Julianne og Ulrik Nygård:

Utfordring i ekteskapet: - Nære på

Influenserparet Julianne (30) og Ulrik Nygård (40) er brutalt ærlige om hvordan coronakrisen har påvirket ekteskapet.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer
Publisert

bVOLLEN (Se og Hør): Som følge av coronapandemien har mange familier tilbrakt mer tid sammen enn vanlig, som en naturlig konsenvens av hjemmekontor, karantene-regler eller permitteringer.

Familietid er som regel en hyggelig ting - men å måtte gå oppi hverandre døgnet rundt kan også tidvis oppleves som både utfordrende og anstrengende.

Influenser-ekteparet Julianne «Pilotfrue» Nygård (30) og Ulrik Nygård (40) er blant dem som kan skrive under på nettopp dette. Sistnevnte jobber som pilot for Norwegian, og ble som mange andre i samme yrke permittert da coronapandemien slo ut.

- Hadde sikkert vært skilt

Når Se og Hør møter ekteparet hjemme i Vollen i Asker, forteller begge åpenhjertig om den siste tiden, og hvordan tilværelsen har påvirket ekteskapet.

- Det var ikke noe for oss. Ulrik jobber vanligvis i turnus, og vi liker det sånn, forteller Julianne.

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Jeg var permittert i tre måneder. Hadde jeg fremdeles vært hjemmeværende, så tror jeg vi hadde … Jeg ser for meg at vi sikkert hadde vært skilt, sier Ulrik med en humoristisk tone.

Ekteparet forsikrer om at de aldri kom, eller har kommet dit. En faktisk skilsmisse har heller aldri vært vurdert på den måten, selv om pandemien har tæret på. Det er uansett sikre på at en hjemmetilværelse for begge to, eller bare et åtte-til-fire-liv, ikke hadde funket for dem.

Kjedet seg

Da Ulrik fikk komme tilbake på jobb etter tre måneder, var ekteskapet i ferd med å nå et bristepunkt.

- Vi var for mye oppå hverandre, og det begynte å nærme seg. Jeg er jo normalt sett borte i fire dager og deretter hjemme i fem dager, sier han.

Som permittert pilot strevde 40-åringen stadig med å fylle opp dagen. Særlig under nedstengingen i vår, da en helst skulle holde seg innendørs i eget hjem, kjente han på frustrasjonen. Mens kona er influenser og kan gjøre det meste hjemmefra, måtte Ulrik finne på helt nye ting.

- Jeg begynte å prøve meg på aksjehandel, men det gikk ikke så bra. Ellers var det å se på Julianne jobbe, da. Det gjør jo noe med humøret å bare sitte her, humrer han.

MÅTTE FINNE PÅ NYE TING: Ulrik Nygård ble permittert som følge av coronapandemien, noe som gjorde at han og kona Julianne Nygård gikk mye oppi hverandre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅTTE FINNE PÅ NYE TING: Ulrik Nygård ble permittert som følge av coronapandemien, noe som gjorde at han og kona Julianne Nygård gikk mye oppi hverandre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Babyboom og brudd?

Å få komme tilbake på jobb, og dermed også kjenne på savnet etter kona og sønnen Severin (2), var naturlig nok en stor lettelse. Ulrik berømmer hjemmeværende ektepar som klarer å få forholdet til å fungere. Selv skjønner han ingenting av det.

- Personlig tror jeg det kommer skilsmisser, og mange nye alenemødre, etter denne coronakrisen. Jeg tror det blir babyboom og skilsmisse, med Ulrik.

Julianne ser rart på ektemannen.

- Her, spør hun nervøst.

- Nei, ikke her. Men på et internasjonalt nivå tror jeg dette får en prosentøkning.

LIVREDDE: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes venter sitt tredje barn sammen, men gikk nylig gjennom en veldig dramatisk hendelse. Vis mer

Familieforøkelse

Heldigvis unngikk Nygård-paret både skilsmisse og vedvarende problemer i ekteskapet. Babyboom derimot!

Julianne er nemlig gravid med parets andre barn, en ny gutt, som er ventet å komme til verden over nyttår. Den vordende tobarnsmoren legger ikke skjul på at hun er spent på den nye familietilværelsen.

- Det er rart å tenke på at det skal komme en til. Selv om alle blir like glad i nummer to, er det veldig vanskelig å tenke at du skal elske den neste like mye, erkjenner influenseren.

HAR BESTEMT SEG: Overfor Se og Hør kan paret fortelle at de har funnet navn til den kommende babyen, men de velger imidlertid å ikke røpe navnet riktig enda. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR BESTEMT SEG: Overfor Se og Hør kan paret fortelle at de har funnet navn til den kommende babyen, men de velger imidlertid å ikke røpe navnet riktig enda. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

På spørsmål om de har kommet frem til noe navn, velger ekteparet å holde kortene tett til brystet. Det blir riktignok et navn som allerede har vært i familien til den ene eller andre.

- Vi har ikke fortalt det til vedkommende han blir oppkalt etter, ennå. Vi skal ha en hyggelig lunsj eller middag med ham først, før vi deler det. Men vi er enige om navnevalget, sier Julianne.

- Ble dere enige med en gang?

- Vel, jeg fikk det på SMS, egentlig. Da var hun enig med seg selv om at det skulle bli slik, humrer Ulrik.

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Slitsomt

At den nye hverdagen kommer til å bli hektisk og annerledes, er det ingen tvil om.

- Det er ikke så stor avstand mellom Severin og babyen, så det blir to bleiebarn. Det kjenner jeg at kommer til å bli slitsomt. Men jeg tenker at det blir deilig å bli ferdig med det verste, og med det mener jeg mangel på søvn. Med Severin sov vi nesten ingenting det første året, og det var tungt, forteller Julianne.

Som de fleste andre influensermødre, opplever 30-åringen fra tid til annen at det beryktede mammapolitiet henger seg opp i det hun deler i sosiale medier.

Denne gangen mener imidlertid Julianne at hun er mer forberedt.

- I starten, da jeg var nybakt mamma, var det veldig mye som gikk inn på meg av kommentarer fra andre mødre. Nå som jeg er tryggere i rollen, tar jeg det med en klype salt, forklarer hun.

Julie Bergan gjester Else Kåss Furuseth i «Kåss til kvelds», og kan avsløre at hun har en helt spesiell angst. Vis mer

Julianne mener selv at hun har lært mammapolitiet å kjenne, og påpeker at hun som regel vet hva slags reaksjoner hun kommer til å få, når hun deler noe i sosiale medier. Ulrik stemmer i.

- Da kan man tenke: «Legger hun opp til det selv?». Kanskje. Hun lever av publisitet og blest. Det jeg har lært meg, etter hvert som jeg har levd flere år med en av Norges største bloggere, er at hun er veldig utspekulert. Hvis hun er nede i en dal og har lyst til å bli løftet opp igjen, fikser hun det selv, sier han, og legger til:

- Alt som finnes av nettroll og mammapoliti går fem på, hver gang. De sier at hun er «teit og dum», men de er jo egentlig bare med på å løfte henne opp.

LES OGSÅ: - Dette har aldri vært min våte drøm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer