NÅDDE IKKE OPP: Anita Kallestad (43) tapte tvekampkonkurransen i kveldens episode, og er dermed ute av «Farmen».
 Foto: Alex Iversen / TV 2
NÅDDE IKKE OPP: Anita Kallestad (43) tapte tvekampkonkurransen i kveldens episode, og er dermed ute av «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2Vis mer

Ute av «Farmen»: - Ble dolka i ryggen

Utslåtte Anita Kallestad (43) lot tårene trille.

Årets «Farmen»-gjeng tynnes stadig ut, og i kveld var det Anita Kallestad (43) som måtte pakke sakene sine og takke for seg.

Hordalendingen, som gjennom realityoppholdet har fått mye oppmerksomhet for sine påståtte synske evner, måtte forlate tv-gården etter å ha tapt i tvekamp mot oslojenta Stine Hartmann (30).

Motstanderne møttes til slegge-konkurranse, der målet er å være den første til å dunke ned et antall nagler.

Ikke første gang

- Naglene mine spratt ut av stokken, noe som ga Stine et forsprang. Om jeg hadde klart å få ned den første naglen, ville jeg kanskje ha klart å vinne. Men slik ble det ikke, sier Kallestad til Dagbladet.

43-åringen ble valgt som andrekjempe av Hartmann, som selv ble valgt som førstekjempe av storbonden Oddvar Jenssen (32) tidligere i uka.

Realitydeltakeren har vært i tvekamp tidligere, men berget tilværelsen da Kari-Lise Vangen valgte henne som motstander under den første «Farmen»-uka.

- Jeg forstår at det er lett å velge meg til kamp, siden jeg ikke har musklene med meg. Men selv om jeg var forberedt på det, synes jeg det var kjipt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ TV: Anita Kallestad (ytterst t.v.) har fortalt at samtaler med sin avdøde farmor var til hjelp under «Farmen»-innspillingen, der deltakerne skal leve som om året var 1916. Foto: Espen Solli / TV 2
PÅ TV: Anita Kallestad (ytterst t.v.) har fortalt at samtaler med sin avdøde farmor var til hjelp under «Farmen»-innspillingen, der deltakerne skal leve som om året var 1916. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Griner mye

Tidligere i uka uttrykket Kallestad stor misnøye over alliansene, eller «klikkene» som har oppstått på gården. Hun trakk blant annet fram tre av jentene, Stine, Sofie og Sunniva (også kalt «de tre S-ene»), i tillegg til noen av gutta.

- Jeg kjente veldig på det den siste uka. Jeg vet at «Farmen» er et spill, men synes det blir litt dumt når man splittes opp, sier 43-åringen, som fikk særlig god kontakt med nordlendingen Laila Lochert (40).

- Det var verst å dra fra henne. Det var da tårene kom.

- Det har vært flere tårer på «Farmen»?

- Jada, på godt og vondt. Jeg griner veldig mye, he-he. Jeg blir visst ganske følsom på lite mat. Spillet berørte meg også på en sårbar måte - det er tungt å spille mot noen du er blitt glad i, og bli dolka i ryggen, forteller Kallestad, som ikke ønsker å utdype eller nevne navn.

Artikkelen fortsetter under videoen. 

- Som å være på folkehøyskole

På tross av det Kallestad opplever som et tøft spill, ser hun positivt på «Farmen»-opplevelsen.

- Jeg har møtt mange fine mennesker, og lært mye. Personlig har det å våge og si fra vært en stor lærdom. Det var jeg ikke så flink til før, forteller hun.

Overfor Dagbladet forteller Stine Hartmann hvorfor hun valgte Anita Kallestad som motstander:

- Man vil jo vinne tvekampen, og da er naturlig at man velger en som er mindre fysisk sterk. Under selve konkurransen trodde jeg derimot at jeg skulle tape, for den slegga var så tung. Jeg brukte en teknikk Lasse (Lasse Bergseter, meddeltaker, journ.anm) hadde lært meg, og det funka.

- Hva er greia med «de tre S-ene»?

- Altså, det er sånn det blir. Å være på «Farmen» er litt som å være på en folkehøyskole, og der finnes det mennesker man henger mer med enn andre, sier Hartmann.

Da kajakkpadleren Lars Magne Ullvang måtte forlate tv-gården forrige søndag, var det ikke mindre allianse-prat. Ullvang klarte for øvrig å snike inn en privat kajakk på innspillingsområdet under opptaksperioden.

LES OGSÅ: «Farmen»-Anita måtte amme i klasserommet