«Skal vi danse» 2022:

Uteblir: - Trist

Flere folkekjære proffdansere blir ikke å se i årets «Skal vi danse»-sesong.

UTEBLIR: Mai Mentzoni er en av proffdanserne som ikke blir å se på skjermen denne høsten. Foto: Espen Solli / TV 2
UTEBLIR: Mai Mentzoni er en av proffdanserne som ikke blir å se på skjermen denne høsten. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om under to uker starter «Skal vi danse: all star» på TV 2. Det betyr at TV-seerne får et gjensyn med tidligere «Skal vi danse»-deltakere.

Det blir også et gjensyn med mange kjente proffdansere, men det er også noen av de kjente fjesene som uteblir.

- Litt blanda følelser

Lillian Aasebø (29) har vært med i programmet som proffdanser i hele seks sesonger, men noe «all stars»-eventyr blir det ikke.

- Nå har jeg vært med i seks sesonger, så jeg føler selvfølgelig at det er trist å ikke være med i år, det er klart det, uttaler 29-åringen til Se og Hør.

TILBAKEBLIKK: Om kort tid starter en ny sesong av «Skal vi danse». Nytt for sesongen er at det er tidligere deltakere som kommer tilbake for å konkurrere. Vi har tatt et tilbakeblikk på hvordan deltakerne gjorde det sist de var med. VIDEO: TV 2/Rød Løper. Reporter: Nora Skavhaug Vis mer

- Både proffdansere, den store produksjonen og TV 2 føles jo som en familie etter så mange år, så det er litt blanda følelser, legger hun til.

Aasebø mener at det samtidig er fint å se at både unge fjes og gamle travere har fått mulighet til å være med i den nye sesongen.

I FJOR: Lillian Aasebø danset med Dennis Vareide i forrige sesong. Foto: Thomas Andersen / TV 2
I FJOR: Lillian Aasebø danset med Dennis Vareide i forrige sesong. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

På spørsmål om det betyr at hun ikke hadde sagt ja til en deltakelse i år, røper hun at det har vært kommunikasjon mellom henne og produksjonen.

- Vi har hatt dialog, så det er ikke sånn at de ikke har spurt eller at de har spurt, vi har hatt dialog rett og slett, sier Aasebø og legger til at hun synes det er en «kanoncast» i år - både med tanke på kjendisene og proffdanserne som er med.

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Hun understreker at det ikke er noen sure miner.

- Kommer du tilbake til «Skal vi danse» da?

- Det gjenstår å se ... Ting skal klaffe for alle parter, legger hun til.

Takket pent nei

En annen proffdanser som ikke blir å se på parketten i år, er Mai Mentzoni (30). Hun kan fortelle at grunnen til at hun ikke er med, er på grunn av ny jobb.

- Det er litt vemodig, men det føles også helt greit, fordi jeg har valgt det selv. Jeg har begynt å jobbe som psykolog, og siden jeg ble ferdigutdannet før sommeren var jeg litt klar for å teste det yrket. Så da takket jeg pent nei.

VINNERE: Mai Mentzoni vant programmet i 2020, da hun danset med Andreas Wahl.Foto: Espen Solli / TV 2
VINNERE: Mai Mentzoni vant programmet i 2020, da hun danset med Andreas Wahl.Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Mentzoni forteller at hun tror denne sesongen blir «fantastisk for både deltakere og seere».

- Jeg synes det nye konseptet er interessant, og jeg tror det blir innmari bra dansing! Det blir nok vanskelig for deltakerne å unngå rivalisering, ettersom de alle nok har litt ekstra lyst på en seier i år.

FAVORITT: Etter at «Skal vi danse»-casten ble sluppet, har Norsk Tipping utpekt Alexander Hetland, som vant konkurransen i 2019, som favoritt. Dette hadde han å si om favorittstempelet før oddsen ble satt. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

30-åringen gamle dansepartner, Cengiz Al (24), er en av stjernene som returnerer til dansegulvet. De deltok i programmet i 2017 og endte på en andre plass.

- Jeg synes det er veldig gøy at Cengiz takket ja til å være med på nytt, det betyr jo at jeg ikke skremte han helt, forteller Mentzoni lattermildt.

I likhet med Aasebø, regner også Mentzoni programmet og TV 2 som familie.

- Kan det hende du kommer tilbake i fremtiden?

- Det håper jeg, de er jo litt som en familie for meg. Det er virkelig en jobb jeg elsker, så det hadde vært veldig hyggelig. Men man må bare få det til å passe.

FRENEMIES: I 2020 tapte de «Skal vi danse»-finalen som partnere - i høst skal Nate Kahungu og Helene Spilling konkurrere mot hverandre. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Man skal aldri si aldri!

En annen tvist i år, er at programleder Katrine Moholt (48) er byttet ut med Helene Olafsen (32). Moholt skal nemlig få prøvd seg på dansegulvet for andre gang, etter at hun i 2006 vant den aller første sesongen av danseprogrammet.

FØRSTE SESONG: Katrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe (f.v.) vant den aller første sesongen av danseprogrammet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FØRSTE SESONG: Katrine Moholt og Bjørn Wettre Holthe (f.v.) vant den aller første sesongen av danseprogrammet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Det gjorde hun med dansepartner Bjørn Wettre Holthe (41). Holthe er også en av proffdanserne som ikke blir å se på skjermen i år.

Likevel har han ikke forlatt danseboblen helt - han jobber nemlig i produksjonen.

RE-UNION: Da Cengiz Al tok andreplass i «Skal vi danse» høsten 2017, var Egor Filipenko dommer. I år er de konkurrenter på parketten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Jeg har jo ikke forlatt programmet, jeg har fortsatt en finger med i spillet selv om jeg ikke danser! forteller Wettre Holthe til Se og Hør.

41-åringen forteller at han ikke har noen favoritter enda, men fra det lille han har sett av årets deltakere kan han fastslå at nivået er skyhøyt.

På spørsmål om det er mulig at han returnerer til dansegulvet, ler han godt før han sier:

- Da jeg var med i første sesongen i 2006, sa jeg at det ville bli min siste sesong. Så jeg har lært at man skal aldri si aldri!

SUPERDUELL: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Alexander Hetland sto for en av tidenes «Skal vi danse»-dueller i 2019. Da gikk Alexander seirende ut av duellen. Til høsten kan Jørgine få sin revansj. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Dette sier TV 2

At det til enhver tid er høyt engasjement hos TV-seerne knyttet til hvem som er med i programmet, er det liten tvil om. I sosiale medier kan man stadig se reaksjoner knyttet til hvem som er med og hvem som ikke er med.

- Det er veldig hyggelig at seerne engasjerer seg i «Skal vi danse», uttaler Kathrine Haldorsen, programdirektør i TV 2, overfor Se og Hør.

- Det er en kabal som må gå opp også for proffdanserne, og denne sesongen er vi glade for gjensyn med flere av de tidligere proffdanserne, sier Haldorsen videre om hvorfor kanalen har prioritert som de har gjort.

EXIT: Under tirsdagens presentasjon av høstens «Skal vi danse»-deltakere ble Helene Olafsen introdusert som programleder og Katrine Moholt som deltaker. Og skal vi tro Katrine, har hun eldet sin siste «Skal vi danse»-sending. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: «Skal vi danse»-profil ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer