Helene Olafsen:

Uteblir: - Ble ikke spurt

Den nye «Skal vi danse»-programlederen røper hvorfor hun ikke returnerer som danser.

INGEN DANS: Agnete Saba skal danse med Jørgen Nilsen, som tidligere har vunnet Skal vi danse med Helene Olafsen. Sistnevnte har en helt annen rolle i årets sesong. Foto: Morten Eik / Se og Hør
INGEN DANS: Agnete Saba skal danse med Jørgen Nilsen, som tidligere har vunnet Skal vi danse med Helene Olafsen. Sistnevnte har en helt annen rolle i årets sesong. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

27. august er det duket for nok en sesong av «Skal vi danse» på TV 2. Denne gangen får TV-seerne en unik «all stars»-versjon, som gjør at mange tidligere deltakere gjør comeback.

Denne uken avslørte TV 2 hvilke kjendiser vi får se. Helene Olafsen (32) er blant de som returnerer til programmet, men ikke som deltaker.

Olafsen vant «Skal vi danse» sammen med Jørgen Nilsen i 2017, og senere ble de to et par.

Fikk ikke spørsmålet

Nå er 32-åringen klar for å ta over Katrine Moholts (48) jobb som programleder.

- Det er veldig gøy. Jeg kjenner det allerede på murringen og stemningen, at det er så godt å være inne i denne lille verdenen her for en periode, sier Olafsen til Se og Hør og legger til:

FRENEMIES: I 2020 tapte de «Skal vi danse»-finalen som partnere - i høst skal Nate Kahungu og Helene Spilling konkurrere mot hverandre. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Selv om jeg ikke er så inne i det som når man er danser, så får jeg kjenne på det likevel.

- Du er tidligere vinner, hvorfor programleder og ikke tilbake til parketten?

- Ja, si det. Jeg fikk jo bare spørsmål om jeg hadde lyst til å være programleder, jeg fikk ikke spørsmål om å være danser, så da var det veldig enkelt å svare.

32-åringen legger til at hun håper hun kan være «Skal vi danse»-programleder i flere år fremover.

- Så føler jeg også at jeg makset det veldig sist. Jeg orker ikke ny mann, nye barn og sånn, fleiper Olafsen overfor Se og Hør.

- Det ble full pakke sist, det kan liksom ikke bli bedre, smiler hun.

RE-UNION: Da Cengiz Al tok andreplass i «Skal vi danse» høsten 2017, var Egor Filipenko dommer. I år er de konkurrenter på parketten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Dette sier TV 2

Se og Hør har gjort TV 2 oppmerksom på at Olafsen sier hun ikke fikk spørsmål om å delta som danser.

- Helene er en utrolig dyktig programleder som i tillegg elsker «Skal vi danse» - så hun var en perfekt kandidat til å lede programmet når tidligere programleder Katrine skulle innta parketten igjen denne høsten, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2 til Se og Hør.

- En ære

Den tidligere «Skal vi danse»-vinneren gleder seg til å ta fatt på oppgaven som programleder.

- Det er en kul overgang med at Katrine skal gå tilbake på parketten, synes jeg. Hun er helt rå som tør å gjøre det så mange år etterpå. Det er en ære å overta etter henne.

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Samtidig legger ikke Olafsen skjul på at det er en vanskelig stafettpinne å ta tak i.

- Det merker Anders allerede selvfølgelig. Det er en litt annen work-flow. Katrine kan jo alt, hun har alt på stell. Så det blir nok en litt annen dynamikk kanskje, sier hun og legger til at det er store sko å fylle.

Selv om hun ikke har noen spesiell taktikk for hvordan hun skal klare å fylle Moholts sko, har Olafsen gjort seg opp noen tanker om rollen.

- Vår oppgave er å få de andre til å skinne, og gi publikum en god opplevelse, mest mulig show, sier hun og fortsetter:

- Vi skal ikke ta noe fra det showet som er der allerede.

32-åringen sier også smilende at det kan hende hun og programleder-makkeren finner på noe sprell utover i sesongen.

SUPERDUELL: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Alexander Hetland sto for en av tidenes «Skal vi danse»-dueller i 2019. Da gikk Alexander seirende ut av duellen. Til høsten kan Jørgine få sin revansj. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Skal du heie på Jørgen?

- Nei, jeg har sagt at så lenge jeg ikke trenger å forsvare han på noe tidspunkt så går det her helt fint. Jeg heier på alle!

LES OGSÅ: Om romanseryktene: - Henger ved meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer