Frank Løke:

Utelukker ikke deltakelse i danske «Skal vi danse»

- Jeg fikk jo ikke avsluttet dansen i Norge.

DANSELØVE: Frank Løke er villig til å krysse landegrensen for å fortsette danseeventyret. Foto: TV 2
DANSELØVE: Frank Løke er villig til å krysse landegrensen for å fortsette danseeventyret. Foto: TV 2 Vis mer

Lørdagens stunt på «Skal vi danse» fikk store konsekvenser for den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38), som endte opp med å miste plassen sin i den populære dansekonkurransen på TV 2.

Det var etter å ha stilt opp særs lettkledd på direkten, uten å varsle produksjonen eller andre medvirkende på forhånd, at Frank ble kastet ut av programmet etter en helhetsvurdering hos kanalen.

Sagaen om Franks skandaleombruste «Skal vi danse»-deltakelse har, i tillegg til å få mye oppmerksomhet her til lands, vekket interesse utenfor landegrensene.

Særlig danske Se og Hør har overvåket saken, og digitalredaktør Michella Meier-Morsi kunne tidligere denne uken fortelle at Franks stunt er noe de aldri har sett maken til i den danske versjonen av programmet.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

Hun ønsket gjerne å se Frank Løke i «Vild med dans», som programmet heter i nabolandet Danmark.

- Vi har dessverre til gode å se Frank Løke i den danske versjonen. At han tør å kjøre sitt løp fullt ut i et gammelt program som «Skal vi danse», er både befriende og forfriskende, sa hun.

Nå ser det derimot ut til at Frank kan bli å se i den neste sesongen av danseprogrammet. I dag kom det nemlig frem at Frank gjerne tar turen til Danmark for å fortsette danseeventyret, dersom han får tilbudet.

- Norsk nakendanser

Til danske Se og Hør forteller Frank i kveld at han gjerne deltar i den danske versjonen, under følgende tittel:

- Norsk nakendanser vil være med i dansk «Skal vi danse».

Foto: Skjermdump av Seoghør.dk
Foto: Skjermdump av Seoghør.dk Vis mer

- Det ville vært helt overlegent. Jeg fikk jo ikke avsluttet dansen i Norge. Det hadde vært utrolig gøy å komme til Danmark og fullføre det, sier han.

Frank kan samtidig fortelle at han hadde en rekke stunt planlagt for programmene fremover, og at han er villig til å ta med seg planene til Danmark.

- Jeg hadde planer om å komme brennende inn på scenen. Jeg skulle komme flyvende. Jeg hadde mange ideer, kan Frank fortelle, og legger til:

- Jeg er klar for å gjøre absolutt alt.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Skulle spille «offer»

Frank har for lengst innrømmet at han stilte på parketten i Borat-truse uten å ha varslet produksjonen, dansepartner Tone Jacobsen eller andre medvirkende.

Torsdag tok saken imidlertid en ny vending.

Frank har i ettertid forsøkt å få frem at Tone hadde en finger med i spillet i det som utspilte seg i dagene etter stuntet. Dette for å understreke at han ikke har det fulle ansvaret for avskjeden.

Frank påsto hardnakket at duoen ble enige om at Tone skulle spille en «offerrolle» for å skape medieblest.

Dansepartneren har tidligere blitt konfrontert med Franks harde beskyldninger, og svart med å si at «hun ønsket å legge saken bak seg».

Tirsdag skrev imidlertid Frank at han satt på tekstmeldinger som beviser at Tone var med på sirkuset som oppsto i ettertid av lørdagens tv-skandale.

Overfor TV 2 krøp Tone torsdag til korset og innrømmet at hun og partneren la en hemmelig strategi: Frank skulle gjennom uken jobbe for å vinne Tone og det norske folk tilbake. Det skulle bli en tematikk gjennom den kommende uken, og ende opp i dansenummeret førstkommende lørdag, skrev kanalen.

UTE AV DANSEN: Frank Løke fikk vært med på tre sendinger før han ble kastet ut av programmet. Foto: TV 2
UTE AV DANSEN: Frank Løke fikk vært med på tre sendinger før han ble kastet ut av programmet. Foto: TV 2 Vis mer

I mellomtiden stilte Jacobsen opp på intervjuer der hun sa at duoen måtte jobbe for å bli venner igjen, men at hun fortsatt vurderte å trekke seg.

- Det var jo sant også. Jeg var såret, og vurderte time for time om jeg skulle fortsette eller gi opp. Det handlet aldri om å fremstille meg selv som et offer. Det handlet om å bidra til at Frank fikk mer sympati. Det ble en del av jobben min for å redde skinnet hans, sa Jacobsen til TV 2 torsdag.

LES OGSÅ: Denne ringen skapte full forvirring hos fansen