UGIFT: Selv om Charlize Theron har vært sammen med Stuart Townsend siden 2001, blir det ingen giftemål. Foto: All Over Press
UGIFT: Selv om Charlize Theron har vært sammen med Stuart Townsend siden 2001, blir det ingen giftemål. Foto: All Over PressVis mer

Utpekt som er verdens mest sexy

- Men mine små bryster gjør at regissørene ikke vil ha meg...

Nederst i saken kan du se bilder fra skuespillerens karriére!

GAVEKALENDER: - Hun er den mest sexy kvinnen i live.

Slik beskrev Esquire Magazine Charlize Theron (33) i fjor. Enkelt og greit. Den langbeinte skjønnheten som er født i Sør-Afrika har hatt et begivenhetsrikt liv så langt.

Men sexy? Konfrontert med det stempelet, da bare ler hun.

Som 15-åring var Theron vitne til at moren tok livet av faren - i selvforsvar. Faren var en alkoholiker som truet med å drepe henne og moren en kveld han var full, og for å redde seg selv og Theron skjøt hun ham. Hun ble aldri siktet for tragedien.

Året etter flyttet hun til Milano i Italia for å bli modell. Men det tok ikke veldig lang tid før hun havnet i Los Angeles. Der ble hun oppdaget av en agent, og fikk sin første rolle.

Vil du bli Dagens Julenisse? Finn Charlize Theron og få en fantastisk gave!

Det var i "Children of the corn III". Ikke fikk hun lov til å åpne munnen i filmen, men karriéren gikk raskt oppover.

Gjennombruddet kom i 1997 med "The Devils Advocate", og videre har hun spilt i filmer som "Mighty Joe Young" og "The Cider House Rules".

Charlize fikk Oscar-prisen for "Beste kvinnelige skuespiller" for sin rolle som seriemorderen Aileen Wuornos i "Monster" fra 2003, en rolle som langt fra kan sees på som sexy.

- Det er noe av det beste jeg har sett i løpet av filmens historie, skrøt filmkritiker Roger Ebert.

Perfeksjon. Mange mener Charlize er betegnelsen på perfekt. Men selv er hun mer beskjeden.

- Mine små bryster gjør at regissørene ikke vil ha meg. Med meg kan de ikke filme de obligatoriske "puppene-duver-mens-du løper" scenene i sakte film, har hun uttalt til det britiske magasinet Empire.

Dette har antakelig blitt plukket opp i Hollywood, og over nyttår er Charlize toppløs i en av sine nye filmer "The Burning Plain".

33-åringen er en ivrig aktivist, og det finnes ikke en sak hun ikke kjemper for. Hun er involvert i kampen for kvinners rettigheter, og har marsjert for abortrettigheter. Foruten dette er kjemper hun for dyrenes rettigheter, og er aktiv i PETA.

Nylig ble hun utnevnt til en av De Forente Nasjoners "Peace Messengers" av FN-general Ban Ki-Moon.

Homofiles rett til å gifte seg, er også en sak Charlize kjemper for. På hjemmeplan har hun vært sammen med Stuart Townsend siden 2001, men noe giftemål er det ikke snakk om.

Hun gifter seg nemlig ikke før homofile kan lovlig inngå ekteskap, har hun tidligere sagt.

Vil du bli Dagens Julenisse? Seher.no og Oslo City presenterer årets store gavekalender. Finn Charlize Theron og få en fantastisk gave. Og husk: Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad!

Se bildene fra skjønnhetens karriére her:

MONSTER: Charlize spilte mot Christina Ricci i 2003-filmen "Monster". Foto: AP
USEXY: Rollen hennes som seriemorder er alt annet enn sexy. Foto: Stella Pictures
LANGBEINT: Den høyreiste skuespilleren er svært vakker. Foto: Stella Pictures
NÅR ENDEN ER GOD: Ikke noe å si på stumpen til Charlize. Foto: All Over Press
TRIVES: Theron liker å stå foran kameraet. Foto: FAKSIMILE
TOPPLØS: Selv hevder hun at hun har for små pupper, men Theron stiller toppløs i hennes neste film. Foto: The Burning Plain
BUDBRINGER: Charlize er en av FNs budbringere for fred. Foto: Stella Pictures
BOOST: Theron spilte mot Keanu Reeves i "The Devils Advocate", en film som virkelig ga karriéren hennes en dytt. Foto: Stella Pictures
Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.