«Farmen»

Ute av «Farmen»: - Ble gjort narr av

Tove Moss Lohne er ikke fornøyd med fremstillingen av seg selv på «Farmen».

«FARMEN»: I søndagens tvekamp, er det Inger Cecilie Grønnerød og Tove Moss Lohne som møtes. Taperen er ikke fornøyd med hvordan hun har blitt fremstilt på TV. Video: TV 2 / Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken skadet «Farmen»-deltaker Inger Cecilie Grønnerød (47) seg etter å ha fått flere tømmerstokker over det ene beinet sitt.

Det hindret imidlertid ikke storbonde Daniel Viem Årdal (30) fra å velge henne som førstekjempe, noe som resulterte i at hun valgte å møte sin nære venn, Tove Moss Lohne (35), til tvekamp.

DRAMATISK: Da Inger Cecilie fikk to store tømmerstokker over seg, var det beinet det gikk hardest utover. Video: Privat. Reporter: Henriette Eilertsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør. Vis mer

Duoen kjempet en intens kamp i saging, etter at det i søndagens episode kom fram at Grønnerød hadde latet som hun hadde mer vondt enn hun egentlig hadde.

Til slutt var det Moss Lohne som trakk det korteste strået og måtte reise fra gården mens tårene trillet.

- Det er jo ting som har kommet frem i ettertid som er ganske overraskende. Det er skuffende. Jeg er litt naiv og det er det som er vanskelig. Man vet aldri hvem man kan stole på, sier 35-åringen.

VENNER OG KONKURRENTER: Inger Cecilie og Tove møttes til kamp søndag kveld. Sistnevnte måtte reise fra gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
VENNER OG KONKURRENTER: Inger Cecilie og Tove møttes til kamp søndag kveld. Sistnevnte måtte reise fra gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Når hun nå ser tilbake på TV-deltakelsen er det med blandede følelser. Hun har fått flere nære vennskap, men er ikke særlig fornøyd med måten hun er blitt fremstilt på skjermen de siste ukene og føler seg nesten som en brikke i et spill.

- Jeg er veldig overrasket. Det er viktig for seerne å få en opplevelse av hver enkelt person. Det er en måte å få folk til å se på TV - ved at man finner likhetstrekk i andre, sier hun, og fortsetter:

- Jeg føler at jeg har vært litt anonym. Jeg vet jeg er en stille og forsiktig person som vil være tro mot hvem jeg er. Jeg prøver ikke å være frempå, men de har ikke klart å fremme hvem jeg er.

- Gjort narr av

Selv om 35-åringen vet at hun ikke er den personen i en gruppe som tar størst plass, mener hun det er andre sider ved henne som burde fått mer TV-tid.

- Jeg klager ikke på det de har tatt med, men det som ikke er med. Det mangler en del på hvem jeg er, hvor mye jeg faktisk har gjort inne på gården, mener hun.

JEVN KAMP: De to kjempene leverte en intens kamp før Tove måtte takke for seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
JEVN KAMP: De to kjempene leverte en intens kamp før Tove måtte takke for seg. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Moss Lohne forteller at hun gjort mye i løpet av oppholdet som hun seinere har forklart bakgrunnen for i en såkalt sync. Blant annet ulike øvelser og kunstverk i naturen. Dette savner hun i stor grad.

- Jeg har blitt gjort narr av. Når det er et kunstverk så kaller de (enkelte andre deltakere journ.anm.) det for noe helt annet. Hadde det kommet fram på TV hvorfor jeg lagde det jeg gjorde, så hadde folk skjønt mer hvem jeg er, tror hun.

35-åringen forteller videre at hun ikke lager konflikter, men har et eget univers i hodet sitt som det hadde vært spennende å slippe seerne inn i.

- Det som blir vist av meg blir veldig anonymt. Det synes jeg er veldig synd. Det er fokus på intriger, men det er masse fint vi har opplevd som er blitt tatt ut, mener hun.

Og at kunsten er viktig for Moss Lohne er ingen hemmelighet. Tidligere i livet tok hun nemlig et drastisk valg som skulle vise seg å prege fremtiden hennes.

- BURDE FÅTT MER TV-TID: Tove synes ikke det har vært nok fokus på hvem hun egentlig er og alt hun har bidratt med på gården. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- BURDE FÅTT MER TV-TID: Tove synes ikke det har vært nok fokus på hvem hun egentlig er og alt hun har bidratt med på gården. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Kan ikke kjøpe lykke

Tidligere har hun nemlig jobbet fire år i Nordsjøen, en jobb hun gikk inn i med en tanke om at hun hadde skutt gullfuglen.

- Det var en fin turnusordning med to uker på og fire uker av, noe som ga meg frihet til å gjøre det jeg ville innenfor kunsten. Det var godt betalt også, forteller hun, og innrømmer at lønnen var blant det som lokket henne ut på plattformen.

MOTESHOW: Tove jobbet fire år i Nordsjøen og fikk blant annet være kreativ ved å arrangere moteshow på plattformen. Foto: Privat
MOTESHOW: Tove jobbet fire år i Nordsjøen og fikk blant annet være kreativ ved å arrangere moteshow på plattformen. Foto: Privat Vis mer

- Men det er et hardt arbeidsmiljø. Det er ikke lett å være på en plattform hvor det er så mange menn. Det var et overtall og bare noen få damer, legger hun til.

Hun forteller at også der oppsto det intriger og at selve jobben ikke var så givende.

- Det passet ikke meg som er såpass kreativ å drive med renhold, påpeker hun.

HYLLES: For Tove Moss Lohne fra «Farmen», er det spesielt ett medlem av kongefamilien som har vært viktig for henne. Video: Svend Aage Madsen Vis mer

35-åringen forteller nemlig at hun kapret stillingen som renholdsoperatør og hadde ansvar for renhold av fellesområder, lugarer og jobbet i tillegg i cateringen med å forberede måltider.

- Jeg fikk ikke brukt meg selv ut ifra det jeg brenner for. Det gjorde meg ikke lykkelig å være der, det føltes ikke riktig, innrømmer hun.

«FARMEN»: I uke 5 av «Farmen», var det Raymond Røskeland og Daniel Viem Årdal som møttes til tvekamp. Men taperen hevder at han tapte med vilje. Video: Steffen Pettersen/Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Moss Lohne innså at hun ønsket å tre ut av jobben som ga henne både turnus og god lønn, som på det tidspunktet føltes både stabilt og trygt.

- Men penger er ikke lykke, og du kan ikke kjøpe lykke. Selv om jeg hadde godt med penger, så var jeg ikke lykkelig, ettersom jeg ikke fikk brukt meg selv på riktig måte, forteller hun.

Sa opp stillingen

Da tok hun grep, ringte sjefen og sa opp. Hjertet banket, og folk rundt henne lurte på om hun var gal.

- Jeg hadde et veldig ambivalent forhold til det å si opp. Jeg hadde bestemt meg og da tenkte jeg at nå ser jeg meg ikke tilbake. Det føltes rett, men samtidig var det en tanke i bakhodet som kvernet godt. «Hvordan skulle jeg få det til å gå rundt?» Jeg hadde jo ikke en jobb å gå til, forteller hun.

- Men jeg visste at jeg måtte gjøre det for min egen helse. Alt ordner seg hvis du virkelig brenner for noe og går inn med hele hjertet. Det ordnet seg for meg, fortsetter hun.

Etter å ha forlatt jobben som helt sikkert mange ville ha overtatt, gikk Moss Lohne tilbake til skolebenken og tok en utdannelse som lydterapeut. Hun har også startet sitt eget smykkemerke.

- Idet man tar en så brå beslutning som jeg gjorde, og det blåser som verst rundt deg, så er det klart det er vondt. Folk lurte på hva jeg holdt på med, men nå har jeg et utrolig kjekt yrke som jeg brenner for.

- Jeg ønsker å jobbe med mennesker og psykisk helse. Når du ser på hvordan samfunnet påvirker hver enkelt, hvor mange som sliter med angst og utbrenthet, så får man lyst til å hjelpe. Norge har flere ganger blitt kåret til verdens beste land å bo i, men likevel er det så mange som sliter. Det er en problematikk jeg synes er interessant å jobbe med.

«FARMEN»-BRÅK: Inger Cecilie Grønnerød og Daniel Viem Årdal har ikke vært bestevenner inne på «Farmen»-gården, og da det blir oppdaget at noen har stjålet tobakk, blir det krangling. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

Når det gjelder fremstillingen av Moss Lohne på skjermen, sier presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, at de er glade for å ha hatt med 35-åringen i programmet.

- Hun var en vennlig og fin personlighet, som de andre ble veldig glade i. Det er veldig mye vi filmer som ikke blir tatt med i programmene, og det er en vanskelig balansegang å vekte deltakere og hendelser opp mot hverandre, sier han, og fortsetter:

- Vi er lei oss hvis hun føler hun ikke har fått vist frem mer av seg selv på skjermen.

Den utslåtte deltakeren vil nå få mulighet til å kjempe seg tilbake til gården via «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet».

LES OGSÅ: Fullt kaos i «Farmen»-kulissene: - Dritings

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer