«Skal vi danse»:

Ute av «Skal vi danse»

Etter en kveld full av følelser, måtte nok en deltaker takke for seg i konkurransen.

SKUFFET: Både Synnøve Skarbø og Santino Mirenna var svært skuffet da Rød Løper snakket med dem etter sendingen lørdag 3. oktober. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følelsene fikk virkelig kjørt seg i lørdagens episode av «Skal vi danse». Deltakerne hadde fått i oppgave å fortelle om en viktig hendelse i livet, og mens enkelte hyllet partneren sin, fikk vi ta del i alt fra sykdom og skade til mobbing og den vanskelige overgangen fra et land til et annet.

Med andre ord åpnet årets deltakere hjertene sine opp for det norske folk.

Og mot slutten av kvelden ble det enda flere følelser da det var duket får årets første danseduell hvor de to parene med lavets poengsum måtte danse på nytt.

Forrige uke fikk influenser Kristin Gjelsvik erfare at dansen ikke varer evig, og lørdag kveld er eventyret over for Synnøve Skarbø og Santino Mirenna, som måtte se seg slått av Siri Kristiansen og Tarjei Svalastog i duellen.

- Jeg synes det er kjempekjipt, enkelt og greit, sier Skarbø til Se og Hør etter exiten.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

Videre tar hun med seg alt det positive fra opplevelsen og tilbakemeldingene fra dommerne, men Skarbø forteller at hun var nervøs før årets første danseduell.

- Jeg tenkte at «å nei, tenk hvis det blir meg», og det gikk troll i ord, sier hun.

Nært vennskap

I løpet av ukene de har fått på parketten sammen har duoen utviklet et nært vennskap - det har de tenkt til å ta med seg videre.

- Synnøve er fantastisk, og jeg er glad for å ha blitt kjent med henne, sier Mirenna, mens Skarbø forteller at hun innerst inne ønsket seg den italienske danseren som partner allerede før deltakelsen.

- Jeg vet ikke om jeg vil klare å se på «Skal vi danse» framover og vil nok ha en klump i magen hele tida. Jeg kommer til å våkne opp i morgen og være skikkelig deppa, grine meg i hjel og ringe Santino, sier tv-profilen.

Avslutningsvis forteller Skarbø at hun gruer seg til å fortelle sin åtte år gamle datter at hun er ferdig i konkurransen.

Følsom kveld

Birgit Skarstein har imponert både seerne og dommerne med sine bevegelser på parketten i «Skal vi danse». Sammen med dansepartner Philip Raabe har hun bevist at det å sitte i rullestol ikke er en hindring for danseglede eller kreativitet, noe hun også har fått skryt for av ekspertene.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Skarstein har tidligere åpnet opp om ulykken som førte til at hun ble lam i begge beina, og gjennom kveldens dans fortalte idrettsstjerna om hvordan hun i tida etter ulykken måtte lære seg å innse sine egne begrensinger, men fortsatt se lyst på livet.

For sin Cha Cha Cha til låta «Don't Feel Like Crying» av Sigrid, høstet Skarstein og partneren lovord fra samtlige dommere, deres første tier og 35 poeng.

- Det er fantastisk, skreik Skarstein på parketten.

IMPONERER: Birgit ønsket å vise på parketten at det er viktig å se lyst på livet. Foto: Thomas Andersen / TV 2
IMPONERER: Birgit ønsket å vise på parketten at det er viktig å se lyst på livet. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Drømmejobb

Marte Bratberg og hennes partner, Benjamin Jayakoddy, fortalte gladhistorien om hvordan førstnevnte kapret drømmejobben i radio. Hun måtte ha tro på seg selv, og ta noen sjanser - noe hun beviste på parketten i kveld under sin Jive.

GA ALT: Marte og Benjamin under sin Jive lørdag. Foto: Thomas Andersen /TV 2
GA ALT: Marte og Benjamin under sin Jive lørdag. Foto: Thomas Andersen /TV 2 Vis mer

Dommerne hadde imidlertid noe å utsette på dansen, men fremførelsen resulterte likevel i 27 poeng.

- Egentlig hadde jeg kjempeovertenning, så det var kanskje ikke så positivt. Jeg var dødsgira, sa Bratberg etter dansen, som innrømmet at hun ble nervøs etter å ha mottatt kveldens dommerpoeng.

SPØK: Da Marte Bratberg og kollegaene hennes på NRJ skulle lage hver sin sang, hadde hun aldri forventet hvor mange som ville høre hennes. Video: Sondre Rahm. Reporter: Henriette Eilertsen. Klipp: Ingebjørg Iversen. Musikk: Marte Bratberg & Donkeyboy - Hooke Litt Vis mer

Hyllet kona

Skistjerna Thomas Alsgaard ønsket å hylle kona, Rønnaug Schei, under sin vals med partner Rikke Lund. Han beskriver kona som sin store kjærlighet, og ifølge ham er hun alt det han ikke er.

VAKKERT: Thomas Alsgaard danset vals for sin store kjærlighet, kona Rønnaug som han giftet seg med i 2004. Her med dansepartner Rikke Lund. Foto: Thomas Andersen / TV 2
VAKKERT: Thomas Alsgaard danset vals for sin store kjærlighet, kona Rønnaug som han giftet seg med i 2004. Her med dansepartner Rikke Lund. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Hun er jo så god da, så hun er nok fornøyd hun, sier Alsgaard om hva han tror kona synes om dansen.

For valsen fikk Alsgaard og Lund 27 poeng.

- Dommerne kan det faget her, så må respektere det. Jeg håper vi går videre og får jobbe mer neste uke, sa Alsgaard etter å ha motatt poengene.

- Nytt liv

Michael Andreassen åpner opp om sin fortid med alkoholisme. Han forteller om da han kollapset på jobb og ble lagt inn på avrusning. På det tidspunktet ble han klar for å ta imot hjelp, noe som ble starten på et nytt og bedre liv.

Nå vil han vise gleden han kjenner når han tenker på hvordan livet hans er i dag.

GLEDE: Michael Andreassen åpner opp om sitt nye liv, etter at han fikk hjelp mot alkoholisme. Foto: Thomas Andersen / TV 2
GLEDE: Michael Andreassen åpner opp om sitt nye liv, etter at han fikk hjelp mot alkoholisme. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Sammen med sin dansepartner Ewa Trela fikk Andreassen 36 poeng for sin Jive.

- Det er rørende når publikum reiser seg. Det betyr mye, sa radioprofilen etter dansen.

Danset for mamma

Tidligere denne uken fortalte Youtube-profil Agnete Husebye til Se og Hør om morens kreftdiagnose. Moren overlevde, og de to har et tettere forhold enn noen gang. Dette ønsket hun å vise frem på parketten.

NYDELIG: Dommerne beskrev Bjørn og Agnetes slowfox som nydelig lørdag kveld. Foto: Thomas Andersen / TV 2
NYDELIG: Dommerne beskrev Bjørn og Agnetes slowfox som nydelig lørdag kveld. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Har ikke råd til å miste henne, og i hvert fall ikke når jeg er så ung, sa Huseby i programmet.

Sammen med dansepartner Bjørn Wettre Holthe danset hun en vakker slowfox til ære for mora og til minne om den vanskelige perioden. Dette fikk duoen 32 poeng for.

- Jeg tenkte at dette er noe mange opplever, som står i det nå eller har opplevd. Jeg ville vise at man ikke er alene, sa Husebye etter dansen.

- Passer inn

Komiker og radioprofil Siri Kristiansen er oppvokst med et «snakketøy» som ikke vil stoppe. Hun var klassens klovn som barn, noe som ble sett negativt på av voksne. Nå ønsker hun å vise hvordan det var da hun innså at hun kunne bruke talentet sitt som yrke.

KOMIKER: Siri Kristiansen var klassens klovn som barn. Som voksen lever hun av å være morsom. Foto: Thomas Andersen / TV 2
KOMIKER: Siri Kristiansen var klassens klovn som barn. Som voksen lever hun av å være morsom. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Det å bli satt pris på er en kjempelettelse etter 20 år med litt motstand om hvem man er. Det handler om at man finner et sted hvor personlighet passer inn, sa hun i programmet.

Kristiansen og partner Tarjei Svalastog danset en Cha Cha Cha som ga dem 26 poeng.

Sommerjobb

Mens andre har gått for skjellsettende hendelser og triste situasjoner, har Wahl bestemt seg for å dedikere dansen til somrene han jobbet i Bø Sommarland.

- Jeg var underholdningsartist i tenåra, noe som er en litt mindre kjent side av meg. Mye startet da jeg begynte å jobbe der, sa han til Se og Hør før dansen, og fortsatte:

Andreas Wahl og Mai Mentzoni. 
Skal vi danse - program 05. 
Bildene kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. 
Foto: Thomas Andersen / TV 2
Andreas Wahl og Mai Mentzoni. Skal vi danse - program 05. Bildene kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Jeg er veldig nerd på fornøyelsesparker, og et sånt sted passet meg midt i blinken. Jeg hadde min første sommer der som 14-åring, og jeg ble i elleve sesonger. Det har vært formativt for meg.

Sammen med dansepartner Mai Mentzoni danset han lørdag Quickstep til «Sing With a Swing» av DKS og fikk 36 poeng.

- En bedre person

Forrige uke havnet Nathan «Nate» Kahungu og Helene Spilling øverst på poenglista. I kveld fortalte Nate om Nate om den vanskelige overgangen fra Kongo til Norge, og hvordan han som litt annerledes enn de andre barna innså at han måtte velge mellom å bli mobbet eller å være en mobber selv.

OM FORTIDA: Nate ønsket å formidle historien om da han tok avgjørelsen om å endre seg som person. Det fikk han ros for på parketten. Foto: Thomas Andersen / TV 2
OM FORTIDA: Nate ønsket å formidle historien om da han tok avgjørelsen om å endre seg som person. Det fikk han ros for på parketten. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Han valgte sistnevnte, og ble en person han ikke likte. I ettertid har han tatt et oppgjør med seg selv og ville bli en bedre person.

- Det er veldig deilig å være den personen jeg er i dag, sa han i programmet.

For sin Rumba fikk duoen 35 poeng.

GOD KJEMI: Nathan «Nate» Kahungu og dansepartneren Helene Spilling har fått mye oppmerksomhet i forkant av «Skal vi danse»-premieren. Video: Rød Løper Vis mer

Depresjon

Kveldens siste deltaker ut var tv-profil Synnøve Skarbø og hennes partner Santino Mirenna. Førstnevnte åpnet opp om fødselsdepresjonen hun gikk inn i da dattera kom til verden for åtte år siden.

I hodet til den nybakte mora var alt bare kaos, men så kom hun seg ut av det.

UT AV DEPRESJONEN: Etter å ha blitt mamma for åtte år siden fikk Synnøve fødselsdepresjon. Ved å lage et system for seg selv kom hun seg ut av det. Foto: Thomas Andersen / TV 2
UT AV DEPRESJONEN: Etter å ha blitt mamma for åtte år siden fikk Synnøve fødselsdepresjon. Ved å lage et system for seg selv kom hun seg ut av det. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Det var ganske gøy. Jeg kjente jeg ikke hadde hjertebanken som jeg bruker å ha. Alle sier at jeg skal slå meg løs, men jeg vet ikke om jeg er i stand til det eller om jeg har mer å slå løs, sa hun etter dansen.

Dueon fikk 29 poeng for sin Cha Cha Cha.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer