatt i håp om at andre keisermødre ikke skal føle seg noe dårligere, uansett grunn», fortsetter hun, og legger til:

«Et keisernitt er ikke en snarvei, men en nødvendig vei for meg og mange».

- Det føles utrolig godt og stemningen her hjemme er allerede mye lettere etter flere måneder hvor vi, og spesielt jeg, har vært utrolige, sier hun til Se og Hør.

BEKYMRET: Louise Angelica Riise blir bekymret i «Kjendismødre» når hun får blødninger flere uker etter fødselen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Røper keisersnitt-dato

Ektemannen, Ulrik, har også delt med følgerne sine at ønsket til kona er blitt innvilget. Han avslører også datoen den kommende babyen skal komme til verden.

«21.01.21 har vært en veldig fin termindato å forholde seg til i noen måneder nå, men 13.01.21 vil forhåpentligvis bli en enda finere dato for Pilotfrue og meg», skriver han.

Ulrik hyller også kona, og påpeker at det å legge seg under kniven for et keisersnitt er både skremmende for mor å gjennomføre, og nervepirrende for den andre forelderen å være med på.

«For ikke å snakke om dagene og ukene etter med smerter og eventuelle komplikasjoner. Det er tross alt en stor bukoperasjon og uforutsette ting kan oppstå. Derfor sier det seg selv at det ligger tunge argumenter bak valget Julianne nå har tatt. Jeg oppfordrer alle til å møte henne og andre med samme plan med respekt», fortsetter han.

Frykt

Tidligere i høst fortalte Pilotfrue at grunnen til at hun ønsker å være åpen om sitt, valg bunner i at hun synes det er både fint og viktig at influensere er åpne om alle tanker rundt både graviditet, fødsel og tiden etter.

- Spesielt når det gjelder frykt og andre ubehagelige følelser som kan være vanskelig å snakke om for mange, påpekte hun.

Den gang turte hun ikke tenke på et scenario der ønsket hennes om keisersnitt ikke ble hørt.

- For meg finnes det ikke noe annet alternativ denne gangen. Når det er sagt ser jeg ikke på keisersnitt som en lettere vei ut, men som en nødvendig vei for meg og for mange, forklarte hun.

LES OGSÅ: Fembarnsfaren raser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer