Utelivsprofil fengslet etter narkotikasmugling

Den kjente nordmannen er siktet i saken, men nekter straffskyld.

SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten
SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten Vis mer

Forrige uke landet et småfly på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord. Flyet hadde ikke landingstillatelse, og tre tyske menn ble pågrepet på stedet.

En av dem, en mann i 40-årene, har erkjent straffskyld. De to pilotene hevder at de ikke visste at småflyet av typen Cessna var stappet med narkotika.

- Ikke straffskyld

Nå er også to nordmenn pågrepet i forbindelse med beslaget. En av dem er en kjent utelivsprofil, som varetektsfengsles i to uker. Utelivsprofilen er siktet for en grov narkotikaovertredelse.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten Vis mer

Det var VG som først omtalte saken. Den kjente mannen nekter straffskyld. Han har ofte vært å se på rød løper, har vært å se på TV og er en sentral skikkelse i Oslos utelivsbransje. På spørsmål fra avisen om hvordan han knyttes til beslaget, svarer politiet følgende:

- Jeg kan ikke gå inn i mistankegrunnlaget, men det er en tilknytning mellom ham og beslaget som er gjort i flyet, sier politiadvokat i Øst politidistrikt, Kristina Emilie Bruusgaard til VG.

Overfor Se og Hør forteller den siktede utelivsprofilens advokat, Patrick Neumann, at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld og mener han ikke har noe med dette å gjøre i det hele tatt, sier Neumann, som ikke ønsker å gå ut med stort mer på nåværende tidspunkt.

Annen siktelse

Den andre mannen som er arrestert i saken kan knyttes til utelivsprofilen. Begge ble siktet i saken forrige uke, men det er altså bare utelivsprofilen som er fremstilt for varetektsfengsling.

Det forteller den andre siktedes advokat, Reza Afshar, til VG.

- Han var fengslet i én dag, men etter avhøret ble mistanken mot ham avkreftet. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier advokaten.