Utelivsprofil fengslet etter narkotikasmugling

Den kjente nordmannen er siktet i saken, men nekter straffskyld.

SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten
SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke landet et småfly på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord. Flyet hadde ikke landingstillatelse, og tre tyske menn ble pågrepet på stedet.

En av dem, en mann i 40-årene, har erkjent straffskyld. De to pilotene hevder at de ikke visste at småflyet av typen Cessna var stappet med narkotika.

- Ikke straffskyld

Nå er også to nordmenn pågrepet i forbindelse med beslaget. En av dem er en kjent utelivsprofil, som varetektsfengsles i to uker. Utelivsprofilen er siktet for en grov narkotikaovertredelse.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten Vis mer

Det var VG som først omtalte saken. Den kjente mannen nekter straffskyld. Han har ofte vært å se på rød løper, har vært å se på TV og er en sentral skikkelse i Oslos utelivsbransje. På spørsmål fra avisen om hvordan han knyttes til beslaget, svarer politiet følgende:

- Jeg kan ikke gå inn i mistankegrunnlaget, men det er en tilknytning mellom ham og beslaget som er gjort i flyet, sier politiadvokat i Øst politidistrikt, Kristina Emilie Bruusgaard til VG.

Overfor Se og Hør forteller den siktede utelivsprofilens advokat, Patrick Neumann, at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld og mener han ikke har noe med dette å gjøre i det hele tatt, sier Neumann, som ikke ønsker å gå ut med stort mer på nåværende tidspunkt.

Annen siktelse

Den andre mannen som er arrestert i saken kan knyttes til utelivsprofilen. Begge ble siktet i saken forrige uke, men det er altså bare utelivsprofilen som er fremstilt for varetektsfengsling.

Det forteller den andre siktedes advokat, Reza Afshar, til VG.

- Han var fengslet i én dag, men etter avhøret ble mistanken mot ham avkreftet. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier advokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer