GODE VENNER: Elisabeth Andreassen og Jan Werner Danielsen ble gode venner gjennom deres årlange samarbeid.  Foto: Espen Solli
GODE VENNER: Elisabeth Andreassen og Jan Werner Danielsen ble gode venner gjennom deres årlange samarbeid. Foto: Espen SolliVis mer

- Utenkelig å ha kirkekonsert uten ham

Bettan klarte ikke tanken på konserter jula etter Jan Werners død.

SEHER.NO: Elisabeth "Bettan "Andreassen (50) avslører nå at tapet av sin gode venn og samarbeidspartner Jan Werner Danielsen høsten 2006 gikk så sterkt inn på henne at hun ikke orket tanken på å holde kirkekonserter julen etter.

Bettan og Danielsen jobbet sammen i mange år før han døde brått, bare 30 år gammel. Og kirkekonsertene i julen var et viktig prosjekt for de to, skriver Dagbladet.

- Det var helt utenkelig for meg å ha en kirkekonsert jula etter at Jan Werner døde. Jeg måtte få alt litt på avstand, og ville vente til det føltes riktig for meg, sier Andreassen til avisen. 

I år skal hun synge julen inn for første gang uten Jan Werner. Og den folkekjære artisten innrømmer at det blir vemodig.

- Jan Werner var en fantastisk sanger og person. Vi kom veldig nær hverandre de årene vi jobbet, og kirkekonsertene var en stor del av vårt samarbeid, sier hun.

Etter Jan Werners død reiste Bettan til Sverige og holdt konserter der. I tillegg jobbet hun med show for å få en liten pause fra kirkene.

Men denne julen er hun altså tilbake, og nå med en ny makker i form av sanger Rein Alexander (37).

- Det er ikke mulig å gjøre turnè med hvem som helst. I en juleturnè jobber og bor vi tett sammen, og det kommer mange utfordringer. Men jeg og Rein Alexander fungerer veldig godt sammen, både med stemmene våre og sosialt. Han er en trygg og solid person, sier hun.

Paret legger ut på turnè 9. desember, og Rein Alexander innrømmer at han håper de kan "skape noe nytt".

- Jan Werner var en helt spesiell person, og jeg hadde enorm respekt for ham som person og sanger. Jeg har ingen intensjoner om å fylle hans sko. Jeg ønsker at jeg og Bettan skal skape noe helt nytt, sier han til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Sannheten om Jan Werner

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.