Astrid S:

Utfordret verdensstjernen. Slik svarer hun

Ariana Grande responderte Astrid S på Twitter.

MILJØDISKUSJON: Astrid Smeplass (22) satte spørsmålstegn ved Ariana Grandes (25) konsertkrav. Så fikk hun svar. Foto: NTB Scanpix, Dagbladet
MILJØDISKUSJON: Astrid Smeplass (22) satte spørsmålstegn ved Ariana Grandes (25) konsertkrav. Så fikk hun svar. Foto: NTB Scanpix, Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting internett har gjort lettere for oss, så er det å komme i kontakt med andre mennesker. Som når vår egen Astrid Smeplass (22) tar til sosiale medier for å utfordre selveste Ariana Grande (25) - og får svar.

Det var natt til onsdag at den norske popkometen, som for tiden er i USA, delte en tweet der hun påpekte følgende:

«Alle kjøper gjennomsiktige vesker til arena-turneer, er ikke det VELDIG mye plast?»

Tilbehør til besvær

Selv om 22-åringen ikke nevner Grande i Twitter-meldingen, kommer den likevel fram til superstjernen. 25-åringen er nemlig blant dem som har promotert nettopp gjennomsiktig konserttilbehør, som hun selger på hjemmesiden sin for en relativt billig penge.

Smeplass' miljøspørsmål er blitt til en lagt Twitter-tråd når Grande hiver seg på. Først skriver Smeplass dette, som svar til en bruker som trekker fram gjenbruk:

«Men!!! Så mange sier det (bruker gjenbruk som argument, journ.anm), og for å være helt ærlig synes jeg det er litt naivt. Selvsagt er det bedre, men de har pengene og makten til å finne på noe mer miljøvennlig», skriver trønderen.

Og her kommer altså Grande inn:

«Absolutt! Men vi har ikke makt til å endre sikkerhetsstandarden, som naturlig nok er mye høyere enn før. Jeg vet du ikke stiller spørsmål ved det, det hadde i så fall vært sjukt. Jeg skjønner likevel hvor du vil», svarer popdronningen.

Forbyr ryggsekker

Grande tar åpenbart, og naturlig nok, sikkerheten på alvor når hun legger ut på sin nye turné i mars.

I mai er det to år siden 22 mennesker ble drept og flere skadd under nettopp en av Grandes konserter, da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften i konserthallens foajé i Manchester.

For å slippe gjennom sikkerhetssjekken på 25-åringens kommende konserter, har popstjernen, ifølge 730, stilt krav om gjennomsiktige vesker og bager. Vanlige vesker og sekker er dermed forbudt, og konsertgjengerne må altså gå til innkjøp av, eller ta med seg, plasttilbehør.

Astrid Smeplass har for øvrig ikke besvart Grandes siste tweet. Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med 22-åringen, via managementet, for en kommentar, foreløpig uten hell.

- Overveldet

Trønderen befinner seg for tiden i New York, der hun skal opptre på det amerikanske talkshowet «Late Night with Seth Meyers» natt til torsdag, norsk tid.

Saken fortsetter under.

SKAL VI DANSE: Dagbladet møtte Astrid S da hun var på finalen av «Skal Vi Danse» i 2013. Den nå store og kjente, norske stjerna forteller om coverlåter på YouTube, en tid før hun ble en internasjonal hit. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Etter en kort pause fra rampelyset var 22-åringen tilbake med ny låt på tampen av fjoråret, «Emotions», som ble tatt svært godt imot. På bare en måned ble den spilt over ni millioner ganger på Spotify, og sett av over én million på YouTube.

Det var egentlig meningen at låten skulle gis ut allerede på nyåret 2018, men Smeplass valgte å vente.

- Jeg følte meg litt overveldet etter tre år på et tog som bare fortsatte, fortsatte og fortsatte. Det har vært et sinnssykt hardkjør med masse jobbing, og sinnssykt mye reising i mange år, sa hun til Dagbladet i forbindelse med låtslippet.

Stor suksess

Selv om hun valgte å skifte fokus for en periode, understreket hun at det slettes ikke var noen ferie hun har vært på. I løpet av fjorårets første ti måneder, anslår hun at hun har skrevet 50-60 nye sanger.

Noen måneder senere kom et av resultatene fra den intense studioperioden, da Astrid S slapp låten «Closer», som hun skrev sammen med Oscar Görres, Ludvig Söder og James Alan i en kjeller i Stockholm.

Suksessen har fortsatt inn i det nye året. Astrid S har nettopp avsluttet en omfattende turne med bandet Years & Years, og denne måneden er hun altså i USA for å spille show. I natt annonserte 22-åringen dessuten at hun skal på turné med sitt svenske idol, Zara Larsson (21).

Saken fortsetter under.

Se dette innlegget på Instagram

Byyeeee LA

Et innlegg delt av Astrid S (@astridsofficial)

Nylig passerte hun også 1 milliard strømminger, og tidligere denne måneden kom det nok en låt fra den unge artisten. Denne gangen er det «Someone new», som Smeplass har skrevet sammen med Charli XCX.

- Someone New handler om å være litt besatt av en ekskjæreste. Jeg ville at den skulle være litt barnslig og desperat, men fremdeles ha et refreng som man kan synge med på i bilen. Jeg gleder meg veldig til folk får høre den, har hun fortalt i en pressemelding.

LES OGSÅ: Detaljen som vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer