UTE AV DENNE VERDEN: Tvilling-brødrene er tv-stjerner i Frankrike, og lurte forskere verden over for fem år siden. Hvem lurer de nå?
UTE AV DENNE VERDEN: Tvilling-brødrene er tv-stjerner i Frankrike, og lurte forskere verden over for fem år siden. Hvem lurer de nå?Vis mer

Utenomjordiske tvillinger

For fem år siden lurte de vitenskapsmiljøer verden over, hvem lurer de nå?

SEHER.NO: Tvillingparet Igor og Grichka Bogdanoff har vært store tv-stjerner i Frankrike i en mannsalder. Brødrene er også selværklerte genier - og sjokkmakere overspunnet met gåtefullhet og mystikk.

For fem år siden lurte tvillingene vitenskapsverdenen med meningsløse artikler i fysikktidskrifter. Ved hjelp av artiklene skaffet de seg doktorgrader ved universitetet i Bourgogne.

Nå vekker de på nytt oppsikt, ikke på grunn av forskningsrapporter, men på grunn av sitt ekstremt forandrede utseende.

Hvis man ser på bilder av brødrene da de var yngre, nå nærmer de seg 60 år, kan man se at utseendet har endret seg drastisk de siste tiårene. Noen spekulerer i hvorvidt de sveitsiskfødte mennene lider av en sjelden sykdom. Flere heller til plastiske inngrep - endog for å skjule at de egentlig ikke er mennesker. 

I et intervju med den franske avisen Le Figaro blir de konfrontert med ryktene om at de skal ha utført plastisk kirurgi, men Grichka svarer svevende og unnvikende.

- Jeg kjenner godt til disse ryktene, men vi bare ler av dem. Noen sier at vi har operert oss for å bli mer lik hverandre, andre tror vi er vesener fra en annen planet og må operere oss for å ligne mest mulig på mennesker, he he. Jeg tror vi omsider har akseptert at vi har en bit av det utenomjordiske i oss.

Brødrene som hevder de har over 200 i IQ, hver, hadde en fysikkkarriere foran seg da de på 80-tallet ble programledere på tv.

Programmet gikk i ti år, men tvillingene har vært involvert i ulike tv- og bokprosjekter siden den gang. Sist i 2007 var de aktuelle med en programserie om liv i verdensrommet, og brødrene er slett ikke fremmed for tanken om at det finnes intelligent liv der ute.

- Det er svært sannsynlig at det finnes liv på andre planeter, sier de til den franske avisen.

LES OGSÅ: Tvillingboom i Hollywood