Lady Gaga:

Utlover dusør på 50 000 kroner

Mannen som angivelig skal ha skutt Lady Gagas hundepasser, ble løslatt ved en feil.

STJAL HUNDENE: Lady Gaga fikk hundene sine fraståjlet i fjor. Foto: INVISION/NTB
STJAL HUNDENE: Lady Gaga fikk hundene sine fraståjlet i fjor. Foto: INVISION/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar i fjor kom den triste nyheten om at Lady Gagas (36) hundepasser, Ryan Fischer, var blitt skutt.

Hundepasseren var på tur med artistens tre hunder av rasen bulldog, da en person skal ha angrepet dem og skutt hundepasseren.

Hundene ble i etterkant funnet uskadd, mens hundepasseren lå på sykehus i over en måned etter å ha hatt komplikasjoner med lungene. Han ble utskrevet fra sykehuset en måned etter hendelsen.

Nå etterlyser US Marshal Services en mann som ved en feiltakelse ble løslatt fra varetekt etter å ha blitt arrestert i forbindelse med hendelsen, melder The Guardian.

Hundepasseren til Lady Gaga gikk på luftetur 24. februar og ble skutt av to ranere. To av hundene ble stjålet. Vis mer

Utlover dusør

I en uttalelse på mandag kunngjorde det føderale byrået en belønning på opptil 5000 dollar, om lag 50 000 norske kroner, for informasjon som fører til arrestasjonen av en 19 år gammel mann.

Mannen ble arrestert for ran og drapsforsøk, men i april, over ett år etter at artistens hundepasser ble skutt, førte en skrivefeil til at han ble løslatt.

Han ble sluppet fri etter at han hadde vært i et møte i retten. I rettsmøtet ble tiltalen mot ham henlagt, men bare i påvente av å skulle bli erstattet av en ny tiltale.

Dokumentene var likevel ikke oppdatert med informasjon om den nye tiltalen, noe som førte til at Jackson ble løslatt, skrev The Guardian den gang.

Nå utlover dermed politiet en sum dersom noen klarer å bidra til en ny arrestasjon av mannen.

RUNDE TO: Dagbladets intervju med Lady Gaga gikk viralt allerede i 2009. Nå er videoen igjen tilbake for fullt, ti år senere. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Mannen er en av fem som ble arrestert i forbindelse med skyteepisoden som fant sted 24. februar i fjor.

Hundepasseren gikk tur med de tre hundene Asia, Koji, og Gustav, da en hvit bil kjørte mot ham. To menn hoppet ut av bilen og skal ha forsøkt å stjele hundene. Før de løp vekk fra stedet med to av hundene, skal en mann, angivelig 19-åringen, skutt mot hundepasseren.

Det viser en video av hendelsen.

«For alltid en helt»

To dager etter hendelsen returnerte en dame hundene til Los Angeles-politiet. Først trodde ikke politiet at hun hadde noen tilknytning til hendelsen, men hun ble senere arrestert sammen med fire andre, inkludert 19-åringen.

KASTET KLÆRNE: Lady Gaga ankom i en rosa kjole - og kledde av seg plagg etter plagg, til hun til slutt sto igjen slik. Her med designer Brandon Maxwell. Foto: Angela Weiss/AFP. Video: CNN Vis mer

Politiet tror ikke personene visste at hundene tilhørte «A Star Is Born»-stjerna, men antok at de var ute etter å stjele de franske bulldoggene, en dyr hunderase, for deres pengeverdi.

Stjerna tok selv til Instagram kort tid etter hendelsen, der hun blant annet hyllet hundepasseren.

«Jeg fortsetter å elske deg, Ryan Fischer, du risikerte livet ditt for å kjempe for familien vår. Du vil alltid være en helt».

LES OGSÅ: Comeback etter skrekkbehandling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer