- Uten henne hadde dette aldri gått

Olaf Tufte er ikke i tvil om hvem som skal ha en stor del av æren for OL-comebacket.

TAKKNEMLIG: Olaf Tufte er klar over at han er veldig privilegert. Uten støtten fra kona Aina kunne han ikke satset som han gjør i dag. Foto: Andreas Fadum
TAKKNEMLIG: Olaf Tufte er klar over at han er veldig privilegert. Uten støtten fra kona Aina kunne han ikke satset som han gjør i dag. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: 24. mai kunne Olaf Tufte (40) og hans makker Kjetil Borch (26) juble over å ha kvalifisert sin dobbelsculler til sommer-OL i Rio de Janeiro.

Mesterskapet blir Tuftes sjette OL.

Olaf vant OL-gull i singelsculler både i Aten i 2004 og Beijing i 2008. I tillegg har han to VM-gull.

Satsingen over så lang tid har kostet, og uten støtten fra sin kjære Aina (40) hadde det ikke vært mulig.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Olaf Tufte. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Olaf Tufte. Foto: Se og Hør Vis mer

– Jeg er etter hvert blitt så gammel at jeg både har kone og to barn. Jeg er helt avhengig av å få deres velsignelse for å satse som jeg gjør. Når du trener så mye, og reiser en god del, er du veldig lite hjemme. Da havner mye i fanget på fruen.

- Uten henne hadde dette aldri gått, sier Tufte til Se og Hør Extra.

Den populære idrettsutøveren har tidligere avslørt at han spiser ekstremt mye i treningsperiodene.

Da må han ofte få i seg opp mot 10 000 kilokalorier daglig. Det er rundt fire ganger mer enn dagsbehovet til en voksen mann.

– Jeg, som er bonde, vil selvsagt ha bondekost. Med det mener jeg poteter, saus, kjøtt og mye grønnsaker. Noen ganger bytter jeg poteter med ris eller pasta, sier Tufte til Se og Hør.

I boka «Gull i munn» - som er gitt ut av Akilles forlag -  poserer Tufte i full bondehabitt med ei diger ribbe på høygaffelen. Han har også lagt ved sin favoritt oppskrift på klassikeren flesk og duppe.

– Det er ikke noe jeg spiser hver dag, men som søndagsmiddag er det utmerket, påpeker han. Tufte er ingen kløpper på kjøkkenet. Det er som oftest kona - eller mamma – som lager maten.

– Jeg er så privilegert at det er noen som er glad i meg – og som sørger for at jeg får i meg nok mat, forteller han.

LES OGSÅ:  Spiser opp mot 10 000 kilokalorier daglig

VISTE MUSKLER: Under OL i Aten sikret Olaf seg gull i singelsculler. Fire år etter gjentok han bedriften i Beijing. Foto: NTB scanpix
VISTE MUSKLER: Under OL i Aten sikret Olaf seg gull i singelsculler. Fire år etter gjentok han bedriften i Beijing. Foto: NTB scanpix Vis mer