Ute av sykehuset

Gunhild Stordalen er ferdig med sin tøffe cellegiftbehandling.

UTE AV SYKEHUSET: Gunhild Stordalen skal nå ha begynt på rehabilitering etter sin tøffe sykdom. Foto: Isabel Watson
UTE AV SYKEHUSET: Gunhild Stordalen skal nå ha begynt på rehabilitering etter sin tøffe sykdom. Foto: Isabel Watson Vis mer

SEOGHØR.NO: Gunhild Stordalen har blitt utskrevet fra sykehuset i Utrecht i Nederland, etter å ha blitt behandlet for sykdommen  siden i fjor høst.

Det sier hennes ektemann, hotellkongen Petter Stordalen, til VG.

I Nederland har hun fått eksprimentell behandling med cellegift og stamceller.

– Gunhild er kommet gjennom behandlingen med cellegift, og stamcellene er ført tilbake. Behandlingen har vært vellykket, og hun er nå skrevet ut fra sykehuset og har startet med rehabiliteringen.

ALVORLIG SYK: Gunhild Stordalen ble i fjor høst rammet av den alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi. Hun har gjennom hele sykdommen hatt god støtte av ektemannen Petter Stordalen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
ALVORLIG SYK: Gunhild Stordalen ble i fjor høst rammet av den alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi. Hun har gjennom hele sykdommen hatt god støtte av ektemannen Petter Stordalen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

– Det er fortsatt stor infeksjonsfare og det vil ta lang tid før immunsystemet er gjenoppbygget og vi ser effekten av behandlingen, sier Stordalen til avisen.

Gunhild Stordalen fortalte i fjor om tiden da hun fikk diagnosen "Diffuse Systemic Sclerose (sklerodermi). Dette er en meget sjelden bindevevssykdom.

- Jeg våknet om nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg skulle kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, sa hun til DN lørdag.

Petter og Gunhild Stordalen har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sitt ja under en kjendisspekket bryllupsfest i Marokko.

Fridde på fjelltopp

Frieriet skjedde to år tidligere på en fjelltopp i Aspen i den amerikanske delstaten Colorado.

«Da hun kom opp og så ut over den hvite fjellverdenen med blå himmel og skarp sol, bøyde Petter seg ned på kne i slalåm-støvlene og spurte henne om hun ville gifte seg med ham. Gunhild ble helt perpleks, men svarte umiddelbart ja.»

«Så tryllet Petter fram en stor forlovelsesring, og skitrenerne som visste hva som skulle skje, klappet og jublet. Deretter kastet de seg på skiene og feide ned fjellsidene for å feire med en lang og deilig lunsj på Ajax Tavern», skriver Gunnar Stavrum i boken «Sirkus Stordalen».

- Livet forandret seg

Til Seoghør.no har Gunhild tidligere sagt at livet hennes forandret seg på mange måter den dagen hun møtte hotellkongen.

- Petter har åpnet mange nye dører og gitt meg mange muligheter jeg ellers ikke ville fått, forteller Gunhild, som ikke er i tvil om hva som er det beste med ektemannen.

- Det beste med Petter? Hvor lang tid har vi, sa du? Noe av det jeg liker aller best er at han er «hel ved», han er utrolig raus med mennesker rundt seg og behandler folk med den samme respekten, enten de heter Stoltenberg eller Hansen til etternavn. Og kanskje aller viktigst, han forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted å være,  sa hun i 2012.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen alvorlig syk