«Skal vi danse 2020»

Ute av dansen

Lørdag kveld var det Marte Bratberg som røk ut av «Skal vi danse».

TREDJEPLASS: Marte Bratberg og dansepartneren Benjamin Jayakoddy kom på en tredjeplass. FOTO: Espen Solli / TV 2
TREDJEPLASS: Marte Bratberg og dansepartneren Benjamin Jayakoddy kom på en tredjeplass. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld var det duket for semifinale av «Skal vi danse», og de tre gjenværende parene Nate Kahungu (24) og Helene Spilling (24), Andreas Wahl (37) og Mai Mentzoni (28) og Marte Bratberg (31) og Benjamin Jayakoddy (26) ga jernet på parketten i håp om å sikre seg en bilett til finalen.

I kveld var det imidlertid en helt spesiell semifinale da sendingen foregikk uten publikum, men det så ikke ut til at deltakerne var mindre gira av den grunn.

Dessverre er det bare to par som får delta i finalen, og i kveld ble det Marte Bratberg som måtte takke for dansen.

SJOKKERT: Det er duket for semifinale i «Skal vi danse», og de tre gjenværende parene jobber alt de kan for å komme seg til finalen neste lørdag. Det er dog litt usikkert om de vil ta noe inspirasjon fra argentinske «Skal vi danse», som byr på bitte litt mer hud enn hva vi er vant til her til lands. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Bittersøtt

Det ble klart etter kveldens danseduell mellom Mentzoni og Wahl, og Bratberg og Jayakoddy.

- Jeg har det egentlig ganske greit. Jeg unner virkelig Andreas og Mai å stå i en finale. Det får være grenser for hvor mange dueller jeg kan vinne, sier Bratberg i tv-programmet.

Dermed blir det Nate Kahungu og Helene Spilling og Andreas Wahl og Mai Mentzoni, som skal kjempe om seieren i årets «Skal vi danse».

Overfor Se og Hør innrømmer Bratberg at det er bittersøtt å ryke ut så nærme finalen.

- Men jeg hadde jo veldig lyst til å oppleve alt fra start til slutt. Vi håpet jo på en finale. Men det blir det deilig å sove lenge og la beina hvile ut. De er sykt vonde, forteller hun.

UTE AV DANSEN: Marte Bratberg innrømmer at det var kjipt å ikke komme til finalen. Foto: Espen Solli / TV 2
UTE AV DANSEN: Marte Bratberg innrømmer at det var kjipt å ikke komme til finalen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Hva tar du med deg videre fra deltakelsen?

- Jeg har gått fra å sjangle på høye hæler til å ha en viss kroppskontroll. Så det kommer jeg absolutt til å ta med meg. Jeg har også lært at jeg må stole mer på at jeg kan få til ting, og at hvis du jobber hardt nok så blir man faktisk bedre. Det var et ganske dårlig utgangspunkt Benjamin hadde å jobbe med, svarer hun lattermildt.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- En venn for livet

Både Jayakoddy og Bratberg innrømmer at det blir veldig rart å ikke se hverandre hver dag.

- Det kommer til å være utrolig kjipt å ikke få dele dagen med Marte. Hun har vært en perle å jobbe med, og hun har vært helt fantastisk til å holde humøret oppe, sier Jayakoddy, mens Bratberg følger opp med:

- Det blir veldig rart. Jeg har sett Benjamin hver eneste dag siden 3. august. Jeg er spent på om jeg får abstinenser.

TØRKET TÅRENE: Marte Bratberg og Benjamin la ikke skjul på at det var trist å møtte forlate konkurransen lørdag kveld. Foto: Espen Solli / TV 2
TØRKET TÅRENE: Marte Bratberg og Benjamin la ikke skjul på at det var trist å møtte forlate konkurransen lørdag kveld. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Begge er imidlertid klare på at de kommer til å beholde vennskapet.

- Benjamin må jo først og fremst flytte til Oslo, og helst i naboleiligheten.Jeg vet helt seriøst ikke hvordan livet er uten han, sier Bratberg til Dagbladet.

- Jeg har fått meg en venn for livet, legger Jayakoddy til.

FORNØYD: Thomas Alsgaard røk ut av Skal vi danse, men er fornøyd med det han har lært gjennom programmet. Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Den var hot!

Første par ut på parketten i kveld var Wahl og Mentzoni som danset en brennheit samba til låta «Mi Gente».

- Den var hot! Det var flammer både her og der, utbrøt «Skal vi danse»-dommer Trine Dehli Cleve etter sambaen, men påpekte imidlertid at hun syntes det var en litt stumpete start.

For sambaen fikk Wahl og Mentzoni 32 poeng.

HOT: Trine Dehli Cleve la ikke skjul på at hun syntes at sambaen til Andreas Wahl og Mai Mentzoni var hot. Foto: Espen Solli / TV 2
HOT: Trine Dehli Cleve la ikke skjul på at hun syntes at sambaen til Andreas Wahl og Mai Mentzoni var hot. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
TANGO: Mai Mentzoni imponerte med sin andre dans. Foto: Espen Solli / TV 2
TANGO: Mai Mentzoni imponerte med sin andre dans. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Wahl og Mentzoni leverte også en tango under kveldens sending som sin andre dans, og hanket inn 39 poeng for denne.

POPULÆR: Benjamin Jayakoddy har blitt en kjent danser i «Skal vi danse», som igjen har ført til flere spekulasjoner rundt han og hans dansepartnere opp gjennom. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Som andre par ut på parketten i kveld var Bratberg og Jayakoddy. De prøvde å få seernes oppmerksomhet med sin slowfox til låta «All Of Me».

- Når dere danser sammen, så synes jeg du har løftet deg Marte, du står så mye bedre på egne ben. Du er grasiøs og nydelig i overkroppen, og du danser veldig flott med Benjamin, sa dansedommer Merethe Lingjærde.

Tore Petterson savnet at Bratberg kunne strekt seg litt mer i overkroppen, mens Dehli Cleve følte at dansen var preget av nervøsitet.

SLOWFOX: Marte fikk høre at hun var grasiøs og nydelig i overkroppen under sin slowfox. Foto: Espen Solli / TV 2
SLOWFOX: Marte fikk høre at hun var grasiøs og nydelig i overkroppen under sin slowfox. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
SAMBA: For sambaen hanket Marte og Benjamin inn 38 poeng. Foto: Espen Solli / TV 2
SAMBA: For sambaen hanket Marte og Benjamin inn 38 poeng. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

For sin andre dans, samba, fikk duoen 38 poeng.

- En showman

Til slutt var det Kahungu og Spilling sin tur til å skinne med en energisk jive til A-Ha-klassikeren «Take On Me».

- Nate er en showman, og jeg elsker å se han danse. Du får jiven til å se lekende lett ut, sa Merethe Lingjærde etter dansen, mens Dehli Cleve påpekte at danseparet leverte jiven akkurat som den skal være.

For jiven fikk de den høyeste scoren på totalt 40 poeng.

TOPPSCORE: Etter å ha danset sin jive fikk Helene og Nate 40 poeng. Foto: Espen Solli / TV 2
TOPPSCORE: Etter å ha danset sin jive fikk Helene og Nate 40 poeng. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Kahungu og Spilling fremførte en tango som sin andre dans til Shawn Mendes' «There's Nothing Holdin Me Back». For tangoen fikk de 39 poeng.

LES OGSÅ: Raser mot «Skal vi danse»: - Satans drittprogram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer