Thorvald Nyquist:

Ute av «Farmen»: - Ufortjent godt fremstilt

Thorvald Nyquist brast i gråt etter exiten, og avslører at flere opptak måtte gjøres på nytt etter den tårevåte seansen.

SEKUNDSTRID: «Farmen»-deltakerne ble vitne til en voldsomt jevn duell da Thorvald og Kåre møttes til den siste tvekampen før finaleuka. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert

Det er klart for den store finaleuka i «Farmen». Søndag gikk nemlig høstens siste tvekamp av stabelen, og der måtte eiendomsadvokat Thorvald Nyquist (51) til slutt gi tapt mot en av sine gode venner, Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (36) - i øvelsen slegge.

- Jeg tror det var den tøffeste kampen i år. Min plan var at jeg skulle kjøre mitt tempo. Og så har man sett tidligere at man treffer feil på naglene, og så hopper én av. Da er kampen over. Så jeg tok det rolig og håpet han skulle gjøre en feil, og heller satse alt om det ikke skjedde og jeg lå bak. Og det var akkurat det jeg gjorde, forteller Nyquist til Se og Hør.

FARMEN: Da han røyk ut av Farmen, gikk han rett på McDonalds og kjøpte ti Big Mac. Video: TV2 / Dagbladet / Rød Løper Vis mer

Brast i gråt

Tre nagler inne i tvekampen var Bjøringsøy godt i føringa.

- Han lå vel en halv eller én foran meg, så jeg måtte gi bånn gass. Og jeg tok ham ganske godt igjen mot slutten. Da han begynte på sin siste hadde jeg mitt siste slag på min nest siste. Det ble veldig jevnt, han ropte «ferdig» da jeg skulle ta mitt siste slag, sier den hjemsendte «Farmen»-deltakeren.

Etterpå tok følelsene fullstendig over, erkjenner han.

- Ja, jeg ble veldig følelseslada. Jeg tror vi tok ti-femten opptak med Mads (Hansen, 37, programleder, journ. anm.) før vi fant noe som kunne brukes. Jeg gråt og gråt. Jeg er jo et følelsesmenneske, jeg gråter av ingenting, medgir 51åringen.

Han fortsetter:

- Jeg gråt fordi jeg var lettet og glad fordi jeg skulle hjem til familien min, ikke fordi jeg røyk ut. Jeg tenkte jo at det var kjipt å tape kampen, men det å komme hjem til familien min hadde jeg egentlig tenkt på fra uke én. Det hadde bygget seg opp og alt kom ut da jeg plutselig gikk ut porten på gården og skulle hjem til kona og barna.

ROMANTISK: Simon Tronstad og Tonje Frigstad har hatt en pågående flørt inne på «Farmen». I onsdagens episode kom det etterlengtede kysset. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Heldig

På sosiale medier har Nyquist helt tydelig vært en stor favoritt blant mange seere. Han fremstår som veldig rolig og kontrollert, arbeidsom og er ikke del av allianse, sabotasje eller stjeling fra fellesskapet. Samtidig kommer Nyquist selv nå med en litt overraskende vurdering av egen og andres opptreden på TV-skjermen.

- Jeg ser jo hvordan mange av de andre deltakerne fremstilles. Og at de i etterkant blir møtt av mange tøffe kommentarer. Det plager meg og er ufortjent. Samtidig kommer jeg veldig godt ut av programmet - selv om noen synes jeg er litt kjedelig. Men det lever jeg godt med, det passer meg bra, for jeg vil ikke være en bajas heller, sier han med et smil.

ELLEVILL JUBEL: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy er klar for finaleuke. Foto: Alex Iversen / TV 2
ELLEVILL JUBEL: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy er klar for finaleuke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen»-deltakeren legger nemlig ikke skjul på at han han har kommet godt ut av TV-høsten.

- Jeg har blitt ufortjent godt fremstilt, jeg har vært heldig sammenlignet med mange andre. Jeg er jo et vanlig menneske, med mange feil og har sikkert irritert alle jeg og på et vis. Det de andre tas på handler om at de er med i et spill. Eller så er det klippet litt til. Men alle er i bunn og grunn utrolig bra mennesker.

Vil ikke være en «dust»

- Så hvorfor har du blitt så godt fremstilt, mener du?

- Det handler om to ting tror Nyquist. Det første at jeg har en personlighet som passer godt som deltaker i et slikt spill. Det at jeg er tålmodig og lytter før jeg sier noe, og ikke tar opp småting selv om det kanskje irriterer litt, ser bra ut. Men i andre settinger kan dette oppleves passivt eller at man er konfliktsky.

- Den andre grunnen er nok at jeg bestemte meg før jeg dro inn at jeg skulle puste ekstra med magen der inne og nyte opplevelsen. Jeg var forberedt på at castingen hadde landet på personer som tok mye plass, og hadde selv valgt å bli med på et spill og ikke et ferieopphold. Det ble egentlig mindre konflikter og bråk enn jeg var forberedt på.

GOD TAPER: Thorvald Nyquist gratulerte sin overmann, men brast likevel i gråt etter exiten. Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD TAPER: Thorvald Nyquist gratulerte sin overmann, men brast likevel i gråt etter exiten. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen»-deltakeren understreker at han ble med i programmet av andre årsaker enn mange andre.

- Jeg hadde lyst til å kjenne på slitet, sulten og savn. Bare det å gå sulten har vært en opplevelse. Enda morsommere har det vært å se at andre er sultne, sier Nyquist, som mener det ikke bare er jobben hans som advokat som har gjort ham så «forsiktig» inne på gården.

EXIT: Det var Gunnar Svingen og Robert Scott som møttes til tvekamp i søndagens episode av «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg er det som person fra før av også, men alt forsterkes nok der inne. I «min verden» gjør jeg noe som ingen har gjort før. I den samme verdenen har jeg brukt 25 år på å bygge min profil, og å være en fyr som folk kan stole på og ha tillit til. Hadde jeg vært en klovn, ville alt blitt satt på spill, forteller Thorvald Nyquist til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Slet med hvordan jeg så ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer