Christine Koht:

- Ute for første gang på elleve måneder

Christine Koht deler gladnyhet fra Sunnaas med følgerne.

UTE PÅ TUR: Christine Koht kunne i dag fortelle at hun har vært ute i frisk luft for første gang på hele elleve måneder. Foto: NTB Scanpix
UTE PÅ TUR: Christine Koht kunne i dag fortelle at hun har vært ute i frisk luft for første gang på hele elleve måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære komikeren Christine Koht (52) har det siste året gjennomgått en rekke behandlinger, etter at det i januar ble kjent at hun var alvorlig kreftsyk. Hele veien har hun holdt følgerne sine oppdatert på hvordan det går med henne, og har flere ganger delt åpenhjertige innlegg i sosiale medier.

For fire dager siden kunne Koht fortelle den gledelige nyheten om at hun nå skulle få flytte inn på Sunnaas sykehus for rehabilitering.

I kveld kunne Koht dele nok et gledelig innlegg, hvor hun forteller at hun har vært ute i frisk luft for første gang på hele elleve måneder.

Gikk til butikken

- I dag er første gang jeg er ute i LUFT på 11 md. Tenk det! Bare etter 1 dag så er jeg nær mitt 1. mål - å gå til Rema for å kjøpe min egen frukt (og kanskje litt julebrus, ja og magerost), skriver komikeren på sin Facebook-profil under en videosnutt fra gåturen.

Videre skriver hun at hun måtte hvile en del underveis, men at hun i sitt første forsøk greide å komme seg til inngangen. I morgen håper hun å klare å gjennomføre en liten handel også.

- På Sunnaas er de veldig glad i at vi hele tiden har MÅL, så nå er jeg i gang, skriver Koht videre til glede for alle følgerne side.

- Ikke frisk

Sunnaas er et spesialsykehus som jobber med fysikalsk medisin og rehabilitating, og det er ofte her mennesker som har vært i ulykker eller som har alvorlige sykdommer havner.

Overfor Aftenposten sa komikeren at dette ikke betyr at hun er frisk, men at det er et steg i riktig retning.

- Jeg er ikke frisk, men jeg skal videre. Jeg tar tre måneder av gangen. Man drar ikke til Sunnaas fordi man er i form, men for sakte og sikkert å bli bedre, forklarte hun.

I sitt forrige innlegg skrev Koht at en tur til Rema, som ligger 200 meter unna, var hennes første mål.

«Det første målet mitt er å gå med rullator til Rema, som er 200 meter unna. For å kjøpe mine egne klementiner og druer. Min drøm er å si til mamma og Pernille at «dere trenger ikke kjøpe noe til meg, for jeg har vært på Rema selv og kjøpt alt jeg trenger».

Etter to dager på Sunnaas er hun altså nær med å nå dette målet.

Kraftig behandling

Det er liten tvil om at Kohts behandling mot kreften har vært svært hard. Blant annet har behandlingen kommet med sterke bivirkninger, gjentatte hasteinnleggelser og flere runder i koma.

Grunnet store mengder kortison har Koht fått det som ofte kalles et «måneansikt», en vanlig bivirkning av behandlingen.

I et innlegg på sin Facebook-profil i forrige uke, kommenterte hun nok en gang sitt nye utseende- og det på sitt vanlige humoristiske vis.

Jeg får helt sjokk hver gang jeg ser meg i speilet», skrev hun innledningsvis.

«Jeg ser ikke ut sånn jeg føler jeg gjør inni meg. Men som Pernille sier «er det mye bedre å være tykk og levende enn tynn og død». For 1000 milligram kortison hver dag i to måneder, og så trappe ned, reddet livet mitt», fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Aldri hatt så lyst til å leve som nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer