Rebekah Wilkinson:

Utlagt tarm: - Trodde han ville gå fra meg

Influenser Rebekah Wilkinson forteller til Se og Hør om livet med utlagt tarm.

UTFORDRENDE SYKDOM: Rebekah Wilkinson sleit i mange år med sykdommen Ulcerøs kolitt. Foto: Privat / Rebekah Wilkinson
UTFORDRENDE SYKDOM: Rebekah Wilkinson sleit i mange år med sykdommen Ulcerøs kolitt. Foto: Privat / Rebekah Wilkinson Vis mer
Publisert

Den britiske influenseren Rebekah Wilkinson (30), også kjent som «thebaglifeofbeck», har i lengre tid vært svært åpen om sin hverdag med sykdommen Ulcerøs kolitt, noe som stadig gjør at følgerskaren hennes vokser.

Wilkinson jobber for å fjerne kroppspress, og ikke minst fremme at det er helt vanlig å se annerledes ut - og at alle kropper er bra nok som de er.

Hun har over 30 700 følgere på Instagram, og når Se og Hør snakker med henne denne uka, åpner hun ytterligere opp om sykdommen og livet med stomi, eller utlagt tarm som mange omtaler det som.

Diagnosen Ulcerøs kolitt, som ifølge Lommelegen er en kronisk tykktarmsbetennelse som lager sår, fikk hun i en alder av 18. Nå har hun altså levd med den i 12 år.

- Flere tester ble tatt, uten resultat. Men noe var likevel galt. Jeg gjennomgikk endoskop hvor jeg fikk et kamera inn og opp bak. Det var slik jeg ble diagnostisert, deler hun med Se og Hør.

Ifølge Wilkinson ble livet hennes endret til det bedre idet hun fikk sykdommen påvist. 30-åringen forteller at hun tidligere var svært dårlig, kunne ikke forlate huset, var ofte på sykehus og hadde alvorlig vekttap.

- Da jeg fikk stomien forsvant symptomene mine, og det var utrolig, innrømmer hun.

SKREVET UT: Mario Riera, kjent fra «Paradise Hotel», «Ex on the Beach» og «71 grader nord» er endelig skrevet ut fra sykehus. Nå gir han en oppdatering på tiden videre. Video: Rød Løper Vis mer

- Hardt

På spørsmål om hvordan influenseren opplevde å få utlagt tarm, forteller hun at hun taklet det svært bra fysisk, men at det var mer utfordrende mentalt.

- Det var den tøffe delen. Å være 20 år med stomi var hardt, spesielt siden det var så mye negativitet rundt det. Det er jo bare en kropp, ikke sant, så hvorfor er det så støtende?, spør hun.

Tankene begynte å vandre og Wilkinson så for seg at hun ville være alene resten av livet.

- Jeg trodde at kjæresten min på daværende tidspunkt, nå forlovede og pappa til min fantastiske sønn, ville gå fra meg. At jeg ikke ville kunne gå med fine klær, svømme eller gå i bikini, forteller hun, og fortsetter:

- Men jeg kan gjøre alt jeg ønsker og alt jeg vil, uten å holde igjen.

Åpen om sykdommen

På Instagram viser Wilkinson gjerne fram stomien, både i undertøy og bikini. Grunnen til at hun ønsker å være så åpen rundt dette, er for den jenta hun var som yngre.

- Jeg hadde ingen å henvende meg til. Ingen som forklarte meg at stomi ikke trenger å være noe negativt. Jeg måtte finne ut alt selv, og det var tøft.

KJÆRESTER: Trond og Christel fikk utlagt tarm på to ulike livsstadier. Begge savnet en samtale med helsepersonell om sex med stomi. Foto: Privat. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Så jeg gjør dette for den yngre meg, og for alle andre som trenger å se noen som lever et normalt liv med stomi, fortsetter hun.

Wilkinson forteller videre at det er svært mange personer som støtter henne i sosiale medier, og at reaksjonene har vært overveldende.

- Jeg får også negative kommentarer, men de gode overveier de dårlige.

- Lik rett

- Hva er den største misoppfatningen folk har?

- At det lukter. Stomi lukter ikke i det hele tatt. De lukter bare når du skal tømme de. Akkurat som når en annen «normal» person går på do, svarer hun, og legger til:

- Og at de er møkkete, men det er de ikke. De er faktisk ekstremt rene. Enkelte tror også at de bare er ment for gamle mennesker, og at når du er ung så kan du ikke ha stomi.

Wilkinson påpeker at mennesker i alle aldre trenger stomi av ulike grunner.

- Og det mange snakker om, er at man må gjemme den (stomien journ.anm). Det må man virkelig ikke. Vi har rett til å gå med bikini på lik linje med andre mennesker. Det burde virkelig ikke bestemme hva vi kan kle oss i eller ikke. Hvis noen har et problem med det så er det deres problem, ikke mitt, mener hun.

LES OGSÅ: - Babyen har det mye bedre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer