«Maskorama»:

Ute av «Maskorama»

Tre ble til to, kort tid før vinneren kåres.

UTE: Lørdag kveld, halvveis i finalen ble det klart at Vikingen var ute av konkurransen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
UTE: Lørdag kveld, halvveis i finalen ble det klart at Vikingen var ute av konkurransen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SKJETTEN (Se og Hør): Hodeverk, forvirring, irritasjon og kanskje til og med sinne, har blitt en del av hverdagen til mange nordmenn denne høsten. NRK-suksessen «Maskorama» sørger nemlig for flere av de nevnte sinnstilstandene.

Hvilke kjendiser som gjemmer seg bak maskene er tilsynelatende en umulig gåte å finne svare på, selv om flere føler seg skråsikre på hvem de tre gjenværende deltakerne er.

Finalen i «Maskorama» er lørdag 12. desember, og reporter Anniken Aronsen har lusket rundt ved TV-studioet for å finne hint. Video: Kine Falch / Reporter: Anniken Aronsen Vis mer

Lørdag kveld får vi i hvert fall endelig svaret. Før vinneren kåres skal andre- og tredjeplassen avsløres. Og på målstreken før den siste og avgjørende duellen, måtte Vikingen kaste maska og dermed ta til takke med den noe sure tredjeplassen.

VAR VIKINGEN: Herman Dahl skjulte seg inne i Vikingen. Foto: Marit Hommedal / NTB
VAR VIKINGEN: Herman Dahl skjulte seg inne i Vikingen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
MASKEFALL: Vikingen måtte kaste maska først lørdag kveld. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
MASKEFALL: Vikingen måtte kaste maska først lørdag kveld. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Etter mye spenning, lot Vikingen maska falle. Det viste seg å være Herman Dahl, som både dommere og seerne hadde gjettet på.

- Det har vært veldig gøy, og det er gøy at mange der hjemme har gjettet riktig, sier han.

God stemning

Elgen var først ut. Han rappet Kanye Wests «Gold Digger» for detektiv-panelet, mens det regnet gullglitter fra taket. Han hadde med seg to dansere på scenen, og fikk Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm til å reise seg under opptredenen.

ÅPNET SHOWET: Elgen fikk det store oppdraget om å åpne finalen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
ÅPNET SHOWET: Elgen fikk det store oppdraget om å åpne finalen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

- Så sykt bra start på kvelden. Jeg gleder meg hver dag til å si Elgen, sa Marion Ravn i ekstase - og gjettet på at det kunne være Jarle Bernhoft bak masken.

Vincent Dery og Nicolay Sereba ble også gjettet på, mens Jan Thomas fortsatt holdt ved Jan Gunnar Solli.

Deretter var det duket for Vikingen, som også hadde gått for finale-hip-hop. Dette ble imidlertid av det norske slaget, for han opptrådte Hkeems «Fy faen». Også denne gangen lot dommerne seg begeistre.

RAPPET: Vikingen rappet en norsk låt lørdag kveld. Foto: Julia Naglestad / NRK
RAPPET: Vikingen rappet en norsk låt lørdag kveld. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Denne gangen gjettet dommerne på Herman Dahl og Victor Sotberg. Jan Thomas hadde fått hjelp av barna til et vennepar, som overbeviste ham om at det var Dahl bak maska.

- En av Norges beste

Siste del av finalen ble avsluttet av Trollet. Hun hadde bestemt seg for å synge Kygos remix av Whitney Houstons «Higher Love». Ikledd stor og puffete kjole entret hun scenen - og imponerte dommerne stort.

WOW: Trollet imponerte stort med sitt Whitney Houston-cover. Foto: Julia Naglestad
WOW: Trollet imponerte stort med sitt Whitney Houston-cover. Foto: Julia Naglestad Vis mer

Opptredenen kunne sikkert ha imponert selveste Whitney selv, for det tok ikke lang tid før dommerne nærmest sto på stolene sine under fremføringen.

- Det er en av Norges beste sangerinner. De høyeste tonene er det ikke mange som klarer, sa Marion Ravn etter låta.

Maria Arredondo, Heidi Ruud Ellingsen og Ulrikke Brandstorp ble nevnt.

Misset finalen

Forrige lørdag ble tv-profil Anne Rimmen, som viste seg å være inni ravnen, avslørt. Hun ble altså slått ut bare ei uke før finalen.

- Nå trenger jeg ikke å lyve og være så hemmelighetsfull om hva jeg driver med for tida, sa hun til Se og Hør etter avsløringen.

«MASKORAMA»: Under forrige sending fikk Jan Thomas stille det ene spørsmålet. Da spurte han om «Trollet» likte fisketaco. Det falt ikke i like god smak hos alle. Og får panelet sove? Musikk: Epidemic Sound. Video: Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Hun understreket også at hun aldri nektet at hun var med på programmet, men at hun omgikk sannheten en smule. Tv-profilen ble nemlig konfrontert med spekulasjonene av Se og Hør, men da nektet hun for å ha noe med programmet å gjøre.

- Haha, jeg har også hørt ryktene. Går nok mest i «byssan lull» hos meg for tida. Men «Maskorama» er kjempegøy, svarte hun.

Rimmen kunne også avsløre at hun holdt på å røpe seg før sendingen var over - da ravnemaska revnet.

- Selve ravnemaska under her er av netting, så den er ganske skjør. Hele kostymet er egentlig ganske skjørt. Under duetten merket jeg at den løsnet, fortalte Rimmen.

LES OGSÅ: Blir babynavnet avslørt her?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer