Will Smith

Utestenges i ti år etter skandalen

Will Smith nektes å delta på Oscar-utdelingen i ti år.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld kom nyheten om at skuespiller Will Smith (53) nektes å delta på Oscar-utdelingen de neste ti årene etter at han slo til komiker Chris Rock på scenen.

Det kunngjorde styret i Oscar-akademiet etter dagens møte for å diskutere mulige sanksjoner etter stjernas utbrudd under utdelingen.

- Styret har bestemt at i en periode på ti år fra 8. april får ikke Will Smith tillatelse til å delta på noen utdelinger eller arrangementer i regi av akademiet, verken fysisk eller digitalt, inkludert Oscar-utdelingen, sa Oscar-sjefene David Rubin og Dawn Hudson i en uttalelse, ifølge Deadline.

NYE DEATLJER: En Tiktok-video sprer seg i sosiale medier og viser hvordan Jada Pinkett Smith reagerer på ørefiken Will Smith ga Chris Rock under årets Oscar-utdeling. Video: Tiktok, AP. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Trakk seg

Etter skandalen har Smith fått massiv kritikk etter at han gikk opp på scenen og slo til Rock etter at Rock hadde kommet med en vits om Smiths ektefelle.

Styret i akademiet møttes onsdag forrige uke for å innlede den disiplinære prosessen mot Smith for slaget, som er brudd på akademiets retningslinjer.

Videre opplyste Akademiet at konsekvensene for Smith kunne bli utestengelse, utvisning eller andre former for straff.

- Lista over dem jeg har såret er lang og inkluderer Chris, hans familie, mange av mine kjære venner og kjære, alle de som deltok og det globale publikumet hjemme. Jeg forrådte tilliten fra Akademiet. Jeg fratok andre nominerte og vinnere muligheten til å feire og bli feiret for sitt ekstraordinære arbeid. Jeg er sønderknust, sa Smith i uttalelsen.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

Spøkte om kona

Under årets Oscar-utdeling slo til Chris Rock etter at komikeren spøkte om at han så fram til oppfølgeren av filmen «G.I Jane».

I den opprinnelige filmen fra 1997 barberer skuespiller Demi Moore hodet. Pinkett Smith ble i 2018 diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

Etter at Smith hadde slått til Rock, ble han sittende i salen.

Siden hevdet Oscar-akademiet at de ba Smith forlate salen etter hendelsen, men at han nektet.

40 minutter seinere ble han hyllet av publikum med en stående applaus da han med tårer i øynene tok imot Oscar-prisen for beste mannlige skuespiller.

LES OGSÅ: Durek Verrett avslører mørk hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer