Ari Behn:

- Utenkelig at barna våre skulle hatt andre navn

I en ny TV-reklame spøker Ari Behn om originale barnenavn. Men sier at han ikke ville valgt annerledes navn for sine egne barn.

STOLT AV BARNA: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise på slottsbalkongen med døtrene Emma Tallulah, Leah Isadora og Maud Angelica.
STOLT AV BARNA: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise på slottsbalkongen med døtrene Emma Tallulah, Leah Isadora og Maud Angelica. Vis mer

(Se og Hør): Ari Behn (45) er i disse dager å se i en ny reklamefilm på TV, der han spøker med sin forkjærlighet for originale barnenavn.

I filmen blir den kvinnelige hovedrollen beskyldt av venninnene for å «være som Ari Behn» når hun sier hun vil døpe barnet sitt Sienna Florentin Savannah. Sekunder senere dukker Ari selv opp som den høygravide kvinnen med synlig, stor mage.

Overfor Se og Hør hevder Ari Behn selv at han ikke har noen betenkeligheter med å harselere med seg selv i reklamefilmen.

SPILLER SEG SELV: Ari Behn dukker opp i rollen som gravid kvinne i en ny reklamefilm.
SPILLER SEG SELV: Ari Behn dukker opp i rollen som gravid kvinne i en ny reklamefilm. Vis mer

- Jeg har levd mye av mitt voksne liv i offentlighet. Kunstnerisk har jeg alltid brukt det private som en inspirasjon, og sånn sett skiller ikke disse filmene for Folkeautomaten seg fra andre ting jeg har gjort.

- Og hvis man som 45-åring ikke klarer å se på deler av seg selv og sitt liv med en viss ironisk distanse, så hadde det vært trist som faen, påpeker Ari.

Sammen med sin eks-kone, prinsesse Märtha Louise (46), har han de tre døtrene Maud Angelica (14), Leah Isadora (12) og Emma Tallulah (9).

De originale navnevalgene ble gjenstand for mye oppmerksomhet da jentene kom til verden, men Ari sier at han og hans eks-kone, prinsesse Märtha Louise, ikke ville valgt noe annerledes i dag.

- Som alle foreldre synes også vi at egne barns navn er de riktige. Selv om andre synes det er spesielt, er dette hverdagsnavn for oss, og utenkelig at de skulle ha hett noe annet. Det er også en tradisjon i familien min å ha flere navn. Selv er jeg døpt Ari Michael og min søster Anja Sabrina.

- Heldigvis har vi begge et veldig avslappet forhold til oss selv og barna, mye selvironi og høy terskel for hva man kan fleipe med.

I juni kunne Se og Hør avsløre at Ari Behn har funnet kjærligheten på nytt etter bruddet med prinsesse Märtha Louise.

Hans nye kjæreste er den tolv år yngre Ebba Rysst Heilmann (32).

Selv om han er godt vant til pappalivet, fikk Ari en ny erfaring da han skulle spille gravid i den nye reklamefilmen:

- Å spille gravid var en ny opplevelse og en artig gimmick, selv om vi menn i virkeligheten nok er mer troende til å få kulemage enn gravidmage, sier han til Se og Hør.

I januar vakte Ari Behn også oppsikt i en annen reklamekampanje for spillselskapet, da han i kampanjen "Folkehelten" lot som om han flørtet med en dame i en park. På det tidspunktet hadde han og Märtha Louise nylig skilt lag.

Aris selvironiske video-stunt ble imidlertid møtt med kritikk fra flere hold.

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

Får kritikk

Ingjerd Meen Lorvik, leder for Norsk Forening for Spillproblematikk, og psykologspesialist ved Borgestadklinikken, hevdet overfor Dagbladet at dette var indirekte spillreklame.

- Da blir det det også fra Ari Behns side. De lager ikke slike stunt bare for å være snille mot noen, de gjør det for å promotere seg selv, sa Lorvik.

Trond Blindheim, sosiolog og rektor ved Høyskolen Kristiania, mener Ari Behn aldri hadde fått lov til å fronte et spillselskap hvis han fortsatt hadde vært en del av kongefamilien.

- Han støtter gambling. Å låne ut navnet sitt til et gamblingselskap, syns jeg er nedrig. Etter narkotika- og våpenindustrien, er vel pengespill det mest kritiserte i Norge, sier Blindheim til Dagbladet.

Ari Behn har tidligere sagt til Se og Hør at han ikke tar seg nær av kritikken.

- Det er viktig å understreke at Folkehelten ikke på noen måte er spillreklame. At et spillselskap står bak et positivt tiltak burde heller ikke provosere noen. Men pengespill er noe de fleste har en eller annen oppfatning om, og det må man jo ha lov til.

DYR GAVE: Live Nelvik fikk gaver av gjestene sine i «Fire stjerners middag». Av Ari Behn fikk hun flere kunsttrykk, men det var ikke bare bare å finne ut av hva det skulle forestille. - Er dette en pølse i brød? var blant Nelviks teorier. Video: Discovery Vis mer

- I Norge har vi sagt ja til å ha denne typen spill helt siden Norsk Tipping ble dannet i 1946, også har internett gjort at det har blitt flere selskaper i dette markedet de siste årene. Skulle det provosere noen, så er jeg blitt såpass herdet med årene at jeg tåler litt kritikk.

LES OGSÅ: Märtha Louise har brukket foten