«Farmen 2020»

Ute av «Farmen»: - Ti uker i vasken

Etter en nervepirrende tvekamp ble det avgjort hvem som ikke får være med inn i finaleuken.

«FARMEN»: At det er surt å bli slått ut som sistemann før finalen, legger ikke den utslåtte deltakeren skjul på. Video: TV 2 / Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finalen i årets sesong av «Farmen» er like rundt hjørnet, og det er tydelig at dette har preget deltakerne på gården. Tidligere denne uken ble det nemlig opphetet stemning og mange tårer inne på «Farmen»-gården.

Det ble imidlertid også en nok så amper stemning i kveldens episode, da ukeoppdraget, til tross for at ble sabotert, ble godkjent.

ØKSEKAST: Kjetil Kirk ble andrekjempe og fikk velge gren for tvekampen. Det ble økeskast. Foto: Alex Iversen / TV 2
ØKSEKAST: Kjetil Kirk ble andrekjempe og fikk velge gren for tvekampen. Det ble økeskast. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Med tanke på at finalen er neste uke var det tradisjonen tro duket for en siste tvekamp før finaleuken. Tvekampen ble til slutt mellom de to gode vennene Sindre Nyeng (23) og Kjetil Kirk (27). Sistnevnte fikk velge grenen de skulle møtes i - der valget falt på øksekast.

NERVEPIRRENDE: Tvekampen ble nervepirrende med både bom og treff fra dem begge. Foto: Alex Iversen
NERVEPIRRENDE: Tvekampen ble nervepirrende med både bom og treff fra dem begge. Foto: Alex Iversen Vis mer

Det var en nervepirrende tvekamp med både bom og treff for dem begge. Nyeng ledet etter et øksekast med to poeng, mens de begge bommet på sitt andre øksekast.

På det tredje kastet tok det hele en brå vending. Kirk traff nemlig blinken og tjente med det hele fire poeng.

OPPMERKSOMHET: Karianne Vilde Wølner har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Farmen» denne høsten. Men ikke all oppmerksomhet er like hyggelig. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter / Rød Løper Vis mer

- Utrolig kjipt

Det ble derfor Nyeng som måtte pakke sakene sine og innse at drømmen om en finaleuke gikk i tusen knas. Til tross for at han var tydelig preget over å tape tvekampen, mente han likevel at Kirk fortjente å komme til finaleuken.

Nyeng virket å ha god kontroll og det så ut til at han holdt nervene i sjakk under tvekampen, men overfor Se og Hør kan han fortelle at situasjonen var en helt annen.

RØK UT: Det var til slutt Sindre Nyeng som måtte pakke sakene sine og forlate gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
RØK UT: Det var til slutt Sindre Nyeng som måtte pakke sakene sine og forlate gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Første kastet satt litt lavt, og da jeg skulle ta i øksen det andre kastet så var det helt gelé. Nervene tok meg, og det var utrolig kjipt. Man følte at mye sto på spill med alle de ti ukene med hardt arbeid, forteller han.

Han beskriver det som surrealistisk at oppholdet på «Farmen»-gården står og faller på tvekampen.

- Det er en god læring i det. Men det å ryke som førstemann før en finaleuke, det er ekstra kjipt. Det føles ut som en fjerdeplass. Jeg tenkte umiddelbart at det var ti uker i vasken, fortsetter han.

TAKKNEMLIG: Sindre Nyeng forteller at han tar med seg utrolig mye fra oppholdet på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAKKNEMLIG: Sindre Nyeng forteller at han tar med seg utrolig mye fra oppholdet på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

23-åringen er imidlertid veldig takknemlig for at han fikk muligheten til å være med i TV 2-programmet.

- Jeg tar med meg utrolig mye fra oppholdet, og jeg ville gjort det samme igjen hvis det hadde vært under de samme omstendighetene, forteller han.

Han angrer heller ikke på noe han har gjort under deltakelsen, og påpeker at det ikke er noe han ville gjort annerledes.

- Jeg la en plan om å bli storbonde i uke ni og ti, men det klarte jeg ikke fordi jeg visste at jeg kom til å bli førstekjempe i uke ti. Alt kan skje i en tvekamp og det er det som gjør det spennende, sier han.

FILLERS: Etter at kjæresten Raymond Røskeland var med på «Farmen», er det flere som har lagt merke til Sidney Lunde og utseendet hennes. Nå forteller hun hva hun har gjort og hvor mye det har kostet. Video: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Diskusjon

Som nevnt oppsto det en heftig diskusjon tidligere denne uken i «Farmen». Diskusjonen oppsto etter at Karianne Vilde Wølner (26) mente at Kjetil Kirk, Daniel Viem Årdal (30) og Sindre Nyeng hadde rakket ned på henne helt siden hun kom tilbake på «Farmen»-gården etter oppholdet på «Torpet».

Firkløveren havnet nemlig en heftig diskusjon om hvem som skulle sove hvor, noe som satte følelsene i sving hos samtlige. Dette ble også grobunn for diskusjoner om andre problemer, og Wølner beskrev de tre gutta som «selvsentrerte tullinger» i episoden.

«FARMEN»: Årets «Farmen» går mot finale, og det er det flere deltakere som kjenner på kroppen. Video: TV 2, Privat Vis mer

- Man får ikke se halvparten av hva som ligger bak. Gutta var litt aggressive mot meg da jeg kom tilbake på gården. Jeg gråter ikke bare av småkommentarer, sa Wølner til Se og Hør, og la til:

- De var veldig hakkete på meg og det var nok fordi de var veldig nervøse for å bli valgt til førstekjempe. Men det er kjipt å være i den situasjonen hvor du føler deg veldig alene.

Hun la imidlertid til at de ble venner igjen og at de fortsatt er venner.

Mye frustrasjon i gruppen

Kirk stilte seg uforstående til kritikken fra Wølner, og opplevde ikke situasjonen som at han og de andre gutta hakket på henne. Viem Årdal mente på sin side at alle var slitne på slutten av oppholdet. Han trodde også at det var mye frustrasjon i gruppen på daværende tidspunkt.

- Da er lunten litt kortere enn vanlig kanskje. Diskusjonen utartet mer enn nødvendig og vi fant en fin løsning på det til slutt. Jeg kan forstå at Karianne Vilde følte vi rottet oss litt sammen, fortalte han, og fortsatte:

- Vi var to mot en der, og da blir det feigt parti. Det løste seg til slutt og vi er fortsatt gode venner i dag. En situasjon som ikke betyr så mye nå.

HYLLES: For Tove Moss Lohne fra «Farmen», er det spesielt ett medlem av kongefamilien som har vært viktig for henne. Video: Svend Aage Madsen Vis mer

Mens Nyeng ikke hadde sett episoden, fortalte han at det er klart at man har kort lunte etter så lang tid sammen.

- Det er små konflikter som blir store i sånne settinger. Diskusjonen startet vel med en romfordeling, og etterpå ble det litt erting og terging som ikke falt i god jord, innrømmet han.

LES OGSÅ: Lam på «Farmen» - slik går det nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer