Sophie Elise Isachsen:

Uteble fra konkurransen: - Har en sykdom

Sophie Elise Isachsen avslører hvorfor hun måtte stå over.

SYKDOM: Sophie Elise Isachsen måtte stå over kveldens delkonkurranse grunnet sykdom. Foto: Alex Iversen / TV 2
SYKDOM: Sophie Elise Isachsen måtte stå over kveldens delkonkurranse grunnet sykdom. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

For tiden er Sophie Elise Isachsen (27) blant dem som har reist 100 år tilbake i tid for å kjempe om seieren i TV 2-serien «Farmen kjendis».

I kveld stiger spenningen da det bare er tre personer som går videre til semifinalen på søndag. Under oppholdet så langt har Isachsen deltatt i utfordrende konkurranser som krever både fysisk og mental styrke.

- Har ikke sjans

I kveldens episode er det imidlertid en konkurranse som blir i meste laget for 27-åringen, noe som gjør at hun må holde seg på sidelinjen.

I programmet kommer det frem at hun har en sykdom som forhindrer henne fra å utføre visse oppgaver.

I TALE: På «Farmen Kjendis» har man sett Sophie Elise og Isak bli nære hverandre. Nå forteller Isak Dreyer hva som er status mellom dem. Video: Rød Løper Vis mer

Det er i anledning en konkurranse hvor syferdighetene skal testes at Isachsen velger å utebli.

- Jeg har bestemt meg for å stå over denne konkurransen, fordi jeg vet jeg ikke har noen sjans. Jeg har en sykdom som gjør at hendene mine skjelver og rister hele tiden, som gjør at alt sånn finarbeid er ekstremt vanskelig og ikke minst vondt – så da står jeg heller over enn å sette meg selv i en ganske kjip situasjon, forteller hun i episoden.

Se og Hør har vært i kontakt med Sophie Elise Isachsen som ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentar om sykdommen.

- Hatt sykdommen i mange år

Isachsen har tidligere vært åpen om sykdommen, og hvilke symptomer den medfører. I 2014 kunne hun avsløre overfor Nettavisen at hun lider av sykdommen essensiell tremor.

STYGT SKADD: Under «Farmen Kjendis» aller siste ordinære tvekamp denne sesongen, klarte en av deltakerne å skade seg stygt etter tvekampen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Det er på en måte forstadiet til Parkinsons sykdom. Det er en mild form for skjelving i hendene som kan bli verre når man blir eldre, fortalte Isachsen den gang.

Influenseren har blitt påvirket av sykdommen i lang tid, spesielt i ungdomsårene.

– Jeg har hatt sykdommen i mange år. På ungdomsskolen kunne jeg for eksempel ikke holde i en blyant, så da fikk jeg en PC i stedet som jeg kunne skrive på. Jeg fikk også fritak fra ulike aktiviteter, fortalte hun i samme intervju.

Andre hverdagslige oppgaver som å lage mat kan også være vanskelig for de som har sykdommen. Da hun deltok i «Masterchef Norge» i 2014 kunne hun røpe overfor Se og Hør at hun sjelden lager mat selv.

- Mange tenker kanskje at det er en smal sak å rense reker. Jeg hadde ikke gjort det selv før, men jeg har sett andre gjøre det. Jeg har en sykdom som gjør at alt som har med finmotorikk å gjøre blir veldig vanskelig. I tillegg er det vondt. Jeg får kramper og det spenner seg, fortalte hun den gang.

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: – Gjør at jeg ikke føler meg normal