«Maskorama»

Ute av «Maskorama»

I kveld var det nok en maske som falt, og seerne fikk se hvem som skjulte seg bak.

AVSLØRT: Det var Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum som skjulte seg bak «Fugleskremselet»-kostymet, og dermed røk ut i lørdagens sending. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en svært annerledes «Maskorama»-sending i kveld. Like før kveldens sending kom nemlig nyheten om at «Puddelen» ikke fikk opptre grunnet at hen var satt i corona-karantene.

«I ettermiddag fikk Puddelen en telefon fra smittesporing og er satt i karantene fram til mandag. Hen er ikke syk, men kan av smittevernhensyn ikke være med på kveldens sending», het det i en pressemelding fra NRK.

«Maskorama» gikk imidlertid som planlagt med én deltaker mindre, og som forrige sending ble en av deltakerne nødt til å forlate tv-programmet.

Overrasket

Det var knyttet like stor spenning til hvem som gjemte seg under masken, som forrige lørdag. Da ble det nemlig kjent at under kostymet som «Gaupa», gjemte tidligere håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim seg.

I kveld var det imidlertid «Fugleskremselet» som lot maska falle, og det ble avslørt at det var leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum (41), som gjemte seg bak.

VISTE ANSIKT: I kostymet som Fugleskremsel var politiker Trygve Slagsvold Vedum. Foto: NRK
VISTE ANSIKT: I kostymet som Fugleskremsel var politiker Trygve Slagsvold Vedum. Foto: NRK Vis mer

Dommer i konkurransen, Nicolay Ramm, hadde imidlertid på forhånd gjettet at dette var Slagsvold Vedum og var i ekstase over å ha rett.

- Det har vært veldig, veldig gøy. Jeg var litt skeptisk da jeg ble spurt, men så hørte jeg med døtrene mine og de sa: «Fader, det må du bare gjøre», sier han i tv-programmet.

Døtrene fikk bestemme

Når Se og Hør slår på tråden til politikeren forteller han at døtrene hans har hjulpet ham i form av å være sanglærere.

- Så har kona for første gang hørt meg synge i dusjen, sier han, mens han bryter ut i latter.

- Hva tenkte du når du fikk forespørselen?

- Jeg tenkte egentlig at det her er noe jeg ikke er god til, men så fikk døtrene mine meg til å gjøre det. Så det var de som bestemte at jeg skule være med.

«MASKORAMA»: I lørdagens «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer

Det å skulle skjule identiteten sin beskriver politikeren som vanskelig.

- Jeg har merket at det har vært en del som fikk mistanke om at det var meg forrige lørdag. Jeg hadde et eget rom på huset, så jeg har ikke fått vært sammen med noen andre, og det er litt trist. Skulle gjerne vært sammen med de andre deltakerne, sier han.

- Ingen anelse

Han har imidlertid ingen mistanke om hvem som skjuler seg bak de andre deltakernes masker.

- Jeg har ikke peiling, ingen anelse. Døtrene mine har gjettet en del, men jeg aner faktisk ikke, fortsetter han.

Vedum er ikke bitter for at han røk ut i kveld, og mener at det bare har vært gøy å få være med .

Først ut på scenen i kveld var «Ravnen» som fremførte Kylie Minogues «Can't get you out of mye head». Av Dagbladets anmelder fikk «Ravnen» terningkast tre, og anmelderen påpekte at «Ravnen» ikke svevde like elegant gjennom sangen i kveld.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Elgen på sin side fremførte låten «Roses» av Outkast. For dette fikk «Elgen» terningkast fire av Dagbladets anmelder.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

«Trollet», som opptrådte med Stevie Wonder-låten «Don’t you worry bout a thing» kunne imidlertid skimte med en femmer fra Dagbladets anmelder.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Tipper Stevie Wonder hadde nikket anerkjennende og vist sitt bredeste hvite smil, lød det fra anmelderen.

«Vikingen», som sang «You’ve Got a Friend in Me» av Randy Newman, fikk derimot terningkast to med blant annet følgende ordlyd fra Dagbladets anmelder:

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

- Det robuste vesenet har en fin popstemme, men vedkommende sliter med å gi sangen liv og energi. Det låter veikt og tafatt - puslete rett og slett.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Nest sist til å opptre var «Fugleskremselet», som overrasket med en norsk låt, nemlig« Langt å gå» av Klovner i kamp. Låten imponerte derimot ikke Dagbladets anmelder som ga opptredenen terningkast en. Som nevnt i saken viste altså «Fugleskremselet» seg å være Trygve Slagsvold Vedum.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Sistemann ut var «Enhjørningen» som sang «California Dreamin» av Mama’s and Papa’s. Med dette fikk «Enhjørningen» terningkast tre av Dagbladets anmelder.

LES OGSÅ: Prøvde å trekke seg to ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer